Lifestyle

Help! Ik heb ongelijke borsten.

25

Borsten heb je in alle vormen en maten: groot, klein, ronde borsten of juist meer puntige borsten. Bij sommige meiden verschillen de borsten nog meer van andere borsten, namelijk omdat ze ongelijk zijn van elkaar. Is dat bij jou het geval? Lees dan snel verder, want Girlscene legt uit wat je hieraan kan doen. 

Het is volkomen normaal als jouw borsten verschillend van elkaar zijn. Sterker nog, niemand heeft precies even grote borsten! Alleen, bij de één is het verschil bijna niet te zien en bij de ander kan het een cupmaat verschillen. Meiden die dit hebben, kunnen hier erg onzeker over zijn of zelfs ongelukkig. 


Bron: Zol 

De meest voorkomende aangeboren afwijkingen die een verschil in grootte veroorzaken, zijn de onderontwikkeling of juist de overontwikkeling van het borstklierweefsel aan één zijde. Dat betekent dus dat één borst anders ontwikkelt dan de ander zoals in de afbeelding is te zien. 

Wat kun je aan ongelijke borsten doen?

Ga naar een lingeriewinkel en vertel dat je ongelijke borsten hebt. Dat is spannend, maar de vrouwen die in deze winkel werken hebben hier verstand van. Verder ben jij niet de eerste die met dit probleem komt en ze willen je graag helpen. 

In lingeriezaken kun je vulling kopen zodat je één cup meer kunt opvullen. 

Er zijn ook BH's verkrijgbaar met cups waar je de vulling goed in kunt doen zodat het niet verschuift. 

ongelijke borsten
Bron: Goed Gevoel

Je kunt ook je kleding aanpassen. Draag bijvoorbeeld tops en truien met een print, zo vallen jouw borsten minder op.

Ook een sjaal of een lange ketting omdoen leidt de aandacht van jouw borsten af.

♥ Mocht je echt ongelukkig zijn, dan kun je plastisch chirurgie overwegen. Denk hier alleen wel heel goed over na, want naast dat het veel geld kost, neemt het ook de nodige risico's met zich mee. Laat je dus hierover goed informeren! Een operatie wordt meestal pas besproken als de borsten onderling meer dan één cupmaat verschillen. 

bh
Bron: Tumblr

Ben je 15 jaar en zijn jouw borsten ongelijk? Grote kans dat jouw lichaam dit zelf nog corrigeert, want je borsten groeien nog tot je 21 bent. Als je in de 20 bent en jouw borsten zijn ongelijk, dan is het een grote kans dat het zo blijft. 

Heb jij ongelijke borsten? En heb je nog tips?

Inspireer andere lezeressen in Pinbook

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

25 reacties

 • 5 jaar geleden just a girl

  @DafLy-x- Lekker aardig ben jij zeg! Houd dat gewoon voor jezelf. Verder heb ik ook ongelijke borsten maar het valt opzich wel mee.

 • 5 jaar geleden Jona

  wat vervelend dat ze nog groeien tot mn 21ste, ik heb nu al cup D en dat vind ik echt meer dan genoeg

 • 5 jaar geleden DafLy-x-

  wtf. RANZIG DIT. wel lache voor de gene die t hebben loser :')

 • 5 jaar geleden ♥

  Cup DD en cup B..

 • 5 jaar geleden Iris

  sorry maar dit is een vrij nutteloos artikel, deze dingen had ik zelf ook wel kunnen bedenken

 • 5 jaar geleden E

  Goed artikel. mijn borsten zijn zelf niet zo heel ongelijk maar ik denk dat dit wel helpt voor meisjes die hier onzeker over zijn!

 • 5 jaar geleden sannexx

  ik heb gelukkig aardig gelijke borsten maar ik had een paar jaar geleden (toen was ik 10) juist het probleem dat mijn borsten allebei te hard groeiden, ik ben nu 14 en heb voor mijn leeftijd wel ongeveer goede borsten (70E), dat was niet leuk, maar ik denk dat het veel erger is als je borsten erg ongelijk zijn... moet er niet aan denken. :o

 • 5 jaar geleden summer

  Ik had dat laatste plaatje, type 3. Als sinds mijn 14e. Niet bij iedereen komt het goed..

  Op mijn 19e heb ik plastische chirurgie genomen. Mijn ouders stonden achter me en hebben het betaald voor mij, anders had ik het geleend of ervoor gespaard.

  Het heeft mijn leven veranderd. Mijn borsten zullen nooit helemaal gelijk zijn, maar ik durfde na jaren eindelijk naar het zwembad of gewoon een sexy jurkje aan. En ik ben ontzettend blij dat ik het heb gedaan, want ik durfde op een gegeven moment niet eens meer te sporten omdat ik zo bang was dat iemand het zou zien..

 • 5 jaar geleden Janine

  Bij mij is mijn linker borst ook een stuk groter. Ik irriteer me er niet echt aan, maar vind het wel bizar. Als ik kleding aan heb valt het niet echt op. Als ik geen BH aan heb zie je dat links meer hangt, dus zwaarder is en als ik voorover buk zie je het verschil ook.

 • 5 jaar geleden BelleDeJour

  Die getekende plaatjes gaan over tubulaire/tubereuze borstvorming, niet 'gewoon' verschil tussen borsten. Dit staat er zelfs onder bij de bron, jeetje Girlscene, goed onderzoekswerk weer.

 • 5 jaar geleden djerrrrr

  Ik heb wel een beetje ongelijken borsten maar niet zo erg als hier boven. Thank God.

  De een hangt meer dan de andere haha.

  Ik hoop dat ze ooit goed groeien (ik ben al 18 denk het niet maar oke)

 • 5 jaar geleden Amber

  ik heb ook ongelijke borsten maar niet zo erg als de plaatjes hier boven ! ;o

 • 5 jaar geleden Louise

  ik had dit tot een jaar geleden (16 was ik toen) ook en ze zijn nu in een jaar weer zo goed als gelijk gegroeid (:

 • 5 jaar geleden dxpeCeline

  Je kan als je ongelijke borsten hebt ook het behabandje van de grotere borst ietsje strakker doen, hierdoor valt het ook minder op dat je ongelijke borsten hebt

 • 5 jaar geleden Tessa

  Dat lijkt me echt heel vervelend. Gelukkig zijn die van mij vrijwel helemaal gelijk, heb nog nooit het verschil gezien in ieder geval.

 • 5 jaar geleden flowerchild

  Dit lijkt me echt vervelend

 • 5 jaar geleden Manouk

  Oh wauw :O op die ''getekende'' plaatjes ziet het er super erg uit! Natuurlijk is geen enkele borst hetzelfde en zit er altijd verschil is.. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik het niet zo heb als op die plaatjes!

 • 5 jaar geleden missSouthMountain

  Ik ben ook rechts, maar link is bij mij groter. Het is minder dat het niet gelijk is, maar ik vind 't wel goed zo

 • 5 jaar geleden BeingFearless

  @imamermaid

  Ik ben ook rechts, maar mijn linker is juist groter, dus denk niet dat het daarmee te maken heeft.

 • 5 jaar geleden imamermaid

  maar is er niks wat je zelf kunt doen aan ongelijke grootte? ik ben rechts, dus ik heb meer spieren in mijn rechterarm en mijn rechterborst is dan ook groter dan mijn linker. volgens mij is het zo dat als ik mijn linkerarm train dat ik mijn linkerborst iets groter kan maken of niet?

 • 5 jaar geleden Y.

  Ik had dit toen ik 11 was ook, ben nu 15 en het is nu gewoon gelijk. Dus als je nog jong bent komt het meestal gewoon goed (:

 • 5 jaar geleden Helena

  Bij mij is het best een duidelijk verschil, maar ik heb er vertrouwen in dat het nog goed groeit, ook al ben ik al 17. En @Megann_x, als een jongen je daarvoor afwijst, dan is hij je niet waard

 • 5 jaar geleden SweaterWeather♥

  jaa idd @hannelore zijn reactie lijkt mij ook eng, straks wijst hij je af ofzo

 • 5 jaar geleden Hannelore

  Ik heb al meer dan 4-5 jaar ongelijke borsten en ben nu 17. Zelf ervaar ik alleen dat de grotere kant blijft langzaam groter worden. Op sommige momenten kan ik het best plaatsten maar over het algemeen haat ik het om elke morgen in de spiegel te kijken, bikini's aan te moeten doen, gewoon topjes aan te moeten doen (omdat je het daar ook al ziet),..

  Ik heb ook schrik voor wanneer ik een lief zou hebben, bang voor zijn reactie..

 1. 1