Beauty

Scrubben doe je zo!

Nu de warme maanden weer zijn aangebroken, mag onze huid weer gezien worden! Maar door het koude weer moet eerst de huid goed verzorgd worden. Scrubben is hiervoor erg geschikt. Dit product maakt niet alleen je huid heel zacht, je wordt er ook sneller bruin door én het gaat ingegroeide haartjes tegen. Handig! In dit artikel legt Girlscene uit waar scrubben nog meer goed voor is en hoe je het doet.

Waar is scrubben goed voor?
Jouw huid is zo opgebouwd dat het de hele dag door nieuwe huidcellen aanmaakt. Om de drie tot vier weken zijn alle cellen vernieuwd. De meeste dode huidcellen worden op een natuurlijke manier afgevoerd; onder de douche en doordat de kleding tegen je huid schuurt. Maar, niet alle dode huidcellen gaan op deze manier weg. Daarom is scrubben een uitkomst. Door dit te doen worden de nieuwe huidcellen zichtbaar; je huid wordt gladder en glanzender. Scrubben is voor nog veel meer dingen goed: verzorgingsproducten worden beter opgenomen, puistje verdwijnen, je wordt sneller bruin en scrubben helpt tegen ingegroeide haartjes.

scrubbenVerschillende merken hebben scrubs in hun assortiment. Deze zijn van Rituals en Etos.

De scrub van Rituals bestaat uit de Sakura-lijn en de prijs van dit product is €10,00. We schreven hier al eerder over.

De Salt Scrub is van de nieuwe lijn van Etos: Inner Calm. Deze scrub werkt diepreinigend en bevat echt zeezout. Het zout lost langzaam op door het water en de huid wordt verzorgd door de olijfolie die in de scrub zit. Prijs is €6,49.

scrub
Scrub Inner Calm van Etos

scrub
Scrub op mijn hand

Hoe vaak en hoe  moet je scrubben?
Dat hangt van je huidtype af. Heb je een gevoelige of droge huid? Doe het dan niet te vaak: twee keer per maand is dan voldoende. Heb je een normale tot vette huid? Dan kun je één of twee keer per week scrubben. Maak ronddraaiende bewegingen op je gezicht of lichaam en wees niet te ruw. Voor je lichaam kun je ook een scrubhandschoen gebruiken. Smeer je huid na het scrubben in met een bodylotion en je gezicht met een crème.

Naast dat je de huid kunt scrubben, is het ook geschikt om je huid ermee te reinigen. Gebruik hier wel een fijnere scrub voor die geschikt is voor de huid. Deze bevatten kleinere korrels. Ook de lippen kun je zacht houden met een scrub. Lees hier hoe je zelf een scrub daarvoor kunt maken.

Extra tips
– Je hebt ook speciale voet- en handscrubs.
– Reinig eerst je huid, dus je gezicht met een gezichtsreiniger en je lichaam met zeep, voordat je gaat scrubben.
– Scrub je hele gezicht behalve de huid rondom de ogen en lippen.
– Eerst scrubben, dan ontharen.
– Gebruik in de zomermaanden een milde scrub, tijdens het zonnen is je huid namelijk een stuk gevoeliger.
– Is je huid verbrand? Wacht met scrubben tot dat je huid gekalmeerd is.

Bron: Mens-en-gezondheid.info.nu.nl

Scrub jij?

Must reads 👀