Fashion

DIY: Asos look-a-like broches

Iedereen heeft wel een site waar je zo vaak naar surft dat het bijna een gewoonte wordt. Die van (Luana)? Zonder twijfel ASOS! Een tijdje geleden zat ik weer gezellig te surfen op deze site en kwam ik een leuke broche tegen. Toen bleek dat 'ie uitverkocht was, was ik erg teleurgesteld, maar ik ben zelf aan de slag gegaan om een look-a-like te maken. Ben jij benieuwd naar de look-a-like broche van Asos? Lees dan snel verder!

Asos brooche

Kraagversieringen zijn nu helemaal mijn ding! Ze geven je look extra klasse en pit. Het is dus geen wonder dat ik me helemaal heb laten gaan. Bring on the bling als je deze simpele DIY zelf wilt maken!

Wat heb je nodig?
♥ Plak parels
♥ Plak strass-steentjes
♥ Lijm
♥ Zwart foamvel of een stukje zwart vilt
♥ Het clipje van een clip oorbel

Wat heb je nodig

Leg de strassteentjes en parels op je foamvel in een vorm die je in gedachten hebt. Op de foto zie je en voorbeeld van hoe ik ze gelegd heb.

Brooche

Als je eenmaal tevreden bent over het patroon, maak je met het potlood om omtrek op het foamvel. Plak nu de steentjes op het foamvel met de lijm. Een pincet kan hierbij handig zijn. Laat alles goed drogen. Zelf heb ik een nachtje gewacht voordat ik ermee verder ging. Als je er zeker van bent dat alles goed droog is, knip je het resultaat op het potloodrandje uit. Je kan ook de vorm eerst uitknippen en dan plakken natuurlijk, net wat je zelf makkelijk vindt!
Brooche

Lijm nu de clip op de achterkant van de broche. Vraag je je af waar je deze clip kan vinden? Oorbellen van vroeger hebben vaak clips. Zelf heb ik de clips van mijn moeders eighties oorbellen gebruikt. Thank God dat ze die nog heeft bewaard!

broche

Zit de clip goed vast en is de lijm gedroogd? Dan is je broche helemaal klaar voor gebruik. Het resultaat is niet precies hetzelfde als de broche van ASOS, maar ik ben er zelf heel blij mee!

broche

Zoals eerder gezegd, heb ik me helemaal laten gaan. Het is dan ook niet bij deze broche gebleven. Ik heb namelijk drie broches gemaakt, allemaal geïnspireerd op broches die ik op ASOS tegenkwam! Bekijk hieronder de volgende DIY:

Asos Broche

Nu op deze foto ziet het er misschien wat braafjes uit en lijkt het model wel klaar om in het klooster te stappen. Maar ik vind dat je deze broche ook edgy kunt dragen met de juiste outfit. Hoe je het draagt bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Hoe je het maakt, dat lees je hieronder!

Wat heb je nodig?
♥ Rozenkrans ketting
♥ Oorbellen (knopjes)

Wat heb je nodig broche Asos

Ik ben begonnen met het knippen van de uiteinden van de ketting. Dit heb ik gedaan met een tangetje. Aan iedere kant heb ik 7 parels laten staan. Hierna neem je je oorbel en doe je het pinnetje door het laatste haakje van de ketting zoals op onderstaande foto. Doe dit aan beide kanten.

Broche

Nu is het alleen nog maar een kwestie van je oorbel door je kraag pinnen en je broche is klaar! Simpel toch?

Asos broche look-a-like

De laatste DIY broche is geïnspireerd op de strik broches van Asos:
Broches Asos

Wat heb je nodig?
♥ Lint
♥ Naald en draad
♥ Veiligheidsspeld of clip van een oorbel

Knip een stukje lint van ongeveer 15cm. Vouw de uiteinden van het lint naar binnen zodat je een 8-vorm krijgt. Om de uiteinden op hun plaats te houden naai je ze vast met een paar steekjes zoals hieronder afgebeeld. Herhaal de vorige stap, maar dit keer met een kleiner stuk lint. Leg het kleine stukje lint op het grotere stukje en naai deze aan elkaar.

Broche

Je hebt nu al een mooi strikje, maar om het draad te verbergen naai je hier nog een stukje lint omheen. Daarvoor knip je een stuk lint van ongeveer 4 centimeter en vouw je het rond het strikje. Naai het nu alleen nog vanachter vast.

Broche

Om het strikje compleet te maken knip je nog twee stukjes lint zoals hieronder en naai ze achter op het strikje.

Broche

Je broche is bijna klaar! Alleen nog een veiligheidsspeld bevestigen op de achterkant van het strikje om het te kunnen bevestigen aan je kraag. Een andere optie is een clip van een oude oorbel lijmen op de achterkant zoals ik bij de vorige broche heb gedaan.


Broche resultaat

Ga jij één van deze broches maken?

Door: Luana

Must reads 👀