Real life

Girls issues: Ik wil meer vriendinnen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat haar sociale kring graag wat zou willen uitbreiden.


Bron beeld: Weheartit

Lieve Redactie van Girlscene,

Mij zit denk ik dit vaak dwars: Mijn sociaal leven.

Ik heb het idee dat ik een druk sociaal leven wil, maar ik weet niet hoe ik dat voor elkaar krijg. Mijn goede vriendinnen kunnen vaak niet/hebben geen zin. Het zijn introverte types en ik weet niet of ik introvert of extravert ben. Ik voel altijd een steek van jaloezie als ik weet dat anderen een leuke afspraak hebben. Ik denk dan; dat wil ik ook.

Maar zoals ik al zei, vriendinnen kunnen vaak niet of hebben geen zin in mij. Ik weet van twee dat we echt elkaars besties zijn, maar van de rest is de vraag of zij mij als een goede vriendin zien als ik hen zie. Ik ben sinds een paar weken drie nepvrienden kwijt. Twee meisjes hadden een haatgroep tegen me aangemaakt, de derde roddelde met die andere twee over mij in een groep, zei dat ik iedereen kapot maakte, alleen aan mezelf dacht en niks waard was.

De meisjes pasten niet zo meer bij mij, omdat ik een actieve houding heb(lekker buiten hangen, voetballen, oefenen met dingen etc. ) en zij zijn zeg maar lui(zonnen, niks doen, downie achter de telefoon zitten) en dachten alleen maar aan elkaar. Dus na een paar weken was die klap niet zo groot meer, maar het zorgden er wel voor dat ik te veel dacht van ‘Doe ik dit wel goed’ , ‘wie past er wel bij mij?’, ‘fine,ik ben echt een loner.’

Nu is het vakantie en mensen zijn weg/hebben al iets. Dan zit ik alleen thuis, echt supersaai. Ik weet niet hoe ik nieuwe vrienden moet maken, die bij me passen. Ik zou graag iemand willen die aansluit bij mij, maar hoe. Ik klap tijdens een gesprek met mensen (behalve mijn besties) nog weleens dicht, omdat ik denk dat ik moet luisteren of omdat ik geen gesprek onderwerp heb. En dat is best vaak. Ik heb mijn kansen bij sommige mensen verprutst, omdat ik in het verleden last heb gehad van woedeaanvallen en huilaanvallen.

Of ik heb mensen verwaarloosd, ik weet het niet. In mijn buurt wonen wel meisjes, maar ik heb het idee dat de vriendengroepjes al gemaakt zijn en ik weet niet hoe ik ertussen kwam. Vroeger, zeg maar twee à drie jaar geleden was ik niet echt sociaal, maar nu ben ik actiever. Ik ben nu dertien jaar oud. Ik mijd soms mensen, ik denk een gevolg van mijn pestverleden. Mensen maken soms nog stomme opmerkingen, over mijn huidskleur.

Ik weet echt niet wat ik moet doen. Hebben jullie tips van het heropbouwen van een sociaal leven?

Groetjes,
Sandra


Bron beeld: Weheartit

Lieve Sandra,

Wat rot dat je de afgelopen tijd een paar ‘zogenaamde’ vriendinnen bent kwijtgeraakt. Het is nooit leuk om een vriendin te ‘verliezen’ maar als het er dan ook nog eens drie tegelijk zijn, komt het helemaal hard aan.

We begrijpen dat je heel graag wat meer goede vriendinnen hebt, maar we zouden allereerst willen zeggen dat je heel erg blij moet zijn dat je twee ‘besties’ hebt. Er zijn zat meiden die helemaal geen vriendinnen hebben. Prijs jezelf daar in ieder geval heel erg gelukkig mee en investeer in die vriendschappen.

Teamsport
Wil je naast je beste vriendinnen meer sociale contacten? Waarom sluit je je niet aan bij een sportvereniging. Je geeft aan dat je graag actief bezig bent en dat je graag op straat voetbalt, waarom ga je niet in een team voetballen? Daar leer je heel veel (nieuwe) meiden kennen die allemaal net als jij graag sportief bezig zijn. Je ziet ze niet alleen vaak omdat je moet trainen en wedstrijden speelt, voetbalteams zijn ook vaak naast het veld close met elkaar.

Geloof in jezelf
Op het moment dat jij jezelf niet leuk genoeg vindt, straal je dit uit. Probeer zelfvertrouwen te creëren. Je bent het waard om leuk gevonden te worden. We begrijpen dat het heel lastig is, zeker omdat je vroeger gepest bent. Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt? Lees bijvoorbeeld dit artikel dat we een tijdje geleden geschreven hebben.

Laat het los
Fixeer je niet te veel op het creëren van een grote sociale omgeving. Als je er te veel mee bezig gaat zijn, wordt het een te groot ding en dat maakt het niet makkelijker om nieuwe vrienden te maken.

Nogmaals; waardeer de vriendinnen die je hebt, investeer in de vriendschappen die je hebt!

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀