Fashion

DIY: Chain bracelets

Lente waar ben jij? Ugh, het weer dezer dagen is zowat om depri van te worden. Sneeuw, regen, bewolking en met veel geluk een klein zonnestraaltje… uhhh weergoden what’s going on?! Leuke accessoires dragen die mij doen denken aan warmere tijden. Zo kwam ik dus op het idee om DIY chain bracelets te maken.

Waarom? Dikke schakelkettingen zijn helemaal “hot and happening” de komende seizoenen.

Wat je nodig hebt:
Parels
Schakelketting
Elastisch draad

Begin met het elastisch draad door de parels te rijgen. Knip het elastisch draad nog niet af van het pakje, want je weet nog niet hoeveel draad je nodig hebt. Rijg zoveel parels door het draad tot je denkt dat het wel genoeg is voor rond je pols.

Knip nu met een tangetje 3 schakels van je schakelketting. Neem de uiteinde van je draad en knoop deze aan je ketting zoals op onderstaande afbeelding.

Knip nu de andere uiteinde van het draad af. Zorg dat je genoeg draad op overschot laat. Dit is nodig om het draad aan de andere uiteinde van de ketting te knopen.

Heb je dit gedaan, dan is je chain bracelet bijna af. Enkel nog het overschot aan draad bij de knopen afknippen en je DIY chain bracelet is klaar om je outfits net dat tikkeltje meer te geven!

PS: Je kan nog enkele van deze armbandjes maken in verschillende kleuren. Zo kan je afwisselen en ben je helemaal lenteproof!

Bedankt voor de leuke DIY, Luana

Must reads 👀