Lifestyle

7 Tips van modeblogger om fabuleus op foto’s te staan

Willen we stiekem niet allemaal fabuleus op foto’s staan? Koesteren we niet allemaal droom net zo fantastisch op foto’s te staan als de Doutzens van deze wereld? Misschien ben jij zelf ook wel een geboren Doutzen, dan mag je dit artikel overslaan van ons. Maar is de camera niet jouw BFF dan hebben we voor jou zeven tips van een fashionblogger & fotograaf die zelf ook niet altijd even mooi op foto’s stond.

Bron beeld

Garance Doré is een Franse fashionblogger die woont in New York. Ze woont samen met haar vriend, fotograaf Scott Schuman van de blog ‘The Sartorialist’ en zelf fotografeert ze ook. Maar Garance staat niet alleen vaak achter de camera, voor haar werk moet ze ook nog wel eens gefotografeerd worden. Nu vindt Garance zichzelf niet bepaald fotogeniek en dus heeft ze zichzelf de afgelopen jaren wat trucjes geleerd om goed op foto’s te staan. Die deelt ze graag op haar blog en wij delen deze kennis graag weer met jou!

1. Photoshop jezelf
Zorg voor goed licht. Als je binnen fotografeert zorg je dat het licht dat binnenkomt op je gezicht valt. Op deze manier worden al je imperfecties (puistjes, wallen) gecamoufleerd.

Als je buiten fotografeert is het belangrijk dat je niet vol in de zon gaat staan, hierdoor krijg je rare schaduwen. Beter is het om onder een boom te fotograferen, of ergens anders in de schaduw.


Bron beeld

2. Poeder je neus
Zorg dat je je neus en voorhoofd gepoederd hebt en niet glimt. Als je een glimmende huid hebt gebruik je een tissue om de ergste glans van je huid af te deppen.

Rode en andere donkere kleuren lippenstift kan je lippen dunner laten lijken. Transparante lipgloss is een beter idee.

Smokey Eyes werken heel goed op foto’s, deze zorgen voor een intense look.

3. Poseer!
Oefen een paar poses voor de spiegels en zorg dat je deze volledig onder de knie hebt. Zodat op het moment dat de camera tevoorschijn komt, je niet verandert in een onhandige slappe zak aardappels.

Zoek foto’s van celebrities en bekijk hoe zij poseren, kijk wel pose bij jou past en maak ze je helemaal eigen.


Bron beeld

4. Zoek uit wat je beste kant is
Het is echt waar, iedereen heeft één kant die beter is dan de andere kant. Garance interviewt vaak celebrities en zij vragen dan aan haar of ze alsjeblieft zo kunnen gaan zitten zodat de goede kant in beeld is.

Maak foto’s van beide zijden van je gezicht en bekijk wat jouw goede kant is.

5. Vraag jezelf af, waar is de camera?
Als de camera boven je is, verlies je een aantal centimeters. Het beste is als de camera ongeveer ter hoogte van je borst is.

Als de foto gemaakt wordt terwijl je zit, is het juist goed dat de camera boven je is. Zorg dan dat je je omhoog kijkt, meestal is dit ook de plek waar het licht vandaan komt. Het licht zorgt ervoor dat je een mooie duidelijke kaaklijn krijgt, je gezicht krijgt vorm.

Garance’s nummer één advies voor selfies? Houd de camera boven je gezicht, kijk omhoog!


Bron beeld

6. Speel
Speel met de camera en leer van jezelf te houden. Het is moeilijk, maar speel met de camera. Beweeg, lach, doe iets geks, trek een sexy hoofd. Probeer niet een uur lang dezelfde bevroren glimlach op je gezicht te houden.

Vraag of iemand je een leuk verhaal kan vertellen, probeer verschillende emoties in jezelf te vinden.

7. Zeg nee!
Soms zijn de omstandigheden perfect voor een afschuwelijke foto. Je bent net een hele nacht uit geweest, je bent kapot, het licht is slecht, je draagt afschuwelijke kleding, je zweet, je haar staat alle kanten op en het is gewoon niet je dag. Zeg nee. Zo simpel is het.

Het is moeilijk, we zeggen niet graag nee, maar als je geen slechte foto’s van jezelf wilt, is dit de beste oplossing.

Heb jij tips om fantastisch op een foto te staan?

Bron: Garance Doré