Wat zegt jouw slaaphouding over je persoonlijkheid?

Lifestyle door Petra

De houdingen die wij aannemen zeggen veel over onze persoonlijkheid. Zo is er vaak aan af te lezen of iemand verlegen of onzeker is. Maar wist je dat je slaaphouding ook iets zegt over je karakter? Lees snel verder om erachter te komen wat jouw slaaphouding over je zegt.

Er zijn best veel houdingen die mensen aannemen tijdens het slapen. Hieronder worden de verschillende slaaphoudingen beschreven met de bijbehorende karaktereigenschappen.  

♥ Foetus
Dit is wel de meest bekende slaaphouding en ook de meest voorkomende. Hierbij lig je op je zij, met de knieën gebogen en de handen bij het kussen. Meer dan twee keer zo veel vrouwen geven de voorkeur aan deze slaaphouding dan mannen. Volgens de Britse deskundige, Chris Idzikowski, zijn deze mensen nogal verlegen en gevoelig. Mensen die in de foetushouding slapen kunnen van de buitenkant wel sterk en stoer overkomen maar hebben eigenlijk een heel klein hartje.  

♥ Houtblok
Bij deze houding lig je ook op je zij en liggen je armen langs je lichaam. Je benen zijn in deze houding gestrekt. Mensen die in deze slaaphouding liggen zijn sociaal ingesteld en horen graag bij een groep. Hun zwakke kant is dat ze een beetje lichtgelovig zijn, ze vertrouwen vreemden erg snel.  

♥ Verlanger
Dit is een houding waarbij mensen op hun zij liggen met de armen vooruit. Mensen die in deze slaaphouding liggen zijn open ingesteld, maar hebben ook een achterdochtige en cynische kant. Ook zijn deze mensen vaak traag in het nemen van beslissingen.  

Slapen
Bron: Facebook

♥ Soldaat
Bij deze slaaphouding lig je op je rug met de armen langs het lichaam. Als je op je rug slaapt, heb je waarschijnlijk een sterke persoonlijkheid en ben je zeker van jezelf. Je stelt je makkelijk open. De mensen die deze houding aannemen zijn vaak stille, geserveerde types die hoge eisen aan zichzelf en anderen stellen.  

♥ Vrije val
Dit is een houding waarbij je op je buik ligt met de handen op het kussen en het hoofd opzij. Dit zijn vaak erg gezellige mensen, maar ook extra gevoelig voor kritiek en extreme situaties. Soms kunnen ze hierdoor een nerveuze indruk maken en snel op hun teentjes zijn getrapt.  

♥ Zeester
Lig jij het liefst op je rug met je armen op het kussen? Dan neem jij de slaaphouding van de zeester aan. Je bent dan een erg goede luisteraar en je staat altijd voor mensen klaar. Je staat zelf niet graag in het middelpunt.  

Slaap jij samen met je lover? Ook deze slaaphoudingen kunnen wat zeggen over jullie relatie:  

♥ Lepeltje lepeltje
Dit is ook wel één van de bekendste houdingen. Deze houding staat voor een sterke relatie waarin intimiteit en vertrouwen erg belangrijk is. Als je lepeltje lepeltje ligt, liggen jullie allebei op dezelfde zij achter elkaar.  

Slaaphoudingen
Bron: Tumblr

♥ Omstrengeling
In deze houding liggen jullie ook allebei op je zij, met de gezichten naar elkaar toe. Vaak al je in slaap in een halve omhelzing. Deze houding staat voor een relatie waarin jullie elkaar goed kennen en vertrouwen. 

♥ Afgewend
Bij deze houding liggen jullie allebei op je zij, maar wel beiden op een andere kant. Jullie raken elkaar wel nog aan met je onderrug of benen. Als jullie in deze slaaphouding slapen betekent dit dat jullie relatie erg intiem is, maar dat je niet altijd de behoefte voelt om verstrengeld in slaap te vallen. Je wilt ook graag je eigen ruimte hebben.  

♥ Ondersteuning
In deze slaaphouding slaapt één van jullie op zijn/haar rug en ondersteunt de ander die op zijn/haar zij ligt. Als jullie in deze slaaphouding slapen zegt dit dat jullie elkaar vertrouwen en helpen.  

Slaaphoudingen
Bron: Tumblr

♥ Verschillend
Misschien liggen jullie juist wel heel erg verschillend en ligt jouw partner in een totaal andere slaaphouding dan jij. Dit betekent nog niet dat jullie relatie verkeerd is, het betekent alleen dat jullie geen behoefte voelen om verstrengeld in slaap te vallen. Misschien zijn jullie karakters wel te verschillend en hebben jullie misschien nog wat tijd nodig om naar elkaar toe te groeien.  

Los van je persoonlijkheid is de ene slaaphouding toch beter dan de andere. Het is goed om op je zij te liggen, vooral als je je benen een stukje optrekt en je ruggenwervel horizontaal ligt. Je lichaam kan zich op deze manier goed ontspannen en je kunt je ook gemakkelijk blijven bewegen. Het is namelijk goed om niet te lang in één houding te blijven liggen.  

Lig je graag op je rug? Dit is ook niet helemaal verkeerd. Het goede van op je rug slapen is namelijk dat je lichaamsgewicht over een zo groot mogelijk oppervlakte verdeeld wordt. Deze houding bevordert alleen wel het snurken. Mocht je op je rug slapen is het wel erg belangrijk dat je ook goede ondersteuning aan je nek biedt. Anders kan er te veel spanning op je nek staan, waardoor je hoofd-en nekklachten kunt krijgen.

Je kunt beter niet op je buik slapen, dit is namelijk erg slecht voor je nek. Je nek staat door een rare draai constant onder spanning. Ook kun je snel met een holle rug gaan liggen, wat extra belastend is voor je wervels. In tegenstelling tot rug- en zijslapers wissel je niet zo snel van positie als je op je buik slaapt, terwijl dit wel erg belangrijk is!  

In welke houding slaap jij? En komt jouw persoonlijkheid een beetje overeen?  

Bronnen: Senzar, Lerenslapen, Plazilla