Food

Uit Pauline’s Keuken: Banaan in bladerdeeg

Pauline van Uit Pauline's Keuken heeft weer een fijn recept voor ons gemaakt. Het is een lekker en simpel recept, perfect als je snel zin hebt in iets zoets maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Je hebt hier zelfs maar 4 ingrediënten voor nodig! 


Deze zoete bladerdeeghapjes zijn heerlijk als dessert met een bolletje chocoladeijs er bij. Je kan ook gewoon stukjes chocola toevoegen, maar ik heb in dit geval Nutella gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes bladerdeeg
1 banaan
4 lepels Nutella
Wat eigeel of melk om te bestrijken

Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij de banaan doormidden. En daarna snij je iedere helft nogmaals doormidden.

– Leg de banaan op een plakje bladerdeeg.

– Verdeel hierop een lepel choco pasta.

– Vouw het ene hoekje over de banaan. Vouw het andere hoekje terug naar je toe. Vouw de buitenste flapjes naar binnen.

– Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier of wat melk. Bak de bananen flapjes in ongeveer 15 minuten af in de oven. Garneer met wat poedersuiker en serveer met een lekkere bol ijs.

Over mij: Ik ben Pauline, ik woon in Haarlem en ik denk in eten. Toen ik klein was bakte ik al koekjes met mijn oma. Op mijn blog Uit Pauline's Keuken kan je al mijn keukengeheimen lezen.

Must reads 👀