Food

10 makkelijke zomergerechten

Het is zomer en dat betekent dat we even klaar zijn met erwtensoep en boerenkool met worst, en er vaker salades en ijsjes in onze maag verdwijnen. Wij verzamelden tien lekkere en vooral makkelijke recepten voor de zomer. Want hé, als de zon schijnt, staan we natuurlijk niet voor ons plezier uren in de keuken! Bon Appetit!


(Bron: E! Online)

Watermeloen salade

Benodigdheden (voor 4 personen):
1 watermeloen in een stukken gesneden
1 komkommer in stukken gesneden
150 gram verkruimelde fetakaas
Een bosje verse munt, fijn gesneden
2 eetlepels balsamico vinaigrette

Mix alle ingrediënten bij elkaar, et voila! Easy Peasy!

Aardbei Tiramisu

Benodigdheden voor 6 personen:
250ml slagroom
100 gram suiker
250 gram mascarpone
zakje vanille suiker
27 lange vingers (ongeveer 200 gram)
200ml geconcentreerd aardbeiensap
Handje aardbeien in plakjes gesneden
6 glazen

Zo maak je het: 1. Klop 3/4 van de slagroom op met 1/3 van de suiker (185ml slagroom met 33gr suiker). 2. Klop de rest van de slagroom en de rest van de suiker (65ml slagroom en 66gr suiker) op met de mascarpone en het zakje vanille suiker, dit moet een romige mix worden. 3. Vul een bakje met 200ml geconcentreerd aardbeiensap. 4. Breek de lange vingers doormidden zodat ze in je glas passen (als je de tiramisu in 1 grote bak maakt kun je deze stap natuurlijk overslaan) Het vullen van de glazen kan beginnen! 4. Dip 3 halve lange vingers in het aardbeiensap en verspreid over de bodem van het glas. 5. Gooi hier een eetlepel van het mascarpone mengsel overheen (je kunt het glas voorzichtig heen en weer schudden om de mascarpone goed over de lange vingers te verspreiden). 6. Nog een laag lange vingers gedoopt in aardbeiensap. 7. En vervolgens nog een laag van het mascarpone mengsel. 8. Weer een laag lange vingers in aardbeiensap gedoopt 9. Vervolgens een eetlepel van de slagroom. 10. Tot slot leg je een paar plakjes aardbeien op de slagroom.


(Bron beeld Life's Ambrosia)

Bruschetta's met tomaat & mozzarella

Benodigdheden (voor 4 personen):
Stokbrood
4 Tomaten
Handje Basilicum
Zakje mozzarella
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden, snij het stokbrood in stukken en besprenkel met olijfolie. Laat in 5 minuutjes krokant worden in de oven. Mix ondertussen de mozzarella met de tomaat, basilicum en wat olijfolie en peper en zout. Haal de stokbroodjes uit de over en verdeel de tomaat/mozzarella over de broodjes, et voila! Eetsmakelijk!

Benodigdheden (voor 1 persoon):
1 avocado
1 lente ui
1/2 Spaanse peper
10 blaadjes koriander
Klein handje amandelen
Sushi azijn
Olijfolie 
Peper
Zout

1. Begin met het roosteren van de (geblancheerde) amandelen, dit doe je door een heel (heel) klein beetje olijfolie in een pan te verwarmen en de amandelen ongeveer 3 minuten in de pan te laten liggen. Als de amandelen geroosterd zijn haal je ze uit de pan en leg je ze even op een stukje keukenrol, dit kan het vet opnemen. Besprenkel met peper en zout. 2. Begin daarna met het schoonmaken van de avocado, breek/snij deze in brokken. 3. Snij de lente ui (zowel horizontaal als verticaal, dus zodat je een paar lange stengels krijgt en een paar rondjes). 4. Neem de halve Spaanse peper, haal de zaadjes eruit als pittig niet helemaal je ding is en snij fijn. 5. Mix de avocado met de amandelen, lente ui, Spaanse peper en de 10 blaadjes koriander. 6. Maak van een eetlepel olijfolie een theelepel sushi azijn en wat peper en zout een lekkere dressing en maak de salade hier mee af. 7. Voila! Eet smakelijk!


(Bron: FoodNetwork)

Aardbei Salade

Benodigdheden (voor 2 personen): 
4 handen spinazie
Bosje basilicum
200 gram aardbeien in plakjes gesneden.
Handje amandelen
30 gram geraspte parmezaan
Lente ui in stukken gesneden
Olijfolie
Peper 
Zout

Rooster de amandelen in een koekenpan in 3 minuutjes in een beetje olijfolie en mix met de rest van de ingrediënten. Jouw zomersalade is ready to eat!

Tagliatelle met gamba's & zongedroogde tomaat

Benodigdheden (voor 4 personen):
500 gram tagliatelle
Gamba’s 800 gram
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 verse rode peper, fijngesneden van zaadjes ontdaan
1 glas witte wijn
8 zongedroogde tomaten,
Zest en sap van één citroen
1 zakje rucola
olijfolie
zeezout & peper

1. Wel de tomaatjes in kokend water, snij daarna fijn en mix met een scheutje olijfolie. 2. Kruid de gamba’s met zeezout en peper. 3. Laat de knoflook en pepertjes even aanfruiten in een wokpan. 4. Als de knoflook begint te kleuren doe je de garnalen erbij in de pan. 5. Zet ondertussen het water op voor de pasta. 6. Voeg na ongeveer vijf minuten de fijngesneden zongedroogde tomaten en de witte wijn erbij, laat dit zo’n vijf minuten sudderen. 7. Als het water kookt, kook je de tagliatelle volgens de bereidingswijze op het pak. 8. Voeg de pasta toe aan de pan en mix met ingrediënten in de pan, voeg vervolgens ook het sap en de zest van de citroen toe. 9. Verdeel de pasta over de vier borden en maak af met rucola op het bord. 10. Buon Appetito!

(Bron: De Standaard)

Gazpacho

2 tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
1 gele paprika
2 teentjes knoflook
250 ml tomatensap
100 ml olijfolie
Sap van 1 citroen 
Tomatenpuree 
100 ml (soja)yoghurt
1/2 tl suiker
Snufje peper
1 tot 2 el shoyu
1 mespuntje tijm

1. Ontvel de tomaten en snij ze in 4 parten. 2. Reserveer een kwart van de komkommer, die je in  kleine blokjes snijdt. Hak de rest van de komkommer grof. 3. Snij ook de paprika’s fijn. Pers de knoflook en voeg ze toe. 4. Voeg ook al de andere ingrediënten toe en mix de soep.


(Bron beeld: Taste.com)

Panzanella

Benodigdheden (voor 4 personen)
– Fijn gesneden rode ui
– 5 tomaten in wedges gesneden
– Een halve ciabatta grof in stukken gesneden
– 100ml extra virgin olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 3 Ansjovis filets fijn gesneden
– 1 chili, fijn gesneden
– 60ml sushi azijn
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 komkommers fijn gesneden
– Handje basilicum

Gooi alle ingrediënten in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en laat ongeveer 15 minuten op 180 graden in de oven grillen.. Voila!


(Bron: Dailylin)

Faux Banana Icecream

Benodigdheden voor één persoon:
2 bevroren bananen
Een eetlepel raw cacao poeder
Een eetlepel kokos
3 aardbeien.

1. Bevries de (gepelde) bananen minimaal drie uur van te voren. 2. Snij de bananen in stukken en mix zo’n 4/5 minuten in de keukenmachine. 3. Breng op smaak met cacao poeder, kokos en aardbeien.


Bron: Dailylin

Bananen & Bosbessenbrood

Benodigdheden:
Twee rijpe bananen
100 gram blauwe bessen
150 gram speltmeel (kun je vervangen door gewoon meel)
een groot ei
een theelepel zout
een theelepel baking powder
een halve theelepel nootmuskaat
50 ml melk
100 gram suiker
50 gram roomboter (+ extra om in te vetten)

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Vet een cakeblik in met roomboter. 3. Laat de boter smelten en meng samen met de suiker tot een luchtig mengsel. 4. Klop het ei in een andere kommetje en voeg samen met de melk langzaam toe aan het boter/suiker mengsel. 5. Zeef nu het (spelt)meel boven de kom en schep samen met het zout, de baking powder en de nootmuskaat erdoor. 6. Prak de bananen (ik gebruikte gewoon een stampotprakker (hoe heet zo’n ding in hemelsnaam?) om ze tot moes te stampen). 7. Voeg de bananenmoes en de blauwe bessen (heel laten) toe aan het beslag. 8. Meng alles met een pollepel door elkaar. 9. Doe het beslag in de cakevorm en zet 35 minuten in de oven. 10. Zet de oven na de 35 minuten uit en laat het bananenbrood nog zo’n 5/10 minuten in de oven staan. 11. Enjoy!

Wat is jouw favoriete recept voor de zomer?