Lifestyle

The Isle of MTV 2013 & Girlscene’s Petra was erbij!

Dit jaar vond alweer de 7e editie van The Isle of MTV plaats in Malta. Het openluchtconcert is gratis en trekt jaarlijks daarom ook weer duizenden bezoekers. Niemand minder dan Rita Ora, Jessie J, Rudimental en –Nederlandse trots – Afrojack gaven afgelopen woensdag een spectaculaire show! Het was een groot feest en de sfeer was goed, mede door het ingrijpen van Jessie J!

Het jaarlijkse concert van MTV werd geopend door de groep Rudimental. De jongens hebben al een aantal grote hits op hun naam staan, waaronder het nummer ‘Feel the Love’ en ze zijn dé nieuwe sensatie van 2013 met hun unieke muziekstijl. Ze mixen live instrumenten met een elektronische sound, dit maakt hun muziek erg uniek en herkenbaar.

Tijdens The Isle of MTV 2013 gaven ze een vet optreden dat bruiste van energie! Rudimental is een groep die het echt waard is om live mee te maken en dat kan Girlscene's Petra alleen maar benamen, aangezien zij er afgelopen week zelf bij mocht zijn!! Like OMG! Ze gaven een spectaculair optreden en brachten onder andere de nummers ‘Not Giving In’ en ‘Waiting All Night’ ter gehore. Op de muziek van Rudimental kun je gewoon echt niet stil blijven staan, dus je kunt wel indenken dat het dak eraf ging!

Rudimental
Bron: MTV

Dit geldt ook voor de muziek van Rita Ora! Een mix van R&B, pop, rock en funk. Het publiek ging helemaal los, vooral wanneer ze haar grote hits ‘Hot Right Now’, ‘RIP’ en ‘How We Do’ zong. De stoere Rita Ora, leek even van haar stuk te zijn gebracht door het volle enthousiasme van het publiek. Ze zette een echte show neer met dansers en inclusief rijdende winkelwagentjes met trommels erin waar ze uiteindelijk ook op los ging. In één woord: GE-WEL-DIG!

Rita Ora
Bron: MTV

Na Rita Ora, kwam nog zo’n power lady op het podium, namelijk Jessie J. Ze had een zwart high waisted short aan met daarop een kleurrijk geknoopte blouse. Zoals jullie vast wel weten heeft Jessie J al een tijdje haar zwarte lokken verruild voor een blond koppie! Behalve haar uiterlijk, is ze ook met haar muziek iets veranderd; Ze zette een gave show neer met remixes van haar hits ‘Price Tag’, ‘Who's Laughing Now’ en ‘Domino’.

Tijdens haar nummer ‘Laserlight’ gingen duizenden mobiele telefoons uit het publiek omhoog, waardoor je uiteindelijk allemaal lichtjes in het publiek zag. Dit was echt een kippelvelmomentje! Ze sloot haar optreden af met de gloednieuwe single ‘WILD’ van haar nieuwe album, wederom gaaf!

Jessy J
Bron: MTV

Het was aan de Nederlandse DJ Afrojack de taak om het concert af te sluiten. Ook hij zette een echte show neer en liet het publiek volledig uit z’n dag gaan. De hits ‘Take Over Control’, ‘Titanium’ en ‘As Your Friend’ kwamen onder andere voorbij. Zijn optreden was echt spectaculair door de speciale lichteffecten op het nieuwe vormgegeven podium. Dit jaar was het podium namelijk volledig vernieuwd met een geweldig 3D effect!  

Afrojack
Bron: MTV

Kortom, het was een magische avond vol met goede live optredens van geweldige artiesten in de prachtige omgeving van Floriana in Malta! Er waren ongeveer 50.000 bezoekers aanwezig (onder wie dus Petra!!), die allemaal genoten van de muziek!

Isle of MTV
Bron: MTV

Was jij ook bij The Isle of MTV in Malta aanwezig en wat vond jij het beste optreden?  

Must reads 👀