Monki opening op de Kalverstraat

Fashion door Redactie

Vers van de pers! Zojuist was ik bij de grote opening van de allereerste Monki winkel in Nederland, om precies te zijn in de Kalverstraat (vlakbij de Kalvertoren). En ik deel graag al wat kiekjes met jullie.

In de collectie van Monki vind je hippe betaalbare streetwear voor jonge meiden. Monki is erg populair in Scandinavië, waar het merk ook vandaan komt. Vorig jaar werd het al in Duitsland verkocht en binnenkort dus ook hier in Nederland! Monki heeft ook een erg leuke site waar je fijn inspiratie kunt opdoen.

Hoewel de bezoekers van Girlscene.nl de ideale doelgroep is voor Monki (jonge, hippe meiden met gevoel voor smaak en stijl, nietwaar ladies? ;-)), was het nog niet zo makkelijk om bij de opening aanwezig te zijn. Achter elk groot merk staat een pr-bureau, en die moet je dan ook nog even zien te 'overtuigen' dat het leuk is voor op Girlscene. Maar goed, met een beetje heen-en-weer gemail en wat gebluf bij het meisje aan de deur, mochten we binnen!

Et voila, zie hieronder een sfeerimpressie van de winkel en de collectie. Ik vond het een erg stoere winkel met ruig design, met extreem veel kleding, accessoires en zelfs lingerie op een kleine oppervlakte (maar ja, that's Amsterdam!). De winkel loopt erg ver door naar achteren, dus wat op het eerste oog een kleine boetiek lijkt, blijkt als je verder loopt dus een stuk groter.

Helaas hebben we de kleding nog niet kunnen passen, waardoor ik niets kan zeggen over de pasvorm of kwaliteit. De prijzen zijn wel erg lekker: zo betaal je een (paar) tientje(s) voor een shirt of rokje en zagen we hele mooie jeans voor zo'n veertig euro. Ook accessoires en schoenen waren zeer betaalbaar.

monkiwinkel.jpg

monkiwinkel.jpg

monkiwinkel.jpg

monkiwinkel.jpg

Kortom: het oogt als een soort mix tussen H&M, River Island en New Yorker, maar dan met een superhippe twist en voor weinig geld. Wat vind jij: zou je er voor naar Amsterdam afreizen?