Lifestyle

Eindelijk: een Barbie zoals jij en ik!

192

Langere benen dan een model, een super smalle taille én ook nog een grote boezem... Zo ziet de pop eruit waar we vroeger allemaal mee speelden. We droomden ervan om later zoals Barbie te worden. Helaas kan deze droom nooit uitkomen, aangezien de speelgoedpop onrealistische maten heeft. Hoe zou Barbie eruitzien als ze de proporties had van een 19-jarig meisje? Kunstenaar Nickolay Lamm ontwierp deze 'Real Body Barbie'. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Barbie krijgt al jaren kritiek op haar uiterlijk. Als Barbie echt zou leven, dan zou ze nog geen 50 kilo wegen. De 24-jarige kunstenaar Nickolay Lamm vindt de afmetingen van de speelgoedpop ook belachelijk: ''Als we kritiek morgen hebben op magere modellen, dan moeten we op zijn minst ook open staan voor de negatieve invloed die de Barbie-pop kan hebben op jonge meisjes''.

Nickolay onderzocht de maten van een 19-jarige Amerikaanse vrouw en ontwierp hiermee de Real Body Barbie. Hij maakte de pop korter, haar borsten kleiner en haar armen, taille en benen dikker.  Nickolay fotografeerde zijn Real Body Barbie naast de 'normale' Barbie om het verschil goed te kunnen laten zien. ''Het eindresultaat is hoe Barbie eruitziet als ze een gezonde, mooie 19-jarige meid is'' zegt de kunstenaar over zijn creatie. 


Bron


Bron


Bron


Bron

Real Body Barbie heeft al een hele grote fan, namelijk Demi Lovato. Zij sprak op Twitter uit hoe blij ze is dat er nu eindelijk een Barbie is die eruitziet zoals jij en ik. 


Bron: Twitter

Wat vind jij van de Real Body Barbie? Vind je het een goede zaak en moet ze in de winkels komen te liggen? Of vind je het maar overdreven en moet Barbie gewoon Barbie blijven?

Bron: buzzfeed, dailymail, laweekly, nu, thehollywoodgossip

LOVE dit artikel
59 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

192 reacties

 • 4 jaar geleden Juniper🌙

  Super goed dat ze nu een Barbie met normale afmetingen hebben! Als klein kind krijg je toch onbewust het schoonheidideaal mee als je met de abnomraal dunne Barbie speelt. Wel vind ik de stickers er een beetje raar uitzien, maar ik kan me voorstellen dat als je als klein kindje bijv. veel littekens hebt je die ook op haar pop wil, zodat je dat kindje kan laten zien dat je daarmee ook mooi bent!

 • 4 jaar geleden Likeable

  Het is wel een heel klein beetje te mollig voor zo een pop,maar toch is het mooi! En vooral het lichaam!! Ik bedoel,zelfvertrouwen speelt ook een rol!

 • 5 jaar geleden kussestherx

  Wow, mooi! Natuurlijk, iedereen moet er aan wennen, maar probeer het ook als iets goeds te zien!

 • 5 jaar geleden Hailey

  Als iedereen nu even stopt met zeuren over het feit dat die andere barbie 'mollig/dik/lelijk' is, kijk eventjes naar jezelf. Jij ziet er waarschijnlijk ook zo uit als je 19 ben, het ziet er misschien raar uit omdat de normale barbie naast de onrealistische staat. Haar taille is 4x zo dun als een normaal mens en haar benen 1.5x zo lang. Net als haar nek. Haar voeten en polsen zijn dunner en kleiner gemaakt en ik denk dat als deze barbie echt zou zijn, e voor de rest van haar leven in een rolstoel met neksteun moet zitten, als ze al zou kunnen leven met maar een paar m van haar darm en een halve lever.

  Die realistische barbie integendeel, heeft normale afmetingen. Als je haar met jou vergelijkt zal je zien dat zij een gewoon figuur heeft en een prachtig lichaam. Dus niet zeuren dat ze lelijk is, want ze is mooi en de bedoelingen zijn heel goed. Kus

 • 5 jaar geleden Hailey

  ik moet je teleurstellen @XITSREALMEX want als je gewone maten heb en slank ben, zal je er zo uit zien.

 • 5 jaar geleden Lolita

  Het maakt echt niet uit of Barbies nou realistischer worden of niet. Alsof het kind via reclamespotjes niet het schoonheidsideaal al heeft meegekregen.. Dit zal echt niet veel uitmaken hoor..

 • 5 jaar geleden Impossible

  Toen ik dit artikel zag, proestte ik, serieus, bijna mijn drinken over mijn laptop. Wat een gezeik. Ik heb NOOIT gekeken naar hoe een barbie eruit ziet, NOOIT. Ik vroeg me alleen af hoe ze aan die mooie barbiepaarden kwam. En niet waarom ze zo dun is. Persoonlijk vind ik barbie niet eens knap. Vroeger wilde ik haar alleen wel heel graag zijn. Om de paarden.

 • 5 jaar geleden XITSREALYMEX

  sorry maar ik vind die normaale er echt vreemd uit zien kan aan mij liggen maar zo zie ik er niet uit hoowr als ik 19 word

 • 5 jaar geleden Isabelle Vogel

  dit noem ik dus de wraak van de barbie! hahaha veel mensen willen met de perfecte barbie spelen omdat jullie daar al heel lang mee hebben gespeeelt! als je kinderen met de "realistische" barbie laat spelen zullen ze eerder zichzelf mooi vinden! taraaaaa!!!! alle eetstoornissen voorbij!!!!! hahaha mijn mening dus jullie kunnen er nix van zeggen! xx

 • 5 jaar geleden Disfunction

  Er wordt hier wel gezegd dat barbie's geen invloed hebben op het schoonheidsideaal, maar dat is niet waar. Onderzoek toont aan dat zelfs baby's al poppen en plaatjes kiezen die passen bij het schoonheidsideaal in die cultuur. Er zijn tegenwoordig als meisjes van 7 tot 11 die een anorexia (verwante) eetstoornis hebben, en in die leeftijd spelen meisjes ook met Barbie's. Ik weet niet of Barbie specifiek iets te maken heeft met eetproblemen bij jonge meisjes, maar het is in ieder geval wel zo dat ook die meisjes al last hebben van een verstoord zelfbeeld. En als een realistischer Barbie daarbij kan helpen, waarom niet?

 • 5 jaar geleden bb.edona

  Dit is ideaal, persoonlijk vind ik de slankere mooier maar dit is wel goed

 • 5 jaar geleden StaySweet

  Goed idee maar deze is toch raar het heeft gewoon iets geks

 • 5 jaar geleden romyy

  ik vind het goed dat ze de barbie wat normaler laten lijken , zo laat je aan de mensen zien dat dun zijn best ongezond is.. ( dit is mijn mening ! je moet je niet aangesproken voelen)

 • 5 jaar geleden Jonge Zwaluw

  @ xGothCinderella; 'Mollig'?! Excuseer, maar noem je dit nu echt mollig?

  Ik begrijp het concept erachter, maar het maakt het natuurlijk wel geen Barbie meer. Volgens mij worden kinderen hier echt niet zo door beïnvloed, ik heb persoonlijk nooit de behoefte gehad om me zo te kleden als haar (teveel roze trouwens Als je het zo bekijkt kan je op ieder vlak protesteren "Ze heeft een jacht! Een kasteel! De perfecte auto!". Dit ook allemaal aanpassen omdat kinderen denken dat ze dit ook allemaal nodig hebben later dan..?

 • 5 jaar geleden LoveYouALotTe

  De orginele is leuker om mee te spelen denk ik. Het is wel leuk dat ze ook is een nieuwe barbie hebben gemaakt om te vergelijken. En persoonlijk vind ik het hoofd van de echt maten barbie mooier. Een BJD pop lijkt wel echt op een echte mens. En de maten zijn ook eerder van een dun meisje en geen onmogelijk meisje, vind ik.

 • 5 jaar geleden indra100♥

  hij mocht wel iets slanker ...

 • 5 jaar geleden disfordangerous

  @ballerina dus een barbie die iets steviger is is niet leuk om mee te spelen?

 • 5 jaar geleden disfordangerous

  Ik vind het een goed idee!

  Enneeh, kleine kindjes kijken onbewust toch wel een beetje naar hoe barbie eruitziet. Dit zullen ze onthouden en later, als ze wat ouder zijn en ze zien weer een barbie gaan ze zichzelf hier alsnog mee vergelijken.

 • 6 jaar geleden Lotte<3Fred

  ik vindt die nagemaakte niet echt op een gezonde meid lijken, maar om een ongezonde. (Sorry)

 • 6 jaar geleden tiffany

  Je kan het realistische figuur niet nadoen vind ik. Iedereen ziet er anders uit. Echt niet iedereen heeft korte armpjes, een brede taille en een dikke kont.

 • 6 jaar geleden kisseskyrax

  ik vind het idee opzich wel goed , maar ik denk dat de meeste kleine meisjes toch de gewone perfecte barbie willen , en ze geven haar kleinere borsten maar wel een grotere kont?

 • 6 jaar geleden heartatack

  natuurlijk kan het een slechte invloed hebben maar kleine meisjes denken nog niet echt aan hun uiterlijk en zeg nou zelf je speelt toch ook niet meer met barbies (misschien met je zusje) verder is het een goed idee maar ik denk toch dat meer mensen gewoon de perfecte barbie hebben

 • 6 jaar geleden evathehuman

  Ik merkte juist nooit dat Babrie juist heel mager is.. zolang ik haar haar maar kon knippen enzo :p

 • 6 jaar geleden xGothCinderella

  Ik vond t idee erg goed, maar het resultaat iets minder nu ik het zie... Op mij komt ze toch best mollig over, en best kleine borsten. Veel meisjes die ik ken zijn toch dunner hoor!

 • 6 jaar geleden ballerina

  Het moet nog wel een beetje leuk blijven om mee te spelen he...

 • 6 jaar geleden Proudmommy

  omg nee doe mij maar de perfecte Barbie dan maar . de nieuwe is niks

 • 6 jaar geleden NOTE-LINES

  mooi idee

 • 6 jaar geleden Annetje

  Ik vind het idee niet slecht, alleen ga ik toch voor de dunne versie van Barbie.

 • 6 jaar geleden Danielle

  Wat kan het het nou schelen dat barbie zo dun is? :p. Mooi toch, juist?

 • 6 jaar geleden Antsje

  Maar dit is Barbie helemaal niet? Wie de fuck kan het schelen dat die pop zo dun is?

 • 6 jaar geleden Marjolein

  het ziet er niet echt bepaald goed uit, maar het idee erachter vind ik wel heel goed. Als meisjes denken dat zij er ook zo uit moeten zien, zou het niet goed meer gaan. Ik denk alleen niet echt dat dit het geval is.

 • 6 jaar geleden NEZ

  Demi Lovato ^_^

 • 6 jaar geleden elsbeth

  Opzich is het idee niet raar. Maar ik moet zeggen dat het er niet uitziet..

 • 6 jaar geleden Happiness.

  Dit is Barbie niet meer. Ze verpesten het merk..

 • 6 jaar geleden Esmée

  het ziet er wel een beetje uit proportie uit. misschien wat bijschaven en dan is het een top idee!

 • 6 jaar geleden Margriet Zwaan

  echt lelijk is die nieuwe barbie!

 • 6 jaar geleden stopwishingstartdoing

  Grootste bullshit ever wat mij betreft

  Laat die barbie lekker barbie blijven en breng dan zelf lekker een andere pop uit onder een andere naam pff. Onnozel gedoe

 • 6 jaar geleden acrasea

  Haha, geweldig idee

 • 6 jaar geleden fearless13

  Ik weet niet zo goed wat ik er van vind. Het is echt heel goed dat ze die Barbies realistischer maken hoor, maar dat zou veel meer effect hebben als Barbies voor meisjes vanaf 13 waren. Toen ik klein was interesseerde mij het alleen maar dat ik de mooiste jurkjes voor mijn Barbies had, en aan de reacties te zien was bijna niemand zich bewust van de realiteit van de pop

 • 6 jaar geleden Ellen-Marijke

  Ik vind dit echt heel goed. Het is logisch dat kinderen op die leeftijd nog niet helemaal kijken naar hoe de barbie er precies uit ziet, maar er word wel zo van jongs af aan een beeld gevormd bij de kinderen over wat 'mooi' en 'perfect' is. Dit is onrealistisch. We willen er allemaal zo mooi en slank uitzien, maar hebben vaak niet door dat dit niet kan. Door dit soort dingen kan dat beeld eindelijk veranderd worden! Top, go go go!

 • 6 jaar geleden ICouldBeTheOne'

  kom op, kinderen spelen met barbie's wij niet, die kinderen denken daar echt niet aan hoor hoe die barbie eruit ziet.

 • 6 jaar geleden Roos

  Het zou inderdaad niet goed zijn als iemand onzeker wordt van een "perfecte" barbiepop, maar de barbiepoppen en andere rolmodellen bij elkaar leiden wel tot onzekerheden, wat ik me wel voor kan stellen. En wat tieners te maken hebben met een barbiepop? Heel veel! Ze worden er mee opgegroeid, het 'ideaalbeeld' wordt ze al voorgelegd als ze nog kleine kinderen zijn, waardoor ze gaan denken dat dat perfect is.

 • 6 jaar geleden cocochanelll

  Ach het blijven kleine speelgoedpopjes.. Het ligt er zeker aan hoe je er zelf in staat, dat je die onzin aan laat praten of realistisch naar jezelf kijkt en jezelf accepteert. Luister niet naar de rest, je bent prima zoals je bent, als je dat maar weet! Sta sterk in je schoenen, laat je geen dingen aanpraten die er niet zijn. (;

 • 6 jaar geleden Nouks

  wat een onzin hahaha, als je als tienermeisje onzeker wordt over jezelf dankzij de perfecte barbiepoppen is er iets goed mis

 • 6 jaar geleden Redbird

  Geweldig dat Demi er zo blij mee is Dit wou ze altijd al.

 • 6 jaar geleden BeNiceOrLeave

  @Jazzie amen.

 • 6 jaar geleden Nadia

  Hahahaha, ik vind de nieuwe Barbie met realistische maten er echt niet uitzien als een Barbie. Meer gewoon een pop. Laat Barbie maar gewoon blijven zoals ze is.

 • 6 jaar geleden ---

  ik vind het een goed idee want ik ken zoveel mensen die vinden dat ze 'dik' zijn, te korte benen hebben enz. dat komt toch ook wel doordat poppen er 'perfect'uitzien, weet ik zeker!!

 • 6 jaar geleden Jamie

  @Kim helemaal mee eens

 • 6 jaar geleden Kim

  Het valt me op dat vrijwel iedereen zegt dat je als kind toch niet op het figuur van de barbie let en barbie dus gewoon moet blijven zoals ze is, maar als het toch niet uitmaakt, waarom zouden we dan geen realistischere barbie maken? Schade doet het sowieso niet en als het voor een paar kinderen wel het verschil maakt, is dat alleen maar positief.

  Sowieso zijn kinderen ontvankelijker dan we denken: er is ooit een studie gedaan naar zwarte en blanke kinderen en het soort pop (zwart of blank) waar zij het liefst mee speelden. Vrij wel alle zwarte kinderen wisten dat zij eruit zagen als de zwarte pop, maar hadden toch voorkeur voor de blanke omdat deze mooi was en de ander lelijk. De idealen van onze maatschappij (hiermee zeg ik niet dat wij een donkere huidskleur per definitie als lelijk beschouwen, maar de studie is al wat ouder en in ieder geval toen en in dat deel van de wereld had blank de voorkeur) worden dus al wel op jonge leeftijd aangeleerd.

 • 6 jaar geleden Zeineb

  En plus ik vind het zo raar dat barbie zo vaak word voorgedaan als hoer ofzo.En aller laatste ding vind ik de norme barbie toch echt veel leuker

 • 6 jaar geleden Zeineb

  Ben ik de enige die nooit last heeft gehad van barbie? Omg serieus ,sorry hoor het is belachelijk vind ik.Ten eerste is barbie volgens mij echt wel bedoeld voor kinderen en niet pubers.En ten tweede denk ik echt niet dat een kind van 8 ooit zou denken aan gewicht ofzo.En er zijn volgens mij ook niet kinderen intelligent genoeg om zich bezig te houden met andere dingen dan spelen met de pop niet bekritiseren.Want dat geeft pas slecht invloed. En volgens mij maakt geen enkel kind zich druk daarover ofzo.Girlscene echt dank jullie wel voor alle moete die jullie doen enzo,maar naar mij mening mogen best minder artikelen gaan over gewichten enzo.Want te veel van dat gaat ook de slechte richting in.

 • 6 jaar geleden Jannemiek

  ik vind het supergoed dat ze laten zien, dat je niet zo'n perfect barbie lijf hoeft te hebben, en dat maar weinig mensen dat hebben, maar barbie blijft barbie, dus om haar te vervangen door de realistische pop hoe we echt zijn, vind ik niet nodig.

 • 6 jaar geleden Sandra

  De realistische is cool! Die moet in de winkels liggen!

 • 6 jaar geleden Fireaway

  Wauw! Eindelijk

 • 6 jaar geleden MΔNDY♥

  dat is gewoon mijn figuur hahah voel me gevleid

 • 6 jaar geleden Kimbrrr

  behalve de kont vind ik die real body barbie niet veel beter dan de oude.

 • 6 jaar geleden Mimi

  Ik vind de real body barbie veel beter!

 • 6 jaar geleden Dolorxsa

  Mocht het ooit gebeuren dat de realistischere barbie wordt geproduceert zal het niet veel effect hebben. Op latere leeftijd(als kinderen zich echt bezig gaan houden met hun figuur en gewicht, dus niet als je 7 bent) krijgen kinderen toch ook te maken met dunne modellen en afslankreclames en weet ik wat nog meer. Ook al zou het niet zo mogen zijn, er zullen altijd kinderen zijn met een eetprobleem en een dikkere barbie gaat dat niet oplossen.

 • 6 jaar geleden Denise

  Die konten haha

 • 6 jaar geleden XLELY

  @Amy hahahaa ja dat vind ik ook! En voor de rest, echt super van die vrouw dat ze dit gedaan heeft

 • 6 jaar geleden Peace.

  Ze heeft wel een mooiere kont!

 • 6 jaar geleden J4SMIEN

  Ik vind het geode met dat barbie te dun is echt overdreven. Modellen hebben volgens mij veel meer invloed dan een pop waarvan iedereen weet dat het onrealistische maten heeft.

 • 6 jaar geleden Raya

  Die barbie lijkt echt niet op een 19-jarige meisje hoor :O

 • 6 jaar geleden Thingamabobs

  Ik was paar maand terug in het speelgoed museum en daar werd letterlijk gezegd 'Aan speelgoed kan men veel zeggen over de welvaart, het welzijn en de ingesteldheid van de mensen van toen.' Barbie's staan er echt om bekend te belichamen wat 'een ideale vrouw heeft'. Daarom vind ik het zo mooi dat ze nu een meer realistische barbie gemaakt hebben. Dat toont dat vrouwen ook ideaal kunnen zijn zonder hyper slank, grote borsten etc te hebben. Kwaad kan het zeker niet.

  Btw haar kont is serieus vele mooier vind ik.

 • 6 jaar geleden Natasja

  /

 • 6 jaar geleden beautiful-made

  Ik heb Barbie nooit als ideaalbeeld gezien en ik speelde er altijd mee, maar ik vind het echt een super mooi initiatief dat er een normale Barbie is.

 • 6 jaar geleden melissa

  ik vind al die ophef over barbie echt onnodig

  ik speelde vroeger ook altijd met barbies maar heb het nooit echt als het ideaalbeeld gezien.

  en ik vind de slanke barbie ook gewoon veel mooier

 • 6 jaar geleden xHeyStar

  @Silverbleed oh haha okee :P Het leek mij gewoon lastig om 'even' te doen, ben niet zo praktisch ingesteld

 • 6 jaar geleden Moow

  Ik vind het echt geweldig !

 • 6 jaar geleden Nel Tavernier

  Wat heeft het nu voor zin om een "echte" barbie te maken. Het is maar speelgoed! Er zijn toch ook nog altijd magere modellen die voor sommige mensen ook niet "echt' zijn.

 • 6 jaar geleden Eefje

  Er bestaat een echte 'barbie'. Kijk hier voor meer : https://www.google.be/search?q=levende+barbie&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=23DWUZnFNsLnPL6YgeAM&ved=0CDAQsAQ&biw=1366&bih=667

 • 6 jaar geleden Floor

  Wauw! Hartstikke leuk!

 • 6 jaar geleden Lily

  Ik vind die barbie er nu uitzien als een man, en tjaa.. barbie is barbie. toch?

 • 6 jaar geleden Romy

  Hmmm. Ik ben een hele grote babrie fan geweest. En met groot bedoel ik dan ook echt GROOT.

  Maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat barbie zo dun en lang was.

  Agh ja als kind heb je fantasie dus laar barbie lekker een fantasiepop blijven.

  Al vind ik de nieuwe barbie wel echt tof!. Als ik 10 jaar jonger was had ik die direct gekocht.

 • 6 jaar geleden Jeanne

  Dit is een goed idee, maar ik denk dat andere mensen gewoon de normale blijven kopen...

 • 6 jaar geleden -

  Ja maar alle leuke jurkjes staan toch een stuk mooier op een lange slanke pop

  het is maar een pop....

 • 6 jaar geleden Lili

  Geweldig!

 • 6 jaar geleden SweetGirl<3

  Het is wel duidelijk dat Barbie een invloed heeft op ons ideaalbeeld ... alleen al door het feit dat zo veel mensen de oude, dunne, onrealistische Barbie mooier vinden ! Als de "oude" Barbie niet zou bestaan en de "realistische" Barbie in de plaats kwam denk ik dat we die gewoon zouden zijn en dus ook mooier zouden vinden

 • 6 jaar geleden rose_x

  en ze is iemand waar meisjes tegenop kijken. doordat ze alles kan doen wat die kleine meisjes ook willen, en ik denk niet dat die meisjes opkijken tegen een pop die er zo uit ziet als hun. dan vinden ze het al gauw minder leuk

 • 6 jaar geleden rose_x

  barbie is gewoon barbie. en moet ook gewoon barbie blijven.

 • 6 jaar geleden Tisjegirl

  Het is ook nooit goed, mensen.......

  Ik vind de "nieuwe" barbie een veel mooier figuur hebben btw.

  de "oude" barbie heeft niet eens billen................

 • 6 jaar geleden IRememberYou

  Niemand wil toch met zo'n barbie spelen . Kinderen zijn daar echt niet zoveel mee bezig :s

 • 6 jaar geleden **Chant88**

  Ik denk inderdaad dat kinderen niet echt bezig zijn met dat ze de maten van barbie willen hebben..

 • 6 jaar geleden Gael

  nou die hoef ik niet... dan is het toch geen barbie meer? :s

 • 6 jaar geleden just me

  Wow, al die reacties zeg. Het is een pop. Ik ben het eens met E. maar ik bedoel het is toch alleen maar goed dat we zien dat niet alles perfect hoeft te zijn.

 • 6 jaar geleden bluelion

  prima, maar ik denk dat volwassenen meer lettenop hoe een pop eruitziet dan de kinderen zelf.

 • 6 jaar geleden Howaboutnoxoxo13

  ik wilde vroeger echt niet zoals een barbie zijn ofzo, ik speelde er alleenmaar mee, uiteindelijk tot mijn 11e en ik heb nog nooit- nooit erop gelet of ik op ze wilde lijken ofzo

 • 6 jaar geleden Rixt

  echt lelijk :P alsof je met een dikke pop wilt spelen :P barbie hoort perfect te zijn want ze heeft alles, mooie kleren, mooie schoenen, en bij zoon dikke barbiepop werkt dat gewoon niet

 • 6 jaar geleden piecake5

  Misschien was het ook wel handig er bij te zetten in het artikel dat de 'normale' barbie de maten heeft van een GEMIDDELD 19 jarig meisje (uit Amerika geloof ik). Dus mensen die deze nieuwe barbie alsnog te slank of juist te dik vinden hebben dus eigenlijk commentaar op hoe wij er in het dagelijks leven er uit zien. Rare wereld dit.

 • 6 jaar geleden E.

  -

 • 6 jaar geleden E.

  -

 • 6 jaar geleden NeverStopDreaming

  Helemaal mee eens. Toen ik zo jong was en met barbie speelde, dacht ik echt niet na over haar maten en hoe dik/dun ze was. Dat boeide me juist helemaal niks. Het enige dat ik deed was ermee spelen, niet wensen dat ik zo dun was als haar...

 • 6 jaar geleden Schaap

  Ik snap niet waarom er zo'n ophef wordt gemaakt over Barbie. Op de leeftijd dat kinderen spelen met poppen zijn ze over het algemeen nog helemaal niet bezig met hoe dun ze zijn, en dat ze net zo dun willen zijn als Barbie.

  Ik vind de nieuwe versie niet zo mooi.

 • 6 jaar geleden Emb

  Een kont heeft ze wel, haha!

 • 6 jaar geleden Autumn

  @NoLeafClover Inderdaad!

 • 6 jaar geleden no es nada

  Pff, ik kan mij hier helemaal niet druk om maken. Er zijn belangrijke zaken in de wereld die aandacht nodig hebben!

 • 6 jaar geleden BadIntentions

  Joh op de leeftijd dat dit belangrijk is voor tieners houden we ons allang niet meer bezig met Barbiepoppen. + toen ik zo oud was wilde ik ook perfect en mooi en weet ik veel wat zijn. Moeten ze dan ook maar lelijke disneyprincessen gaan maken? Nu maak ik me daar totaal niet meer druk om terwijl ik toch op een leeftijd bent waar dit soort issues toch een grote rol in het dagelijks leven innemen.

 • 6 jaar geleden Tournesol🌻

  Ze doen wel alsof de 'Real blabla Barbie' er ontzettend normaal uitziet, zoals jij en ik. Maar die nieuwe Barbie ziet er anders nog steeds super knap uit hoor! Mooi gezicht, best slank, en heeft tenminpste wel een volle kont! En bovendien, barbie is maar een pop. Waar maakt men zich toch druk om? Kleine kinderen die met barbies spelen letten nog helemaal niet op dit soort dingen. Het valt ze nog helemaal niet op. Het bewustzijn van mooi/lelijk/uiterlijk komt meestal pas later.

 • 6 jaar geleden Aardbeitje

  Ik vind het goed dat die man de real body barbie heeft gemaakt, zodat iedereen kan zien wat het verschil is. Toch vind ik de onrealistische barbie leuker. Het is maar een pop en kleine kinderen letten volgens mij helemaal niet zo op de maten. Ook zien andere poppen er ook niet echt realistisch uit, dus waarom is er alleen maar zoveel kritiek op de barbies en niet op bratz, of zoiets?