Lifestyle

7 energy boosters

Voel jij je ook weleens zo ontzettend moe na een lange dag school of werk? En dan hebben we vaak nog allemaal andere bezigheden daarnaast. Maar waar halen we toch de energie vandaan om dit allemaal vol te houden? Girlscene heeft voor jou 7 energy boosters gevonden, zodat jij weer energie genoeg krijgt! Lees snel verder en ontdek wat deze energy boosters zijn.

♥ Drink voldoende water
Het is enorm belangrijk om jezelf goed te hydrateren. Water is ook dé manier om je wat energieker te voelen. Begin 's ochtends al met een glas water op kamertemperatuur. Water op kamertemperatuur is beter dan ijskoud water, omdat je lichaam moet werken om het water warm te maken als het ijskoud is. Hiervan kun je zelfs alleen nog maar vermoeid raken. Bijna iedereen legt te veel zetmeelhoudende koolhydraten en frisdranken in hun dieet, maar dit heeft juist een negatieve invloed op je bloedsuikerspiegel waardoor je je dus uitgeput voelt. Water voert dit snel af uit je lichaam.

slapen
Bron: Tumblr

♥ Beweeg
25 tot 45 minuten cardiotraining voor 5-7 keer per week zorgt ervoor dat je sneller in een diepere slaap komt, zodat je meer uitgerust bent als je wakker wordt 's ochtends. Daarnaast zorgt sporten er op de lange termijn ook nog voor dat je meer energie krijgt.

♥ Ga even weg van je beeldscherm
Als je uren achter elkaar naar een beeldscherm staart krijg je niet alleen vermoeide ogen die gaan branden, maar je wordt er uiteindelijk zelf ook moe van. Moet je voor je werk of voor school veel achter de computer zitten? Dan is het goed om af en toe pauze te houden en als er genoeg ruimte is kun je wat energie halen uit een yoga oefening zoals de zonnegroet. Ga met je voeten uit elkaar staan, zodat ze op heupbreedte staan. Adem in en breng je handen recht boven je hoofd, adem vervolgens uit en buig naar voren, waarbij je handen de grond of je dijen raken. Verleng je armen voor je en adem weer in. Adem vervolgens uit en ga terug naar beneden met je buik richting je dijen, adem in en ga weer recht staan.

♥ Concentreer je op je ademhaling
Haal 5 keer diep adem en denk aan iets leuks. Dit helpt je meteen om je wat vrolijker te voelen! Let goed op je ademhaling en zorg dat je inademt via je buik in plaats van het middenrif. Leg desnoods je hand op je buik, zodat je kunt voelen of je hand omhoog gaat als je inademt. Je zult merken dat je er weer even tegen aan kunt na zo'n ademoefening.

♥ Yoga oefeningen in de ochtend
Ben je bijna te moe om uit bed te komen en vraag je je af hoe je de dag doorkomt met zo weinig energie? Probeer dan na het opstaan eens drie neerwaartse plank posities waarbij je 3-5 keer ademhaalt. Je richt je met zulke oefeningen op de kern en motor van je lichaam, waardoor je de dag wat energieker kunt beginnen.

slapen
Bron: Tumblr

♥ Eet voedsel met eiwitten en vezels
Het is erg verleidelijk om snacks te gaan nuttigen die enorm veel suikers bevatten. Het geeft je op de korte termijn wel een energie boost, maar daarna zul je je alleen maar meer uitgeput voelen. Je kunt beter voedsel eten dat vol zit met eiwitten en rijk is aan vezels. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, bloemkool, appels, bananen en brood.

♥ Voedingssupplementen
Als je een tekort hebt aan vitamine D en magnesium kun je het beste supplementen innemen. Vitamine D en magnesium zorgen er namelijk voor dat je lichaam energiek blijft. Let er wel op dat deze supplementen een toevoeging zijn aan je voedsel en geen vervanging is voor bepaald voedsel.

Heb jij nog tips voor een energy boost?

Bron

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀