Health

5 workouts als stelletje!

Jezelf motiveren om te gaan sporten is niet altijd even makkelijk. Maar als je lover hierbij betrokken kan worden ben je ineens supergemotiveerd! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen zich beter aan hun sportprogramma houden wanneer ze in teams te werk gaan. Daarnaast is een fitness-date natuurlijk een leuke manier om elkaar nóg beter te leren kennen en sporten leuk te maken! Wij hebben voor jullie wat workouts op een rij gezet die je als stelletje kunt doen. Lees snel verder!

Dancing King & Queen
Als je ervan houdt om te rocken op de dansvloer is het tijd om wat calorieën te gaan verbranden tijdens een Zumba-les! Deze door Latijns-Amerika geïnspireerde, high-energy workout voelt meer als een uur losgaan op een dansfeest dan echt sporten, dus het is bijna onmogelijk om geen plezier te hebben! Oh, en het is natuurlijk ook niet verkeerd om naar je lover te kijken terwijl hij zwoel met zijn heupen schudt op de exotische beats! Dit leidt misschien wel tot een tweede ‘workout’ later op de avond… Andere dingen die jullie samen kunnen doen op het gebied van dansen zijn natuurlijk stijldansen, een salsacursus of streetdance.


Bron: 25

Outdoor types
Als je het idee van binnen sporten vreselijk vindt en er niet aan moet denken een uur op de loopband of crosstrainer te staan: niet doen! Ga lekker naar buiten, de zon en de frisse lucht in. Maak samen een fiets- of mountainbiketocht of train samen voor bijvoorbeeld tien kilometer (voor de gevorderden onder ons natuurlijk ;-)) hardlopen. Wees creatief! Verzin jullie eigen routine en daag elkaar uit. Samen vies worden van het buiten bezig zijn en elkaar in actie zien: er is niets leukers. Thuis kunnen jullie samen de modder van jullie afdouchen natuurlijk!

Take it easier
Als jullie niet van heftige (buiten-) sporten houden, ga dan voor meer ‘zen’-workouts. Denk bijvoorbeeld aan yoga! Yoga is de perfecte manier om calorieën te verbranden tijdens de les, en het thuis wat steamier te maken (al dat buigen en strekken is natuurlijk ergens goed voor). Daarnaast helpt yoga je met het opbouwen van kracht, is het een geweldige manier om te ontstressen en het zorgt voor een goed humeur. Als dat geen goed doet voor je relatie! Andere rustigere sporten die je samen kunt doen zijn pilates, hiken of zwemmen.


Bron: weheartit

Bootcamp baby
Word je al moe van het idee van een saaie loopband? Kun je niet lang genoeg stilzitten om een yogales uit te zitten? Vind je hiken iets te rustig? Verveling is een van de grootste redenen waarom mensen met een fitness routine stoppen, vooral diegenen die steeds de uitdaging opzoeken. Dus voor stellen die snel hun interesse in een sport verliezen is er een workout die steeds verassend is, en een mix is van allerlei soorten oefeningen en dus jullie aandacht vasthoudt: bootcamp! Tijdens deze intense, non-stop workout daag je je lichaam en geest uit als je sprintjes trekt tussen je jumping jacks, buikspieroefeningen, push-ups en meer. Je verbrandt er talloze calorieën mee en bouwt tegelijkertijd spiermassa op. Daarnaast zal bootcamp niet snel gaan vervelen: je bent veel te druk met het bijhouden van de rest van de klas. Iedereen motiveert elkaar en voor stellen is dit een goede manier om closer te worden. Andere dingen die jullie samen kunnen doen: kickboksen, spinnen, bodypump.

Bron: weheartit

Kick it 
Samenwonen toch iets heftiger dan verwacht? Of werkt het kleinste dingetje dat hij doet jou al op je zenuwen (net iets te lang douchen, in je gezicht ademen, ga zo maar door)? Het kibbelen hoort er soms bij, het hoeft zeker niet het einde van je relatie te betekenen. Misschien hebben jullie samen een uitlaatklep nodig, zoals… Een boksring! Een (gecontroleerd) potje sparren kan een supergoede manier zijn om je eens lekker uit te leven op elkaar, om daarna samen weer fris verder te kunnen. Voordat de argumenten van zijn kant komen dat hij ‘nooit een meisje zou kunnen slaan’: de dingen die jullie in het heetst van de strijd naar elkaar kunnen roepen zijn soms veel erger dan een klein klapje, of niet? Andere dingen die jullie samen kunnen doen: Tae kwon do, jiujitsu, karate, Tea Bo.

Bron: thenest

Sporten jullie weleens samen, en wat is jullie favoriete workout? 

Pin je workout inspiratie in Pinbook