Food

Citroen-sesamkoekjes

Sesam is misschien niet een ingrediënt waar je als eerst aan denkt bij het maken van koekjes. Ik –Laura– vond het in het begin zelf een aparte combinatie toen ik erover las. Toch werd ik ook nieuwsgierig naar de smaak van de sesam in combinatie met citroen in een koekje. Ik besloot dus gewoon aan de slag te gaan. Dit bleek een goede keuze, want deze koekjes zijn echt ontzettend lekker. Lees hier het recept!

Citroen-sesamkoekjes

Ingrediënten (voor 15 koeken):
♥ 2 eetlepels sesamzaad 
♥ 225 gram zachte boter
♥ 140 gram witte basterdsuiker
♥ 1 el citroenrasp
♥ 1 eidooier
♥ 280 gram bloem
♥ Snufje zout

Koekjes

Zo maak je het:
Rooster het sesamzaad in 2-3 minuten goudgeel tot het aroma vrijkomt. Neem je pan van het vuur en laat het sesamzaad afkoelen. Ondertussen rasp je de schil van één citroen.

Meng in een kom de boter, suiker, citroenrasp en sesamzaad tot een romig geheel. Voeg dan de eidooier toe en meng deze er goed doorheen. Zeef de bloem en het snufje zout boven de kom en mix tot alle ingrediënten goed met elkaar zijn vermengd. Vorm een bal van het deeg, wikkel deze in folie en laat de deegbal minimaal een uur in de koelkast rusten.

Koekjes

Als het deeg lang genoeg in de koelkast heeft gezeten vorm je balletjes ter grootte van een kleine golfbal. Druk deze een klein beetje plat en gebruik eventueel een koekstempel om er een leuk patroon in te maken. Geen koekstempel tot je beschikking, druk er dan met een vork een leuk ruitjespatroontje in.

Leg de koekjes op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190 graden en voila de heerlijke koekjes zijn klaar!

Koekjes

Liefs Laura

Ga jij deze citroen-sesamkoekjes ook zelf maken?

Door: Laura