Nieuwe guestdesigner voor H&M: Lanvin!

Fashion door Redactie

Eindelijk is het dan bekend: de volgende designersamenwerking van H&M zal zijn met Lanvin! De hoofdontwerper van Lanvin, Alber Elbaz, en de ontwerper van de herenlijn, de Nederlander Lucas Ossendrijver, zullen een collectie ontwerpen die vanaf 23 november in ongeveer 200 H&M winkels wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Eerder werkte H&M al samen met ontwerpers als Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons en Sonia Rykiel.

De collectie, die bestaat uit een dames- en een herenlijn, zal op 2 november aan de wereld worden onthuld, slechts 3 weken voordat de ‘Lanvin for H&M’ collectie in de winkel ligt, waardoor dit een van de meest spraakmakende lanceringen van het jaar zal worden.

-

“H&M heeft ons benaderd om samen te werken, en om te kijken of we de droom die we bij Lanvin creëren kunnen vertalen naar een breder publiek, dus niet alleen maar een jurkje voor weinig. In het verleden heb ik gezegd dat ik nooit een collectie voor het grote publiek zou maken, maar wat me intrigeerde was vooral het idee dat H&M voor luxe ging en niet dat Lanvin voor de grote massa moest gaan. Dit is een bijzondere beoefening van het vak, waarbij twee bedrijven die elkaars tegenpolen zijn kunnen samenwerken omdat we dezelfde filosofie delen, namelijk het brengen van vreugde en schoonheid aan mannen en vrouwen overal ter wereld,” aldus Alber Elbaz van Lanvin.

“We zijn enorm enthousiast over Lanvins collectie voor H&M, het is zo’n spannend moment. Lanvin zal bij H&M een luxueuze Franse traditie introduceren die ook modern en speels is. Het is echt een Lanvin collectie geworden, gebruikmakend van hun snit en belijning, met veel focus op vorm en details bij zowel de dames- als de herenlijn. De lancering in november zal gepaard gaan met veel bijzondere verrassingen,” vertelt Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M.

Over Lanvin
Sinds hij in 2001 aantrad bij Lanvin als artistiek directeur, heeft Alber Elbaz het in Parijs gevestigde label, dat in 1889 werd opgericht door Jeanne Lanvin, veranderd in een fashion powerhouse dat bruist van de ideeën en creativiteit. Alber Elbaz heeft er een aantal van de grootste trends van het afgelopen decennium geïntroduceerd – linten, strikken, parels, onafgewerkte randen, weelderige kleuren en metallic verfraaiingen, om er slechts enkele te noemen. Alber Elbaz heeft een meesterlijke belijning en een instinct voor materialen, dat een zeer persoonlijk signature in zijn werk achterlaat waaraan alle Lanvin creaties onmiddellijk te herkennen zijn. Sinds de introductie van een nieuwe mannenlijn in 2006 heeft Alber Elbaz ook de herengarderobe getransformeerd en een relaxte elegantie gebracht in de herenkleding, die net zo bijzonder is als dameskleding.

Een nieuwe ontwikkeling: de ‘Lanvin for H&M’ collectie zal aan de wereld worden getoond in een speciale film die op 2 november in première gaat. De film zal voor iedereen online te zien zijn op www.hm.com. Na de filmpremière is het nog slechts drie weken voordat de klanten de gelegenheid hebben om hun hand te leggen op zo’n begerenswaardig item van ‘Lanvin for H&M’.

Wij kunnen niet wachten....