Beauty

DIY Beautyrecepten met melk

Melk is niet alleen lekker bij het ontbijt, het is ook goed voor je huid. In veel verzorgende producten, zoals lotions en reinigingsproducten, zit namelijk melk. Wist je dat Cleopatra vroeger altijd baadde in een bad vol met melk? In dit artikel lees je waar melk nog meer goed voor is en je vindt drie DIY's speciaal voor jouw huid. Lees snel verder!

Melk bevat vitaminen A, D en E. Ook zit er melkzuur in, dat is een natuurlijke exfoliant. Dit zorgt ervoor dat je huid een echte boost krijg. Zo zorgt melkzuur voor onder andere meer collageenproductie en minder onzuiverheden. Redenen genoeg dus om dit product te gaan gebruiken voor je huid!

melk
Bron: Beautylish

In bad met chocolade en melk
– 3 kopjes met volle melk.
– 5 theelepels verse munt, in stukjes.
– 3 theelepels rauwe cacaopoeder. Verkrijgbaar bij natuurwinkels.
– Half kopje Epsom zout. Verkrijgbaar bij drogisterijen en natuurwinkels.
– 1 kopje maiszetmeel.

Of je nou alleen geniet van een lekker bad of samen met je lover, voeg deze ingrediënten toe en je huid wordt meteen verzorgd.  Dit bad zorgt er namelijk voor dat je huid heerlijk zacht wordt. Vul de badkuip met heet water en mix in een kom alle ingrediënten samen. Giet het daarna in het bad en lig daar voor minstens twintig minuten in. Genieten maar!

Gezichtsscrub met honing en melk
– 3 theelepels melk. Gebruik volle melk als je een droge huid hebt.
– 3 theelepels honing.
– 1 theelepel rauwe havermout, verkruimeld.

Roer de ingrediënten in een kom totdat het een dikke pasta is. Breng het mengsel aan op een gereinigde huid en masseer het een paar minuten met je vingers in de huid. Verwijder de scrub met lauwwarm water op een handdoek en dep het droog.  Gebruik daarna een gezichtsscrème en je huid is heerlijk zacht.

honing melk
Bron: Etsy

Reinigingsmelk met honing en komkommer
– 1 zakje kamillethee.
– 2 theelepels honing.
– 1 kleine komkommer.
– 1 theelepel volle melk.

Kook wat water en doe het in een kopje. Laat de kamillethee erin hangen totdat het is afgekoeld. Schil en verwijder de zaadjes van komkommer en stamp de komkommer fijn. Gebruik een vork om de pulp uit de komkommer te halen. Op deze manier blijft het sap behouden. Voeg de honing bij de komkommersap en voeg ook de melk toe. Roer de ingrediënten daarna totdat het een gladde structuur heeft. Doe wat mengsel op een watje en breng het aan op je gezicht. Gebruik vervolgens de afgekoelde kamillethee om de reinigingsmelk van je gezicht te verwijderen.

Bron: Beautylish

Ga jij één van deze recepten maken?

Must reads 👀