Real life

Girls issues: Ik heb last van littekens

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een meisje dat over haar hele lichaam last heeft van littekens.

Bron beeld

Beste Girlscene,

Ik heb al een aantal jaren last van littekens en niet op een bepaalde plek maar zo’n beetje overal! M’n gezicht (door de jeugdpuistjes), m’n rug, en door een allergische reactie van het waxen nu ook op m’n benen.

In de winter trok ik gewoon een lange broek aan, maar als het mooi weer wordt kan ik er niet omheen. Ik ben naar de dermatoloog geweest in het UMC maar hij vond het een cosmetische zaak en zei dat ik naar de huidtherapeut moest gaan, maar die zei dat het niet zo veel zin zou hebben omdat ik een getinte huid heb (gele ondertoon) en dat veel moeilijker te behandelen zou zijn.

Mijn gezicht is nu veel beter doordat ik een exfoilant gebruik, maar hoe zit dat met de rest van mijn lichaam?

Xxx Jade

Beste Jade,

Allereerst willen we je vertellen dat littekens, hoe lelijk en opvallend ze in jouw ogen misschien ook zijn, vaak voor andere mensen niet echt opvallen. Nu weten we natuurlijk niet hoe jouw littekens eruit zien, maar als zowel jouw huidtherapeut als je dermatoloog geen goede oplossing heeft voor jouw littekens, dan weten we niet of er wel een perfecte oplossing voor is.

Je vertelt dat je gezicht erg goed reageert op een exfoliant, deze zijn ook speciaal voor je lichaam te koop. Een exfoliant zorgt voor een gladder huidoppervlak en voor een frisser, egaler en stralendere huid. Het verwijdert de dode huidcellen, waardoor de huid zich beter kan vernieuwen. Als je regelmatig een exfoliant of andere scrub gebruikt, zorgt dit ervoor dat op den duur de littekens zullen vervagen.

Kun jij niet wachten? Je kunt ook speciale make-up voor je lichaam kopen die littekens camoufleert. Het is een hele klus om dit iedere dag op te brengen, we zouden je dan ook niet willen aanraden om dit iedere dag te doen, maar als je een belangrijke gelegenheid heeft waar je graag met blote benen naartoe wilt, dan is dit een goede oplossing.

De camouflage van Vichy Dermablend bijvoorbeeld (te koop bij de apotheek), is waterproof en blijft dus ook tijdens een dagje strand prima zitten. Bij filmsterren worden tatoeages volledig weggewerkt met deze camouflage, dit dekt dus echt heel erg goed. Bij de apotheek kunnen ze je hier heel goed over voorlichten en jou precies vertellen welke kleur en welke variant het beste bij jouw huid past.

We hopen dat je hier iets mee kunt en vergeet vooral niet dat ook al heb je last van littekens, you are beautiful!

Liefs,
Girlscene