Beauty

Summertime met natuurlijk zonnebrandcrèmes!

5

Yesssss! We kunnen weer lekker naar het strand, genieten van zon, zee en zaligheid. We love summer, en we genieten liever niet met mate. Sterker nog, elk straaltje zonlicht is goud waard. Daarom is het belangrijk om je huid goed tegen de zon te beschermen. Vandaag test ik - Carlijn van MyStyle -  vier soorten natuurlijke zonnebrandcrèmes.

De volgende smeerseltjes ondergaan de test:
♥ Sunveda sun care system in medium protection spf 25 van Lakshmi
♥ Natural sun for active lifestyles spf 30+ van Aubrey
♥ Lovea bio sun spray spf 15
♥ Lovea bio sun spray spf 30 

zonnebrand

Het eerste wat me opvalt, is de keuze van de verpakking; de zonnebrandcrème van Lakshmi en van Aubrey zitten in een tube, en de zonnebrandcrèmes van Lovea zitten beiden in een spray flacon. Mijn voorkeur gaat uit naar een spray omdat deze makkelijk in gebruik is; de crème verdeelt makkelijker en gelijkmatiger op de huid.  

Sunveda sun care system in medium protection van Lakshmi €23, 23 – 200 ml  
zonnebrand

♥ Wat vind ik?
Deze zonnebrandcrème is een vrij dikke crème maar smeert toch vrij gemakkelijk uit. Eerst plakt de zonnebrandcrème een beetje, maar als het goed is ingetrokken merk je er niks meer van. Deze zonnebrandcrème heeft geen sterke geur, ook geen typische “zonnebrand” geur. Het ruikt licht en natuurlijk. In deze crème zit olijfolie, zoete amandelolie, maisolie, aloë vera, goudsbloem en wortelextract. Verder zit er een kleine hoeveelheid parfum in. Er zitten geen parabenen, alcohol, siliconen of dierlijke stoffen in. De zonnebrandcrème is hier te koop.

Natural sun for active lifestyles spf 30+ van Aubrey €17, 95 – 118 ml  
zonnebrand

♥ Wat vind ik?
Op de verpakking staat dat de zonnebrandcrème een “tropical scent” heeft. De geur doet mij denken aan kokos. Iets zoetig, maar niet overdreven, het is geen sterke geur. De structuur is vergeleken met de Sunveda zonnebrandcrème een stuk vloeibaarder. De zonnebrandcrème smeert ook wat makkelijker uit en trekt snel in, waardoor het niet plakkerig aanvoelt. Ook in deze zonnebrand crème zitten lekkere verzorgende ingrediënten: Jojoba olie, zonnebloemolie, shea butter, aloë vera en parfum van natuurlijke essentiële oliën. Klik hier voor de webshop.  

Lovea bio sun spray spf 15 € 21,99
zonnebrand

♥ Wat vind ik? 
In vergelijking met de vorige twee crèmes vind ik Lovea er erg leuk en vrolijk uitzien. Ook sprayt de zonnebrand makkelijk, ruikt natuurlijk en is eigenlijk niet zo erg aanwezig. De zonnebrandcrème trekt makkelijk in en plakt daardoor niet. Deze zonnebrandspray bestaat voor 99,9% uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen parabenen. Tahitiaanse Monoï-olie, arganolie, kokosolie en vitamine E zijn de meest opvallende ingrediënten. De zonnebrand is te koop bij alle Etos en De Tuinen filialen.

Lovea bio sun spray spf 30 €14, 95 – 125 ml  
zonnebrand

♥ Wat vind ik? 
Het gebruik van deze spray is erg fijn. Het sprayt makkelijk en het smeert makkelijk uit. In vergelijking met de spf 15 van Lovea bestaat deze zonnebrand uit 100% natuurlijke ingrediënten. Alleen de geur is wel anders dan de spf 15 van Love; vrij sterk. Het ruikt naar de geur van citronella kaarsen tegen muggen. Gelukkig ruik je de geur bijna niet tijdens het aanbrengen.  

zonnebrand

And the winner is…
De Lovea zonnebrandcrèmes! Ik vind ze makkelijk aan te brengen, het trekt snel in en plakt niet. Ook een pluspunt is de verkrijgbaarheid, ze zijn namelijk in alle Etos en De Tuinen filialen te koop. Een ander pluspunt is de prijs! Het fijne aan de natuurlijke filters in de geteste zonnebrandcrèmes is dat de beschermingsfactor niet terugloopt gedurende de dag. Dit is bij synthetische filters wel het geval. Zonnebrandcrèmes die synthetische filters bevatten, moet je eigenlijk na 1 jaar weggooien omdat ze dan niet meer goed werken. Dit hoeft niet bij crèmes met natuurlijk filters, dus lekker opmaken die zonnebrand!

Welke zonnebrandproducten gebruik jij het meest?

Door: Carlijn  

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 6 jaar geleden lolaa

  ik gebruik nu sinds een paar jaar vision zonnebrand creme. het is best prijzig maar ik verbrand snel en heb een gevoelige huis. hij is voor mij echt perfect, maar 1 keer per dag smeren! C:

 • 6 jaar geleden liselotte

  Ik gebruik meestal gewoon andrelon vind ik eigenlijk gewoon de beste..

 • 6 jaar geleden Eevee

  Ik gebruik sinds vorig jaar Lovea, vind het een goed product. Vooral vanwege de natuurlijke ingrediënten.

 • 6 jaar geleden Emmely

  Zwitsal zonnebrandcreme is de enige die bij mij echt goed werkt..

 • 6 jaar geleden Tropico

  wow 23,23 voor een zonnebrand tube :o

 1. 1