Beauty

Girls issues: Ik heb last van littekens

26

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een meisje dat over haar hele lichaam last heeft van littekens.


Bron beeld

Beste Girlscene,

Ik heb al een aantal jaren last van littekens en niet op een bepaalde plek maar zo'n beetje overal! M'n gezicht (door de jeugdpuistjes), m'n rug, en door een allergische reactie van het waxen nu ook op m'n benen.

In de winter trok ik gewoon een lange broek aan, maar als het mooi weer wordt kan ik er niet omheen. Ik ben naar de dermatoloog geweest in het UMC maar hij vond het een cosmetische zaak en zei dat ik naar de huidtherapeut moest gaan, maar die zei dat het niet zo veel zin zou hebben omdat ik een getinte huid heb (gele ondertoon) en dat veel moeilijker te behandelen zou zijn.

Mijn gezicht is nu veel beter doordat ik een exfoilant gebruik, maar hoe zit dat met de rest van mijn lichaam?

Xxx Jade

Beste Jade,

Allereerst willen we je vertellen dat littekens, hoe lelijk en opvallend ze in jouw ogen misschien ook zijn, vaak voor andere mensen niet echt opvallen. Nu weten we natuurlijk niet hoe jouw littekens eruit zien, maar als zowel jouw huidtherapeut als je dermatoloog geen goede oplossing heeft voor jouw littekens, dan weten we niet of er wel een perfecte oplossing voor is.

Je vertelt dat je gezicht erg goed reageert op een exfoliant, deze zijn ook speciaal voor je lichaam te koop. Een exfoliant zorgt voor een gladder huidoppervlak en voor een frisser, egaler en stralendere huid. Het verwijdert de dode huidcellen, waardoor de huid zich beter kan vernieuwen. Als je regelmatig een exfoliant of andere scrub gebruikt, zorgt dit ervoor dat op den duur de littekens zullen vervagen.

Kun jij niet wachten? Je kunt ook speciale make-up voor je lichaam kopen die littekens camoufleert. Het is een hele klus om dit iedere dag op te brengen, we zouden je dan ook niet willen aanraden om dit iedere dag te doen, maar als je een belangrijke gelegenheid heeft waar je graag met blote benen naartoe wilt, dan is dit een goede oplossing.

De camouflage van Vichy Dermablend bijvoorbeeld (te koop bij de apotheek), is waterproof en blijft dus ook tijdens een dagje strand prima zitten. Bij filmsterren worden tatoeages volledig weggewerkt met deze camouflage, dit dekt dus echt heel erg goed. Bij de apotheek kunnen ze je hier heel goed over voorlichten en jou precies vertellen welke kleur en welke variant het beste bij jouw huid past.

We hopen dat je hier iets mee kunt en vergeet vooral niet dat ook al heb je last van littekens, you are beautiful!

Liefs,
Girlscene

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

26 reacties

 • 5 jaar geleden Helpertje7

  Heyhey,

  Ik snap inderdaad wat je bedoelt zelf ben ik ook een getint meisje en ben ik ook van huidarts tot huidarts gegaan.. Het is zo vervelend ik gebruik dagelijks makeup om het weg te werken maar ik vind het jammer ik wil helemaal geen plamuurlaag op mijn gezicht maar het kan niet anders. Ik ga nu naar een huisarts in Belgie hopelijk kunnen hun er iets aan doen want in de zomer kun je het helaas niet ontwijken. Sterkte en ik snap wat je door maak! -Kus Klavertje4**Chela

 • 5 jaar geleden MyChemicalRomance

  Ik ben toen ik 4 was thuis met mijn hoofd op een kast gevallen, dus ik heb een heel duidelijk litteken op mijn voorhoofd en ik krijg soms ook vragen van 'waarom heb je een deuk in je hoofd?' En dan moet ik voor de duizendste keer uitleggen dat het een litteken is -,-

 • 6 jaar geleden Josje

  Ik heb een huge litteken op me voorhoofd zitten en het ergste is dat hij glimt. Vroeger had ik een pony en zag je er niets van, maar nu maakt het me niets meer uit. Niemand zegt er ooit wat van, ook mensen die mij niet kennen zien het niet.

 • 6 jaar geleden Merel

  Ik heb zelf 2 littekens op me heupen die door lopen tot mijn buik. dat kwam door een operatie aan mijn heupkom. ik schaam me er voor omdat ze groot zijn en je kunt het ook voelen. meestal hou ik mijn kleren aan omdat ik me er echt niet fijn bij voel. ik ben bio oil gaan gebruiken, ze zijn inmiddels ongeveer dezelfde kleur als mijn huid. maar je blijft het zien en voelen. Iemand tips hiervoor ?

 • 6 jaar geleden Raven, timeless...

  de bio-oil werkt goed maar de gre-oil van bigbazar werkt ook goed bij mij, want ik zit ook alleen maar onder de littekens

 • 6 jaar geleden Miss

  Ik had laat waterpokken en heb ze allemaal opengekrabd, veel spijt nu. En het zijn allemaal witte kleine littekens geworden.

 • 6 jaar geleden Pann

  Ik had ontzettend veel littekens op mijn gezicht en rug, vooral van jeugdpuistjes. Ze zijn gelukkig uiteindelijk weggetrokken, maar in de tussentijd heb ik gebruik gemaakt van foundationpoeder van Youngblood Cosmetics. Het is puur natuur en je ziet het haast niet zitten. Ik weet dat dit echt als reclame klinkt haha maar ik voelde me een stuk prettiger toen ik het allemaal weg kon werken. Je kunt het halen bij Rob Peetoom kapsalon (ik had de mijne in Den Bosch gehaald) en het is best duur... maar je doet er ontzettend lang mee. Heb één potje gekocht ooit (inmiddels bijna 4 jaar geleden) en is nog steeds niet leeg.

 • 6 jaar geleden Summer

  het litteken op mn arm boeit me eigenlijk niet... wél dat iedereen telkens vraagt 'hee, waar is dat dan van?' -_-

 • 6 jaar geleden Lil' Monster

  DE TIP: dermablend, en dan niet van Vichy. Het is een Amerikaans merk en niet in Nederland te koop, alleen te bestellen op hun site of Ebay. Het is bedoeld om littekens en tattoo's volledig te bedekken en dat doet het ook. Ik heb veel littekens op mijn armen en heb dit jaren gebruikt Soms moet je wel in laagjes werken, maar alsnog, het werkt echt geweldig. Die van Vichy vond ik wat minder omdat hij minder lang bleef zitten en niet 100% dekte.. http://www.gobeyondthecover.com/index.aspx

 • 6 jaar geleden skyshine

  Bio olie helpt ook bij mij, het vervaagt de littekens. Elke avond een beetje opsmeren en de volgende ochtend is het litteken minder te zien en dan heb je een lekkere zachte huid. Succes

 • 6 jaar geleden bo-ise

  Ik heb een heel groot litteken op mijn enkel door 3 operaties. Verder heb ik een litteken op mijn schouder door een operatie en een litteken op mijn knie omdat ik 5 jaar geleden van mijn fiets af was gevallen. Ik doe gewoon modellenwerk ook in bikini dus je kunt de littekens gewoon zien maar het valt eigenlijk niet eens echt heel erg op.

 • 6 jaar geleden Fijn Papier

  Hee, ik heb ook heel veel littekens (vroeger heel vaak muggenbultjes opengekrabt, spijt!) ik gebruik momenteel Bio-Oil om het uit te proberen. maar zoals er al gezegd werd: het valt mensen eigenlijk nooit zo op! Ik denk echt telkens dat mensen erop letten maar ik krijg eigenlijk pas na 3 jaar lang te horen van: Hey, heb je littekens? :o

  het is vaak een beetje je eigen verbeelding dat het zo erg is.

 • 6 jaar geleden hendx

  Ik heb ook last gehad van littekens.. Ik had vroeger veel ruzie met mijn broertje.. Maar ik werd er echt gek van. Ik had een 'beschadigd' gezicht en dat vond ik echt superstom. Ik kocht op een dag Bio Oil en ik gebruik het nog steeds. Serieus het is echt een aanrader! Het is wel prijzig maar binnen 2 weken gebruik, heb ik er nu geen last meer van! Serieus! Aanrader!!

 • 6 jaar geleden Sargasso

  Ik heb een groot pijnlijk rood litteken door een mislukte operatie, en mensen kunnen het nooit laten om er in te porren en te vragen wat ik heb.

 • 6 jaar geleden MyPrecious

  Ik heb super veel littekens and i dont give a fuck about it als anderen ze zien en er naar kijken.

 • 6 jaar geleden SweetGirl13<3

  Ik heb een heel groot litteken op m'n arm(hete thee over gegooid toen ik 2 was), maar het is wel langs de binnenkant waardoor het iets minder opvalt. Zodra ik iets draag met korte mouwen zijn er altijd wel mensen die vragen hoe ik daaraan kom, maar ik heb er mee leren leven en let er zelf niet eens op. Ik kan het toch niet veranderen dus waarom zou ik mezelf er ongelukkiger door maken denk ik dan maar.

 • 6 jaar geleden Evieefjuh

  in mijn gezicht heb ik gelukkig (bijna) geen littekens, maar op mijn benen rug en voeten een hele hoop door operaties. heb ze maar gewoon geaccepteerd, je moet maar zo zien, in de tijd van de oude romeinen stonden littekens voor mensen die dapper gevochten hadden en had je status erdoor. kan me er heel druk om gaan maken maar dat heeft ook vrij weinig zin.

 • 6 jaar geleden KeyChain

  Ik heb gelukkig niet veel littekens, maar wel een paar. En er wordt vaak genoeg naar gevraagd hoe ik eraan kom (':

 • 6 jaar geleden Laugalas

  Ja, ik heb heel veel op mn armen en in mn nek, wat kan je daar dan tegen doen ? Ik heb wel gehoord dat er zoiets bestaat als een litteken weghaler ofzo ?

 • 6 jaar geleden BrigitteBardot

  mijn hele lijf zit letterlijk onder de littekens, het enige wat je kan doen is accepteren, daar word je op termijn ook het meest gelukkig van.

  ik heb die vichy dermablend trouwens en het dekt idd heel goed, maar het gaat er ook snel vanaf (iig bij een vette huid)

 • 6 jaar geleden Nonany

  Hoi Jade,

  ik denk dat jij met exfoliant geen scrub bedoelt, waar Girlscene het in haar antwoord over heeft. Maar over een exfoliant op basis van bijvoorbeeld AHA of BHA. Het gebruiken van een scrub zal namelijk niet zorgen voor minder littekens. Het kan ze juist accentueren doordat je met grove korrels over je huid heengaat, waardoor je eigenlijk je huid beschadigt. Scrubben is dus ook eigenlijk niet goed voor je huid.

  Maar exfolianten op basis van AHA of BHA zijn er ook voor je lijf. Op deze site:http://www.paulaschoice.nl/shop/lichaamsverzorging vindt je exfolianten voor je lijf. Je hebt er eentje met 2% BHA en eentje met 10% AHA. Als het gaat om littekens, zoals bij jou het geval is, zou ik daarom kiezen voor de 10% AHA. AHA werkt namelijk vooral voor pigmentvlekken, littekens en rode vlekjes van puistjes. BHA is vooral voor een onzuivere huid MET puistjes. BHA dringt namelijk dieper door in de huid waar het zijn werk doet tegen mee-eters, puistjes en comedonen. Wat heel belangrijk is bij zowel BHA als AHA is dat je je lichaam goed beschermt tegen de zon! Het maakt je huid hier namelijk gevoeliger voor. Gebruik, als je vee llittekens hebt, zowiezo altijd zonnebrand. Je kunt de exfolianten het beste 's nachts gebruiken en je huid overdag extra beschermen met een laagje zonnebrandcreme.

  Verder kun je ook rozenbottel olie gebruiken. Rozenbottel olie bevat een zeer hoog percentage vitamine C. En vitamine C is echt een wonderproduct tegen littekens. Als je het 's avonds opsmeert zie je de volgende dag al resultaat. Dit houdt niet in dat je littekens meteen weg zijn, maar ze vervagen zeker wel. Rozenbottel olie (oftewel Rose hip oil) kun je bijvoorbeeld bestellen bij Erica Kruiderijenhttp://www.ericakruiderijen.nl/verzorging/lichaam/anti-aging/rose-hip-olie-rosa-mosqueta.html

  Wat je daarnaast nog meer kan doen is pure vitamine E op je lichaam smeren. Het is wel een beetje lastig want vitamine E olie plakt nogal. Wat je kunt doen is bijv. bij de Tuinen zoeken naar een huidolie met een hoge concentratie vitamine E. Hoe je weet of er veel inzit? Kijk achter op de ingredientenlijst waar vitamine E staat aangeduid. Als dit in de bovenste 1/3 van de lijst staat zit je goed. Staat het daaronder, dan zit er wel iets van vitamine E in, maar te weinig om echt iets voor je te doen. Voor kleinere plekken kun je ook vitamine E capsules kopen bij bijv. de kruidvat of etos. Deze kun je doorprikken waardoor de vitamine E er zo uitloopt.

  Hopelijk heb je hier wat aan

  Groetjes !

 • 6 jaar geleden Kraplapje

  Differingel van meneer derma gekregen.

  's Nachts opsmeren en het werkt fantastisch.

  Zelfs de groeven bij mijn slapen zijn bijna verleden tijd.

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  @stupidfailure

  Ja idd, gaat bij mij al mijn hele leven zo "ieuww wat is dat voor vies" of mensen gaan uit beleefdheid alleen maar staren. Ja dat is leuk.

  Bij mij werkt calendulanzalf wel heeel goed!

 • 6 jaar geleden Empress

  Als je bijvoorbeeld 1 ding hebt aan jezelf let je daar 100 keer meer op dan andere mensen. Als je dan in de spiegel kijkt is dat waarschijnlijk het eerste waar je naar kijkt. Het kan dus heel goed zijn (en is het waarschijnlijk ook) dat die littekens voor anderen veel minder opvallend zijn.

  Anyways, bij mij helpt die etos littekenolie heel goed. En exfolieren idd, bij de huidtherapeut kan je ook die camouflage creme krijgen en waarschijnlijk word dat vergoed door je verzekering.

  Ik weet niet of je nog last van puistjes zelf heb, maar een niet irriterende creme kan wonderen doen!

 • 6 jaar geleden Simone

  @ΔStupidFailure†

  er staat toch ook VAAK voor andere mensen niet opvallen.

 • 6 jaar geleden LOVELYDAY

  StipidFailure: tuurlijk verschilt het wel per mens en hoe erg de littekens waren, maar een vriendin van mij vertelde ook dat ze erg littekens op haar benen had, en toen deed ze toch een kort broekje aan en het viel me helemaal niet op. Tot zij erover begon haha, maar omdat je je erop gaat focussen lijkt het soms heel opvallend terwijl dat helemaal niet zo is.

 1. 1