Fashion

Fashionflops uit de jaren ’90

De jaren’90 lijken zo ver weg, maar soms zo dichtbij. Die goede oude tijden van de flippo’s en elk weekend trouw voor de buis om Telekids te kijken. Maar er zijn ook vreselijke dingen uit die tijd die ons blijven achtervolgen. Vreselijke fashionflops om precies te zijn. Verfrommeld achterin onze kledingkast…

fashionflop90

Ken je dat? Je ruimt je kledingkast op en opeens kom je afgrijselijk lelijke dingen tegen van een paar jaar geleden. En bij de gedachte aan dat je dit ooit gedragen krijg je het schaamrood op je kaken.

fashionflop90

De felgekleurde schoolrugzak
Weten we het nu wel beter met onze stylish tassen, ging het tot een paar jaar geleden nogal …flaterig aan toe. Toen kon een rugzak niet groot en fel genoeg zijn (meestal van het merk Kipling, compleet met op-en-neer bungelend aapje). En als finishing touch ook nog eens niet hoog genoeg in de nek gedragen worden. Het was in die tijd niet een geval ‘meisje heeft een rugzak op haar rug. Nee, meer een gevalletje ‘Hé rugzak, waar ga je met dat meisje naartoe?’ Nu zoeken deze rugzakken ook nog wel eens de hoogte op, maar dan op een andere manier. Die liggen nu ver weg in een hoekje gesmeten op zolder.

fashionflop90

De scrunchy
Glimmend, met de drukste motiefjes, in felle kleuren…. brrrrrr…. Bij het opruimen van je haaracccessoires kom je deze dingen nog wel tegen. En vraagt je gelijk af ‘Hoe heb ik dit ooit kunnen dragen?’ Well, don’t we all? Het knisperende ding pronkt nu eigenlijk alleen maar op de hoofdjes van jonge kinderen. In een hoge staart, of twee staartjes aan de zijkant. En zo zou het moeten blijven, wij gaan er de deur niet meer mee uit.

Zelfs Carrie heeft in een aflevering van Sex and the City ruzie met haar lover Berger om het knisperende haarelastiekje. Berger laat het hoofdpersonage in zijn boek de horrible scrunchy dragen. Carrie is het daar totaal niet mee eens, vrouwen dragen die dingen hooguit om je haar bij elkaar te houden tijdens het tandenpoetsen.

fashionflop90

De wafeltang
Vroeger, toen wij nog mini Girlsceners waren stond dit apparaat op onze wishlist. Wat een feest wanneer de oppas tijdens een avondje oppassen rustig de tijd nam om je haar een flink te wafelen. De volgende dag op school voelden we ons helemaal de ster. Nu vragen we ons af hoe we dat ooit hebben kunnen doen.

fashionflop90

Hilary Duff waarschijnlijk ook als ze foto’s van zichzelf terugziet met deze hairdo. Was het vroeger helemaal de bom, lijkt het nu meer op wat de klierende broer vroeger al zei: een ontplofte cavia.

Gekleurde zonnebrillen
Is het nu wat subtieler en minder fel, ging tot een paar jaar terug de boel nog flink los wat betreft gekleurde zonnebrillen. Paars, geel, groen, roze het was hipperdehip. En dan het liefst ook nog met strasssteentjes  in de vorm van een hartje, vlinder, sterretje of wat dan ook aan de zijkant van de bril.

fashionflop90

En zelfs mannen waagden zich aan deze accessoire. Zoals Justin Timberlake in de tijd van *N SYNC.

Heb jij nog dingen in je kledingkast liggen waarvan je je afvraagt hoe je dit ooit hebt kunnen dragen?

Bron beeld: forum.fok.nl, collegecandy.com

Door Brenda

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved