Waarom water?

Lifestyle door Redactie

We weten allemaal wel dat water drinken belangrijk en gezond is. Maar wat zijn eigenlijk de feiten over water en waarom is het zo belangrijk? Girlscene heeft dit voor jou uitgezocht. Lees snel verder en kom alles te weten over de voordelen van water drinken!

Het is erg belangrijk om water te drinken, omdat we voor 70% ook uit water bestaan. Water bevindt zich namelijk in elke lichaamscel, elk bloedplaatje en in vele andere delen van je lichaam. We weten ook allemaal wel dat we minimaal 2 liter water per dag moeten drinken, maar vaak komen we hier niet eens aan. Veel mensen denken namelijk dat koffie, thee, frisdrank en zelfs bier ook bij de 2 liter per dag gerekend mag worden, maar dit is niet het soort vocht waar ons lichaam iets mee kan.

Zo zorgen koffie en thee soms zelfs voor uitdroging en frisdrank bevat natuurlijk erg veel suiker wat niet zo goed voor je is. Bier en andere alcoholische dranken kunnen ook voor uitdroging zorgen, vandaar dat je erge hoofdpijn kunt krijgen als je iets te veel alcohol hebt gedronken.

Je denkt er niet altijd bij na, maar we hebben ’s nachts ongeveer 8 uur lang niets gedronken terwijl we overdag constant drinken. En bij het ontbijt nemen we meestal thee of koffie, terwijl dit juist voor uitdroging zorgt. Je kunt beter je dag beginnen met een glas water om het waterpeil in ons lichaam op een goed niveau te houden. Ondanks dat je niet echt ‘voelt’ dat je dorst hebt is het dus wel belangrijk dat je voldoende water drinkt. Het gevoel van dorst wordt door je hersenen vaak opgevangen als een gevoel van honger. Dit komt doordat de 2 delen van je hersenen die dit gevoel waarnemen dicht bij elkaar zitten. Ons lichaam kan dan vocht nodig hebben terwijl onze hersenen dit registreren als honger.  

water
Bron: Tumblr


Gezond water is:
♥ Kleurloos en ruikt nergens naar
♥ Vrij van alle mineralen die er zijn, inclusief zout
♥ De enige vloeistof die het weefsel in je lichaam niet kan aantasten
♥ De beste manier om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen
♥ De enige vloeistof waarop het hart, de nieren, maag en longen het meest efficiënts werken 

Nog meer feitjes over water:
♥ Water bestaat uit een chemische verbinding van 2 waterstof atomen en 1 zuurstof atoom.
♥ Puur water bevat 0 chemicaliën en mineralen, het is het meest gezonde water dat er bestaat.
♥ Het leger drinkt al jaren alleen maar puur water.
♥ Puur water is water wat eerst veranderd is in damp, zodat alle onzuiverheden eruit worden gefilterd.
♥ Er zijn 12.000 chemicaliën verkrijgbaar en elk jaar komen er 500 nieuwe bij. Het maakt niet uit waar je woont, sommige van die chemicaliën zullen terecht komen in jouw drinkwater.
♥ Je lichaam heeft inderdaad mineralen nodig, maar het is niet essentieel dat dit uit water wordt gehaald. Als je water drinkt, is het belangrijk om de meest gezonde vorm van water te drinken.  
♥ Voldoende water helpt ook voor een mooie huid en haren.

Alles over kraanwater
Kraanwater wordt in ons land bereid uit duin-, grond- of oppervlaktewater. Het grootste deel van ons land krijgt drinkwater bereid uit grondwater, namelijk 60%. Ongeveer 40% wordt voorzien van drinkwater uit oppervlaktewater en een klein deel van het kraanwater wordt gewonnen uit duinwater.  

In 80% van het kraanwater in Nederland zit geen chloor. Kraanwater wordt vaker en op meer stoffen onderzocht dan mineraalwater bijvoorbeeld. Drinkwater moet van zodanige kwaliteit zijn dat het risico op een darminfectie via drinkwater kleiner is dan 1 infectie per 10.000 personen per jaar. Er zij dus strenge regels en eisen voor drinkwater. Drinkwater uit de kraan bevat geen calorieën, vetten, suikers en kleurstoffen.  

Drink jij wel genoeg water?

Bronnen: water.nl, optimalegezondheid.com

Pin je inspiratie in Pinbook