Lifestyle

10 tips om te flirten via WhatsApp

39

Yes, je hebt eindelijk het nummer van je crush gescoord! Nu kun je met hem WhatsAppen en dat is fijn, want via je mobiel durf je toch net wat meer. Maar hoe moet dat eigenlijk, flirten via WhatsApp? En waar moet je op letten? Lees het hier!

#1 Houd het eerste berichtje simpel
Je hebt nu het nummer van je crush, maar wat nu? Het blijft altijd lastig wat je in het eerste berichtje moet zetten. Wij raden aan om het eerste berichtje simpel te houden. Niet te veel poespas, vraag bijvoorbeeld of hij het nog leuk heeft gehad gisteravond (als je z'n nummer op een feestje hebt gescoord). Sluit ook simpel of met een 'x' of 'kus'.

#2 Bedenk vijf onderwerpen waar je het altijd over kan hebben
Oké, de eerste stap is gezet. Maar waar moet je het nou over hebben? Onze tips is om vijf onderwerpen te bedenken waar je het altijd over kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan school, sport, een film, het weer of iets leuks wat je hebt gedaan. Zo weet je altijd wat je moet zeggen en na een tijdje zal je zien dat het gesprek vanzelf gaat.

#3 Maak grapjes
Hoe kun je nou flirten over WhatsApp? Wat ons betreft zijn grapjes een goede manier om te flirten. Maak grapjes die ook flirterig opgevat zouden kunnen worden, op die manier laat je zien dat je leuk bent om mee om te gaan én het geeft hem de kans om er flirterig op in te gaan.

#4 Gebruik smileys
Met een smiley kun je alles flirterig maken. Snappen jullie wat we bedoelen? ;-)

#5 Toon interesse
Een jongen vindt het leuk om te weten dat je geïnteresseerd in hem bent. Weet jij dat hij een voetbalwedstrijd had? Vraag dan aan hem hoe het is gegaan. Hij weet dan dat je aan hem hebt gedacht.

#6 Geef hem een compliment
Wie houdt er nu niet van een complimentje? Zeg bijvoorbeeld dat hij er leuk uitzag!

#7 Houd het luchtig
Soms ben je geneigd om heel persoonlijke dingen over WhatsApp te zeggen, simpelweg omdat het een stuk minder eng is dan als je het in het echt zou zeggen. Toch is het meestal beter om belangrijke of persoonlijke dingen in het echt te vertellen, want een berichtje kan verkeerd opgevat worden. Ook kan het hem afschrikken. Houd je berichtjes fun & flirty!

#8 Heb geduld
Het liefst wil je natuurlijk dat hij meteen op je bericht reageert, maar het is belangrijk om geduld te hebben. Als je het 's avonds laat stuurt is het logisch dat hij niet meteen antwoordt. Ook vinden de meeste jongens het niet fijn als je vraagt waarom ze niet reageren. Hij heeft er vast een reden voor. Wacht zijn antwoord gewoon af en als hij niet reageert, dan wil hij daar misschien wel wat mee zeggen.

#9 Lees het nog een keer
Lees het berichtje nog eens voordat je het verstuurt. Wil je het wel echt sturen? Misschien is heb je het berichtje in een opwelling getypt of had je al een drankje op toen je het schreef. Je wil natuurlijk geen spijt krijgen van je berichtje, daarom is het goed om het nog eens te lezen.

#10 Check de ontvanger
Met één druk op de knop is je berichtje verzonden. Het zou een ramp zijn als jouw flirterige app bij iemand anders dan je crush terecht zou komen! Check daarom even of je het wel naar de juiste ontvanger verstuurt.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
57 meiden hebben deze blog geloved