Show je kamer: Marloes

Lifestyle door Fleur

Show je kamer is de rubriek om jouw kamer in de spotlight te zetten. Iedere week gluren wij in de kamer bij een van onze lezeressen die haar deuren voor ons en jullie opent! Wat is hun stijl en waar shoppen ze hun meubeltjes? Deze keer: de kamer van Marloes.

Sinds kort woon ik samen met mijn vriend in een mini huisje. Het appartement zit in de schuurruimte achter een boerderij, in deze boerderij zitten in totaal 9 studio’s en appartementen en wij hebben daar een van! We wonen op de eerste verdieping, ons huisje zit dus helemaal in de nok van de schuur.

In totaal heeft ons huisje een oppervlakte van ongeveer 40 vierkante meter, en heeft twee verdiepingen, beneden zit de keuken, de badkamer en onze woonkamer. In onze woonkamer zit een trap naar boven, waar onze slaapverdieping is.Boven in onze slaapkamer hebben we onze kledingkast, deze delen we met z'n tweeën. Daarnaast zit er ook nog een kleine inbouw kast in de slaapkamer en staat er nog een ladekast. We hebben allebei erg veel kleding, dus voordat ik ging verhuizen heb ik al mijn kleding uitgezocht zeker meer dan de helft weggedaan. Toch is het wel fijn, alles wat in mijn kast hangt draag ik ook daadwerkelijk. 


Veel meubels in ons huis komen van de Ikea. De eetkamerstoelen komen van de kringloop en hebben we zelf geverfd, de bank hebben we voor een heel klein prijsje op Marktplaats gevonden, net als de teakhouten tafel. Het grijze ladekastje onder de trap heb ik geverfd met hele matte donkergrijze verf, hij past precies onder de trap dus daar bewaren we onze boodschappen in en staat de combimagnetron.

De twee bekende ikea salontafeltjes voor de bank heb ik zelf geverfd, ze waren eerst wit van kleur en erg beschadigd. Ik heb ze afgeschuurd en geverfd in een blauw/grijze kleur, de tafeltjes lijken nu weer nieuw en zien er ook niet meer zo ‘ikea’ uit. Het schilderij aan de eetkamertafel heb ik zelf gemaakt, ik ben veel bezig met schilderen dus wat er in onze woonkamer staat wisselt dan ook vrij vaak.

Ik weet niet of je onze smaak een bepaalde stijl mee kan geven, het is vooral een mix van tweedehands en Ikea, en vooral een mix van kleuren en printjes en vrolijkheid.

Mijn tip voor anderen is dan ook: durf kleuren en prints met elkaar te combineren! Kijk eens bij de kringloop en ga zelf je meubels verven. Zo wordt je huis of kamer een unieke en vrolijke mix van verschillende materialen, kleuren en printjes en zelfs op bewolkte dagen zal de zon altijd schijnen in je kamer!

Ben je ook zo trots op & happy met je kamer? Stuur dan je foto + informatie over jezelf, je kamer en je stijl o.v.v. "Show je kamer" naar info@girlscene.nl en wie weet sta jij straks met je kamer op Girlscene.nl!