Lifestyle

Wat is een open relatie?

Sommige meiden kiezen voor een open relatie met hun vriend of vriendin. Dit betekent niet dat ze niet van elkaar houden of dat het slecht gaat in een hun relatie, maar zij kiezen ervoor om naast hun partner ook seks met andere mensen te hebben. Iets voor jou? Girlscene legt uit wat een open relatie precies is.

Een open relatie houdt in dat je alles – intimiteit, gevoelens en gedachten – deelt met je vaste partner, maar je hebt hiernaast ook seks met anderen buiten je relatie om. Dit is een andere manier van leven dan wanneer je in een 'normale' relatie zit. Waarom mensen voor een open relatie kiezen, verschilt per relatie. Het ene stel doet het omdat ze een stuk spanning missen in hun relatie, maar niet uit elkaar willen gaan en een ander stel vindt dat liefde en lust twee gescheiden dingen zijn. Hoe dan ook, je kunt verschillende redenen hebben om zo'n relatie aan te gaan.

relatie
Tumblr

Niet voor iedereen is een open relatie weggelegd. Allereerst is het belangrijk dat je niet jaloers bent. Je zit dan toch in een relatie waarbij het verder gaat dan alleen maar kijken naar anderen. Word jij al jaloers als jouw vriendje naar een ander meisje kijkt? Dan is deze vorm van een relatie waarschijnlijk niks voor jou. Ook al komt een open relatie steeds vaker voor, er blijft toch vaak een taboe op rusten. Het kan zijn dat andere mensen je raar aankijken of je anders gaan behandelen als zij het weten. Denk je dat dat het geval is en vind je dat vervelend? Dan kun je ervoor kiezen om het niet te vertellen. Het is jullie beslissing en niet die van een ander.

De belangrijkste regel in een open relatie, en dat geldt eigenlijk voor iedere relatie, is dat je eerlijk en open bent naar je vriend. Geef van tevoren aan wat je wel en, vooral, wat je niet wilt. Wil je bijvoorbeeld alleen weten met wie je lover is geweest, of wil je ook weten waar en hoe? Of wil je helemaal niks van elkaar weten? Maak hierover duidelijke afspraken met elkaar en wees hierin eerlijk naar elkaar toe.

open relatie
Tumblr

Wat ook belangrijk is, is dat je het altijd veilig doet als je met anderen naar bed gaat. Je brengt niet alleen jezelf in problemen als je een SOA krijgt, maar ook je partner. Een regel kan ook zijn dat jullie het niet met vrienden of kennissen doen. Dit om ongemakkelijke situaties te voorkomen! Ook seks met iemand anders hebben in je eigen huis, is niet heel verstandig. Ook al weet je vriend er  vanaf, het kan pijnlijk zijn als jij met een ander in jullie bed ligt. Een affaire is immers iets wat buiten je vaste relatie afspeelt, dus houd het ook buiten je huis ;-).

Andere regels kunnen zijn: alleen one night stands, dus niet elke keer met dezelfde persoon, niet in je eigen woonplaats, een weekend per maand, dus niet wekelijks en niet blijven slapen bij een ander. Door goed hierover te praten met je partner, komen jullie daar vast wel uit!

open relatie
Tumblr

Ook al heb je een open relatie, je eigen vriendje is en blijft nummer één. Belangrijk dus om geen afspraken met hem af te zeggen omdat je naar een ander toe gaat, want dan zou het misschien wel meer betekenen dan alleen maar seks.. Je open relatie draait om lust, maar je eigen relatie draait om de liefde.

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl

Heb jij een open relatie of ken jij iemand die dat heeft?

Must reads 👀