Lifestyle

Girls issues: Ik vind het lastig om contact te leggen

24

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat het lastig vind om contact te maken.


Bron beeld

Hoi Girlscene,

Ik zit al lang met dit probleem. Ik voel me namelijk vaak erg alleen en ik ben ook niet echt begaan met sociale contacten, laat staan dat ik kan flirten. Ik vind mezelf niet minderwaardig maar het lukt gewoon niet een praatje te maken met onbekende mensen of gewoon contact te behouden.

Bij vrienden moet ik het initiatief nemen om met hun af te spreken. Anders hoor ik niets meer van ze, laat staan dat we afspreken.

Ik word hierdoor nogal depressief. Hebben jullie raad?

Groetjes,
Anoniem


Bron beeld

Lieve Anoniem,

Wat vervelend dat jij zoveel problemen hebt met contact leggen met vriendinnen. Maar we zijn blij te horen dat dit probleem niet te wijten is aan een minderwaardigheidscomplex. Veel meiden vinden het juist lastig om contact te leggen doordat ze zichzelf minder voelen dan andere meiden of  doordat ze onzeker zijn over zichzelf. Jij hebt gewoon net wat meer moeite met contact leggen.

Heb jij enig idee waarom je het zo lastig vindt om contact te leggen. Is er in het verleden iets gebeurd met vriendinnen of een vriendje waardoor je nu graag wat meer afstand bewaart. Of is er iets in jouw familie aan de hand waar je dit aan over gehouden zou kunnen hebben?

Waarom vind jij het lastig om te flirten. Ben je ondanks het feit dat je jezelf niet minder voelt dan anderen, misschien toch een beetje onzeker over of je het wel goed doet?

Probeer voor jezelf te achterhalen waar het probleem vandaan komt. Schrijf alles wat je voelt op en zet alles voor jezelf op een rijtje. Er moet iets zijn waardoor jij met dit probleem rondloopt. Je kunt een probleem pas weten, als je de oorzaak ervan weet.

Daarnaast is niet iedereen van zichzelf even sociaal. Je hebt hele sociale mensen die het liefst 24/7 omgeven zijn door andere mensen, maar er zijn ook zat mensen die het juist fijn vinden om alleen te zijn. Tot welke groep behoor jij? Mis jij het om veel vrienden te hebben, of vind je het stiekem wel fijn dat je wat vaker alleen ben?


Bron beeld

Kun jij een reden bedenken waarom je vrienden jou nooit uit zichzelf bellen? Bellen ze anderen wel, ben jij de enige die nooit gebeld wordt? Of zijn jouw vrienden gewoon heel erg op zichzelf. Als dit het geval is en jij vindt dit jammer, is het misschien tijd om nieuwe vriendinnen te zoeken, of in ieder geval meer.

Je vindt het moeilijk om small talk te maken met onbekende mensen? Bedenk van tevoren wat voor dingen je kunt zeggen tegen mensen die je nog niet zo goed kent, zodat je niet met je mond vol tanden staat als je nieuwe mensen ontmoet. Ben je ergens waar je niemand kent? Kijk goed om je heen en houd je oren open. Maak je niet druk over het feit dat je niemand kent en dat je alleen staat, maar let goed op de mensen om je heen. Is er iets wat je opvalt waar je op in kunt haken?

We hopen dat je iets aan onze tips hebt en wensen je veel succes!

Liefs,
Girlscene

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  ik heb hetzelfde

  xx

 • 6 jaar geleden Hi

  I know what you feel x

 • 6 jaar geleden harryhuskies

  Ik heb weinig vertrouwen in mensen en daarom durf ik bijna niks te zeggen, omdat ik bang ben voor kritiek. Ik ga meestal er van uit wat mensen van mij zeggen. Ik wil niet door anderen mijn hele persoonlijkheid laten veranderen. Wat wel dus gebeurd. Mensen die als een bitch tegen mij praten, terwijl ik gewoon fcking normaal tegen ze doe. Ik doe niks verkeerd. En daarom durf ik niemand in vertrouwen te nemen.. Ik hebmaar drie mensen in mijn leven die ik écht vertrouw... pfff

 • 6 jaar geleden ilovemylife

  Heel herkenbaar, ik heb er de laatste tijd ook wel wat last van, ik wordt nu bijna volwassen dus ik moet ook zelfstandiger en socialer worden. Ook had ik vroeger vaak dat ik mijn vriendinnen niet durfde te vragen om af te spreken omdat ik bang was dat als ze niet wouden, ze geen nee durfde te zeggen en met tegenzin met me zouden afspreken. Waarschijnlijk is dat niet het geval hoor. Misschien durven je vriendinnen zelf ook wel niet te vragen en vragen hun daarom ook nooit, misschien hebben hun precies hetzelfde probleem.

 • 6 jaar geleden Lisa

  Dit is zo herkenbaar. Ik dacht altijd dat ik de enige was die hier moeite mee heeft. Contacten leggen vind ik altijd zo moeilijk. Niet omdat ik verlegen ben of een negatief zelfbeeld heb, maar omdat ik gewoon niet weet wat te zeggen tegen een vreemde. Hopelijk kunnen veel meiden via deze weg nieuwe mensen leren kennen!

 • 6 jaar geleden cynthia

  ik heken dit echt heel goed xoxo

 • 6 jaar geleden Jennifer

  Heel erg herkenbaar...

 • 6 jaar geleden Anne

  Ik ken dit. Ik ben ook blij dat ik niet de enige ben.

 • 6 jaar geleden Jessie

  Heel herkenbaar artikel en blijkbaar ben ik ik niet de enige, dat doet me goed.

  Het is gewoon ontzettend vaak dat ik iets moet regelen en ik de eerste stap moet zetten om iets af te spreken en bij sommige vrienden ben ik hiermee gestopt, omdat ik denk dat ze me dan als 'last' zien.. Verder geef ik me niet zomaar bloot en daardoor is het heel moeilijk om mij echt te leren kennen en contact te maken.

 • 6 jaar geleden eendenfan

  ik heb dit ook heel erg hard ik vind mezelf wel mooi en leuk

  maar blijkbaar vinden andere meiden van mijn leeftijd dat niet ik heb heel veel moeite met contact te leggen het lukt nooit goed ik ben vaak veel te stil

  en dan als ik iets zeg luisteren ze niet

  ik heb geen beste vriendin

  en ook geen echte vrienden groep

  als ik iets wil afspreken willen ze nooit en als ik het dan doe dan zeggen ze het af

  en ik sta nooit op de eerste plaats geen vriendin die alles mag weten

  jammer en het is alleen maar volgens mij doordat ik zo stil ben

  en ook niet in een groep op durf te komen

  maar ik wil wel een beste vriendin heel graag

  xoxoxmy

 • 6 jaar geleden Dollybird

  Dit heb ik dus ook.. Ik ben zo vaak in de steek gelaten door ''vrienden'', door er ineens niets meer van te horen en ik ben niet bepaald een persoon die als een hond achter zulke dwazen aan loopt. Ik heb het gewoon op gegeven. Dan ben ik maar beter af alleen..

  Mensen hebben gewoon angst voor stillere mensen. :')

 • 6 jaar geleden LIEVESPROET

  Ik denk, en ik ben hier geen prof, dat het misschien goed is juist je angst op te zoeken zodat je uiteindelijk die grens verlegd. Je moet jezelf in het diepe gooien. Ben benieuwd of je er iets aan heb. Succes

 • 6 jaar geleden Scorpio

  Probeer eens uit andere gesprekken op te vangen waar die mensen het over hebben, misschien 'inspiratie' waar je zelf ook over kunt praten?

 • 6 jaar geleden ♡ Teen Idle ♡

  Voor alle meiden hieronder, dan zijn het waarschijnlijk geen echt goede vriendinnen ofwel ?

 • 6 jaar geleden xHeyStar

  'Vandaag een meisje dat het lastig vind om contact te maken' vindT. Verder goede tips

 • 6 jaar geleden Hannelore

  Herkenbaar..

 • 6 jaar geleden tatiani

  heel herkenbaar,, voel me soms ook zo

 • 6 jaar geleden Seagold

  Heel erg herkenbaar, ik heb het zelf ook. Telkens denk ik: Nu moet ik op diegene afstappen en spontaan doen, maar ik doe het gewoon niet. Ik snap niet hoe dat komt.

 • 6 jaar geleden Eleanor

  Ik heb precies hetzelfde heb vrijwel ook geen vrienden en voel me vaak lonely ):

  Heb dan ook een sociale angstoornis maar ik zou zo graag spontaan zijn en "het mooie meisje willen zijn"word vaak lelijk genoemd en dat maakt het niet makkelijker.Ik durf gewoon niet mensen aanspreken omdat ik bang ben wat ze van mn vinden

 • 6 jaar geleden Myu

  Weet iemand hoe je ook contact kan leggen als je wél een minderwaardigsheidcomplex hebt, want dat is de enige rede dat ik niet sociaal ben, niet dat ik niet durf te praten, maar ik ben oftewel te lelijk tegenover anderen, oftewel te saai,...

 • 6 jaar geleden Melanyy

  Ik ben ook altijd alleen ik heb maar 1 vriendin op school maar ze wilt nooit met mij afspreken

 • 6 jaar geleden Traveler

  Vrienden die nooit initiatief tonen om iets af te spreken lijken mij niet bepaald hele goede vrienden..

 • 6 jaar geleden Emmm

  Gewoon erop afstappen, je moet je in de situatie bedenken van de vreemde. Het is toch leuk als iemand ineens op je afstapt en een praatje met je aanknoopt? Zo laat je zien dat je spontaan bent en niet bang bent om actie te ondernemen.

 • 6 jaar geleden Hartje<3

  Oww dit probleem heb ik ook, vooral dat mn vriendinnen mij ook nooit bellen om iets te gaan doen... Ik moet altijd met een idee komen en vaak zeggen ze dan af op het laatste moment...

 1. 1