Food

Banaan butterscotch muffins

Keukenprinsessen opgelet, we hebben weer een heerlijk recept voor muffins gevonden. Het zijn geen standaard muffins, maar banaan met butterscotch! Het is een recept van Nigella Lawson, bekend van haar kookprogramma's op tv. Lees het complete recept hier.

Ingrediënten voor 12 muffins:
♥ 3 zeer rijpe bananen
♥ 125 ml plantaardige olie
♥ 2 (grote) eieren
♥ 250 gram bloem
♥ 100 gram basterdsuiker
♥ Een halve theelepel baksoda
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ 150 gram stukjes butterscotch. Houd je niet van butterscotch? Dan kun je de butterscotch vervangen door stukjes witte of bruine chocola! 

Muffins
Bron: Nigella

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg 12 bakvormpjes op de bakplaat. Doe voor de zekerheid bakpapier onder de bakvormpjes, voor het geval je wat van de mix morst op de bakplaat. Pureer de bananen en zet ze even weg. Giet dan de olie in een kruik en klop de eieren hierin. Doe vervolgens de bloem, suiker, baksoda en bakpoeder in een grote kom en meng dit met het mengsel van de eieren en de olie. Doe er als laatst de gepureerde bananen doorheen en de butterscotch stukjes doorheen. Schep de mix gelijkmatig in de bakvormpjes, je kunt hier het beste 2 lepels voor gebruiken of een ijslepel. Bak de muffins vervolgens binnen 20 minuten gaar in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

Muffins
Bron: bakeaholicmama.com


Ga jij deze muffins maken?  

Bron: nigella.com