Real life

Girls issues: Ik wil niet vastzitten in een relatie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat een open relatie heeft met een jongen, maar hij wil eigenlijk meer en zij juist helemaal niet.


Bron beeld

Beste Girlscene,

Ik ben nu al een tijdje ‘serieus’ bezig met een jongen. Laatst hadden we date, maar omdat we elkaar al kenden en eigenlijk al een beetje met elkaar gingen, ging hij ervan uit dat ik meteen een relatie wilde.

Alleen hier twijfelde ik heel erg aan. Ik ben bang voor de mening van anderen. Ook doordat hij kleiner is. Als we samen zijn is het echt heel gezellig, maar op school zeg ik alleen maar ‘hoi’ tegen hem.

Samen hebben we besloten om voor een open relatie te gaan, omdat ik niet aan iemand vast wil zitten. Het idee komt dus van mijn kant. Alleen nu twijfel ik heel erg of ik wel een relatie wil. Het ligt niet aan hem, maar aan mij. Ik kan me niet binden aan iemand, en vind al gauw dat ik aan iemand ‘vastzit’.

Wat kan ik hieraan doen?

Groetjes,
A


Bron beeld

Lieve A,

We hebben het gevoel dat jouw probleem niet is dat je bang bent om aan iemand vast te zitten, maar dat je de jongen met wie je samen bent, niet de jongen uit je dromen is. Nu is liefde niet altijd (vrijwel nooit) zoals in sprookjes of Hollywoodfilms (wat eigenlijk gewoon sprookjes voor volwassenen zijn), maar als je nog jong bent, mag je van ons nog dromen over sprookjes en de (open) relatie waarin je je nu bevindt lijkt ons iets dat in de verste verte op een sprookje lijkt.

Als je echt van iemand houdt, dan vind je het niet erg dat hij wat korter is dan jij en dan ben je niet bang voor de mening van anderen. Als je echt van hem houdt, dan heb je niet het gevoel dat je aan hem vastzit. Dan wil je van de daken schreeuwen dat je met hem samen bent, dan zou je er niet aan moeten denken dat hij samen is met een ander, of dat jij zelf met een ander zou zijn.

Je zegt dat je altijd dat gevoel hebt, maar dat is niet zo gek je bent nog jong (althans dat denken we, aangezien je nog op school zit) en er zijn maar weinig mensen die op de middelbare school al hun Mister Right tegenkomen.


Bron beeld

Een open relatie zorgt vaak voor veel problemen, zeker als hij eigenlijk iets anders wil (meer). Probeer bij jezelf na te gaan of je ooit een vaste relatie met hem wil, of dat je hem eigenlijk alleen maar ziet als ‘tussendoortje’. Als dat laatste het geval is, kun je beter eerlijk tegen hem zijn en hem dat vertellen, misschien hoopt/verwacht hij nog steeds dat jij over een tijdje wel een echte relatie wilt, het is niet alleen zielig voor hem, je zult er ook geen vrienden mee maken.

Wij denken dat je hem het beste kunt vertellen dat een relatie er gewoon echt niet in zit. Dat het niet aan hem ligt, maar dat het gevoel er gewoon niet is. Dat je hem leuk vindt als vriend, maar niet JOUW vriend.

Waarschijnlijk ben jij gewoon nog niet klaar voor een relatie, wil jij gewoon nog genieten van het vrije single leven. Daar is helemaal niets mis mee. Je bent jong, een serieuze relatie is nog helemaal niet nodig (voor sommige mensen is dit zelfs op geen enkel punt in hun leven belangrijk). Niets om je zorgen over te maken dus!

We hopen dat jullie er snel uitkomen.

Succes!

Liefs,
Girlscene