Real life

Girls issues: Ik vind het lastig om contact te leggen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat het lastig vind om contact te maken.


Bron beeld

Hoi Girlscene,

Ik zit al lang met dit probleem. Ik voel me namelijk vaak erg alleen en ik ben ook niet echt begaan met sociale contacten, laat staan dat ik kan flirten. Ik vind mezelf niet minderwaardig maar het lukt gewoon niet een praatje te maken met onbekende mensen of gewoon contact te behouden.

Bij vrienden moet ik het initiatief nemen om met hun af te spreken. Anders hoor ik niets meer van ze, laat staan dat we afspreken.

Ik word hierdoor nogal depressief. Hebben jullie raad?

Groetjes,
Anoniem


Bron beeld

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat jij zoveel problemen hebt met contact leggen met vriendinnen. Maar we zijn blij te horen dat dit probleem niet te wijten is aan een minderwaardigheidscomplex. Veel meiden vinden het juist lastig om contact te leggen doordat ze zichzelf minder voelen dan andere meiden of  doordat ze onzeker zijn over zichzelf. Jij hebt gewoon net wat meer moeite met contact leggen.

Heb jij enig idee waarom je het zo lastig vindt om contact te leggen. Is er in het verleden iets gebeurd met vriendinnen of een vriendje waardoor je nu graag wat meer afstand bewaart. Of is er iets in jouw familie aan de hand waar je dit aan over gehouden zou kunnen hebben?

Waarom vind jij het lastig om te flirten. Ben je ondanks het feit dat je jezelf niet minder voelt dan anderen, misschien toch een beetje onzeker over of je het wel goed doet?

Probeer voor jezelf te achterhalen waar het probleem vandaan komt. Schrijf alles wat je voelt op en zet alles voor jezelf op een rijtje. Er moet iets zijn waardoor jij met dit probleem rondloopt. Je kunt een probleem pas weten, als je de oorzaak ervan weet.

Daarnaast is niet iedereen van zichzelf even sociaal. Je hebt hele sociale mensen die het liefst 24/7 omgeven zijn door andere mensen, maar er zijn ook zat mensen die het juist fijn vinden om alleen te zijn. Tot welke groep behoor jij? Mis jij het om veel vrienden te hebben, of vind je het stiekem wel fijn dat je wat vaker alleen ben?


Bron beeld

Kun jij een reden bedenken waarom je vrienden jou nooit uit zichzelf bellen? Bellen ze anderen wel, ben jij de enige die nooit gebeld wordt? Of zijn jouw vrienden gewoon heel erg op zichzelf. Als dit het geval is en jij vindt dit jammer, is het misschien tijd om nieuwe vriendinnen te zoeken, of in ieder geval meer.

Je vindt het moeilijk om small talk te maken met onbekende mensen? Bedenk van tevoren wat voor dingen je kunt zeggen tegen mensen die je nog niet zo goed kent, zodat je niet met je mond vol tanden staat als je nieuwe mensen ontmoet. Ben je ergens waar je niemand kent? Kijk goed om je heen en houd je oren open. Maak je niet druk over het feit dat je niemand kent en dat je alleen staat, maar let goed op de mensen om je heen. Is er iets wat je opvalt waar je op in kunt haken?

We hopen dat je iets aan onze tips hebt en wensen je veel succes!

Liefs,
Girlscene