Lifestyle

Girlscene test: De ZIIVAA® menstruatieband

Word jij iedere maand geveld door buikpijn. Ben jij iedere maand een paar dagen uit de roulatie omdat je zoveel last hebt van je buik? Moet je iedere maand pijnstillers slikken omdat je anders echt niets waard bent? Al deze dingen zijn verleden tijd met de ZIIVAA® menstruatieband. Een band die je om je heupen doet en ervoor zorgt dat al je problemen na vijftien minuten verleden tijd zijn. Girlscene heeft de ZIIVAA® getest!

Allereerst… Wat is de ZIIVAA® Menstruatieband precies? De ZIIVAA® menstruatieband zorgt er op een natuurlijke manier voor dat de pijn die je tijdens je menstruatie hebt verdwijnt. Hij is ontworpen door een chiropractor uit Amerika. In de chiropractie wordt spanning op de bekken gebruikt om lage rugpijnen en menstruatiepijn te verhelpen. Maar je kunt moeilijk iedere keer als je last hebt van menstruatiepijn een bezoekje aan de chiropractor brengen. De ZIIVAA® bootst de behandeling van de chiropractor na.

"Ja maar… Hoe werkt dat dan?"
De baarmoeder hangt in de buikholte aan bandjes (deze worden ligamenten genoemd). De bandjes zijn verbonden aan zacht materiaal, maar ook aan hard materiaal zoals de bekken en het heiligbeen. Tijdens de menstruatie trekt de baarmoeder samen en wordt dus kleiner. Doordat de baarmoeder kleiner wordt komt er meer spanning te staan op de ligamenten, deze worden uitgerekt omdat de afstand tussen de buikholte en baarmoeder groter wordt. Dit veroorzaakt de typische krampen die je vaak bij je menstruatie krijgt.

De ZIIVAA® is een riem die je strak om je heupen draagt. Je hoeft niet de hele dag met de band te lopen, vijftien minuten per (menstruatie)dag is genoeg. Je trekt de riem strak aan en spant hem daarna steeds strakker aan. Hierdoor zet je druk op de bekken en maakt deze dus een klein beetje smaller waardoor de afstand van de baarmoeder met de buikholte dus weer kleiner wordt. Hierdoor neemt de spanning op de ligamenten af en zal de pijn verdwijnen. 

In de volgende video legt de chiropractor die de ZIIVAA® ontworpen heeft het nog eventjes voor je uit..

"En dat werkt dus?"
De ZIIVAA® menstruatieriem is getest aan de hand van de richtlijnen van de Amerikaanse FDA (Food & Drugs Administration), deze behoren tot de strengste van de wereld. 

De riem is getest door 100 proefpersonen, zij gaven een gemiddelde pijnvermindering van 94% op een schaal van 0-100% aan. Super succesvol dus! ZIIVAA is zo overtuigd van de werking van de menstruatieband, dat als jij vindt dat de band niet werkt, je hem binnen twee maanden terug kunt sturen en je geld terug krijgt. 

"Waarom zou je voor de ZIIVAA® kiezen?"
De ZIIVAA® is een natuurlijke manier van pijnbestrijding. Je hebt dus geen pijnstillers of hormonen meer nodig om de menstruatiepijn te bestrijden. De ZIIVAA® brengt de natuurlijke cyclus van je lichaam niet in de war. In de band zitten ook geen elektronica of batterijen. Puur natuur dus. 

Girlscene Test
Wij bij Girlscene hebben als motto 'eerst zien, dan geloven', dus besloten zowel Annemerel als Danique de band te testen. Danique vertelt..

Normaal heb ik tijdens mijn menstruatie veel last van buikkramp. Ik heb de ZIIVAA® getest op de eerste dag van mijn menstruatie. Ik had veel last van buikkrampen en was eigenlijk geneigd om een ibuprofen te slikken tegen de pijn, maar ik moest van mezelf eerst de ZIIVAA® proberen.

Op het moment dat ik de band omdeed had ik eigenlijk al zoveel last van mijn buik dat ik het liefst gelijk een pil had genomen, want ik was aanvankelijk nogal sceptisch over de werking van de band (ik had toen nog niet gelezen hoe het precies werkt, dus snapte niet dat een band om je buik menstruatiepijn zou verminderen).

Het werkt eigenlijk heel simpel, ik deed de band om mijn heupen en klikte hem vast. Vervolgens trok ik de band strak met een handig systeem. Ik kreeg er een beetje het 'fasten your seatbelts' in het vliegtuig idee erbij.  

Vervolgens ging ik op mijn zij liggen op de bank, in deze houding werkt de band het beste. Iedere paar minuten trok ik de band iets strakker aan. En geloof het of niet.. de pijn in mijn buik trok langzaam weg..

Na een kwartier was mijn buikpijn verdwenen en ik had geen pijnstiller genomen! Wohooo. Ik heb de rest van mijn menstruatiecyclus geen last meer gehad van pijn in mijn buik. I LIKE!

"Ok, ik ben om.. waar kan ik hem kopen?"
Het is een investering, de band kost 150 euro maar bedenk dat je 5 jaar van je totale leven ongesteld bent, dat is 260 weken dus 1824 dagen!. De band gaat normaal gesproken je hele leven mee en mogelijk heb je geen pijnstiller meer nodig. De ZIIVAA® menstruatieband is te koop in de webshop van women-care.

Heb jij last van menstruatiepijn? Wat gebruik jij om je menstruatiepijn te verlichten?