Food

Uit Pauline’s keuken: Chocolademousse

Ik -Pauline- ben dol op pudding en mousse, helemaal als er chocola in zit. Vroeger at ik heel vaak kant en klare chocolademousse, of ik gebruikte een pakje. Zonde, want chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Deze mousse is super lekker en luchtig. Hoe donkerder de chocola hoe puurder de smaak, als je niet van pure chocola houdt kan je uiteraard ook melkchocolade nemen. Maar voor mij geldt hoe puurder, hoe beter.

Deze chocolademousse kun je ook makkelijk van tevoren maken. Ideaal als je een etentje hebt. De mousse blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Maar ik durf te wedden dat hij voor die tijd al helemaal op is.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 eidooiers
30 gr suiker
1 tl bloem
100 gr pure chocola
120 ml melk
200 ml slagroom

Zo maak je het:
1.Verwarm de melk in een steelpan op het vuur.

2. Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt.

3. Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde.

4. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen.

5. Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa.

6. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

7. Klop de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa.

8. Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Klaaaaar!

Ga jij de chocolademousse eens maken?

Door Pauline van Uitpaulineskeuken.nl

Must reads 👀