Real life

Girls issues: Zoenen & Pfeiffer

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje waarbij Pfeiffer geconstateerd is en die zich afvraagt hoe lang ze nu niet mag zoenen. Tegelijkertijd vraagt ze zich ook af wat ze met de jongen die ze al een tijdje aan het daten is aan moet!

Beste Girlscene, 

De laatste tijd ben ik soms erg in de war, want er is een jongen waar ik verliefd op ben en we hebben ook al een paar dates gehad en we sms’en ook super veel en dat is altijd erg gezellig.

Maar de laatste tijd had hij wel leuke ideeën voor een date en hij zou dan alles regelen, maar iedere keer komt er op het laatste moment toch iets tussen omdat hij dat of vergeten was of dat hij ziek was of zo.. en dat is gewoon k*t en hij kletst ook minder..

Maar als hij dan ‘s avonds met me kletst dan komt hij met het idee om spontaan de volgende dag een filmpje te gaan kijken of zo (hartstikke leuk) maar de volgende dag komt daar toch niks van want dan is hij of heel laat pas wakker of hij geeft gewoon geen antwoord… ???

Ik snap er niks meer van hij bedenkt iets en hij zegt het af (of zegt niks meer..) En het feit dat er nu geconstateerd is dat ik pfeiffer heb maakt dit alles niet makkelijker…

Nu is mijn vraag; hoelang ben je eigenlijk besmettelijk als je Pfeiffer hebt? En hoe zit dat precies? Mag ik nu een half jaar niet meer zoenen?!

En mijn andere vraag; kunnen jongens soms zo verlegen zijn dat ze je een tijdje negeren of minder met je praten?!

Groetjes Anonymous 🙂

Beste Anonymous,

Wat ontzettend vervelend dat er bij jou Pfeiffer geconstateerd is, dat is helemaal geen fijne ziekte!

Pfeiffer kun je krijgen van zoenen, maar het kan ook zo zijn dat je het hebt gekregen doordat je uit iemands glas hebt gedronken die Pfeiffer heeft. Je bent het meest besmettelijk tijdens je incubatietijd. Dat is de periode tussen het moment waarop jij besmet bent geraakt en het moment dat jij ziek wordt. Dat is best wel sneaky, want dat is ook de periode waarin jij eigenlijk nog niet weet dat je ziekt bent en dus kun je heel veel mensen besmetten zonder dat jij het weet, de incubatieperiode van Pfeiffer is tussen de 10 dagen en 3 maanden, het zou dus kunnen dat jij Pfeiffer al lang aan de jongen waarmee je date gegeven hebt.

Maar het zou ook zomaar kunnen dat hij degene is die jou de Pfeiffer bezorgd heeft! Niet iedereen heeft last van Pfeiffer, sommige mensen hebben het wel (gehad), maar hebben er nooit iets van gemerkt. 80% van de bevolking van 20 jaar en ouder heeft Pfeiffer antistoffen in zijn of haar lichaam, dat betekent dat 80% van de bevolking het virus gehad heeft.

Goed, nu willen we niet zeggen dat je zomaar met die jongen kan zoenen, want voor hetzelfde geld heeft hij nog geen Pfeiffer gehad en geef je het hem alsnog. Hoe lang het duurt voordat je niet meer besmettelijk bent? Meestal is dat na acht weken het geval, maar dat is niet bij iedereen hetzelfde. Dit kun je het beste aan je dokter vragen, hij kan kijken of het virus nog steeds actief is in je bloed.

Dan je tweede vraag, kunnen jongens zo verlegen zijn dat ze je gaan negeren?

Het is een mogelijkheid, maar het kan ook zijn dat hij denkt: ‘OMG, het wordt nu wel heel erg serieus’. Hij kan bang zijn om een serieuze relatie aan te gaan omdat hij bang is dat zijn hart gebroken gaat worden, of omdat hij bang is zijn vrijheid te verliezen.

Cancelt hij nog een date? Reageer volgende keer dan op een grappige manier met ‘Nou, het lijkt er bijna op alsof je me niet WIL zien!’ Kijken hoe hij daar op reageert.

En onthoud in ieder geval; je wil geen jongen die jou niet voor 100% wil!

Liefs & Beterschap,
Girlscene

Must reads 👀