Lifestyle

Show your bag: Annemerel

Wij zijn altijd erg benieuwd naar de inhoud van een tas op het moment dat een meisje met een exemplaar voorbij loopt. Wat zal het zijn? Een koptelefoon, lippenstift of enkel schoolspullen? In deze rubriek nemen we iedere week een kijkje in een willekeurige tas! Dit keer was het de beurt aan Annemerel van Girlscene. Kijk je mee?


 

Wat voor soort tas is dit?
“De laatste tijd maak ik vooral gebruik veel gebruik van mijn canvastas van Marc by Marc Jacobs, die weegt tenminste niet zoveel, als ik alles in één van mijn leren tassen stop, sjouw ik mezelf helemaal een ongeluk. Ik probeer altijd zo min mogelijk mee te nemen. Niets vervelender dan de hele dag zeulen met een (veel te) zware tas waarin je nooit iets terug kunt vinden. Maar zoals je op de foto’s kunt zien, het lukt me vrijwel nooit om me aan dit voornemen te houden.”

Heb je veel tassen?
“Het valt opzich nog wel mee, maar de tassen die ik koop zijn vaak wel wat prijzig. Het begon met Guesstassen toen ik twaalf was en inmiddels heb ik tassen van Marc by Marc Jacobs, Paule Ka, Stella McCartney en Lanvin. Beetje stom, want als je daar eenmaal aan begint wil je steeds meer en duurder.”

Wat heb je altijd bij je?
“Mijn clutch met mijn iPad mini, iPhone en pasjes, maar op dit moment heb ik echt TE veel bij me…

In het kader van gewichtsbesparing gebruik ik geen toilettas en gooi ik de dingen los in mijn tas (geen aanrader). Op dit moment zitten er twee Chubby Sticks in van Clinique (op mijn lippen gebruik ik niets anders), twee camouflagestiften om vervelende puistjes mee weg te werken (een lichte kleur van Dr. van der Hoog en een donkerdere kleur van Yves Saint Laurent). Een potje nagellak van Essie in de kleur Bordeaux (deze lak draag ik 9 van de 10 keer op mijn nagels), mijn poederfoundation van Chanel, een desinfecterende handgel, zakdoekjes, een parfumverstuiver met daarin Coco Mademoiselle van Chanel en pilletjes (allergiepillen en twee verschillende soorten ibuprofen).

Dan mijn Apple obsessie. Mijn MacBook Air, mijn iPad mini en mijn iPhone. Mijn MacBook zit niet altijd in mijn tas hoor, maar als ik naar Girlscene ga wel, want daar werk ik gewoon op mijn eigen MacBook. Mijn iPad mini heb ik wel altijd bij me en daarmee kan ik ook bijna alles doen, zoals mijn foto’s bewerken en blogjes schrijven.

Nog meer schrijf/blogmateriaal! Je ziet de laptoptas van mijn MacBook (ook van Marc by Marc Jacobs) en een notebook van Marc by Marc Jacobs. Ik heb altijd de oplader van mijn iPhone en iPad bij me, daarnaast heb ik een draadloze oplader van Duracell, aangezien mijn iPhone halverwege de dag nog wel eens leegt blijkt te zijn. Omdat het op de redactie vaak erg druk is, ga ik niet weg zonder mijn iPodoortjes mee te nemen, ik zit dan ook vaak muziek te luisteren tijdens het schrijven. In het midden zie je een kabeltje met daarin een klein SD-kaartje, op die manier kan ik mijn foto’s op mijn iPad openen. Super handig!


In de clutch stop ik mijn iPad en mijn pasjes (creditcard, pinpasjes en OV chipkaart. Oh en mijn Starbucks spaarkaart natuurlijk. Ik heb een lichtelijke verslaving voor Starbucks-koffie en bij ieder kopje koffie krijg je een stempel. Bij negen stempels krijg je een gratis drankje, nou dat loont wel als je zo vaak koffie koopt als ik doe!”

De inhoud van een tas schijnt veel te zeggen over de persoonlijkheid van een vrouw. Geldt dat ook voor jou?
“Hmm.. Ik denk het wel. Het feit dat de inhoud van mijn toilettas los in mij tas zit geeft wel aan dat ik een beetje chaotisch ben, niet? Ik ben dan ook altijd alles kwijt. Daarnaast ben ik graag op iedere situatie voorbereid, ik kom niet graag voor verrassingen te staan. Vandaar dat ik ook zo veel bij me heb.”

Als je alleen een kleine clutch met drie dingen mee mocht nemen tijdens het uitgaan, welke dingen zou je dan kiezen? “
Mijn pinpas, mijn iPhone en afhankelijk van hoe mijn huid eruitziet een camouflagestift of een chubby stick. Als mijn huid een drama is, ga ik voor de camouflagestift om vlekjes weg te werken. Is mijn huid rustig, dan gebruik ik mijn derde item liever voor een chubby stick.”

Ga je wel eens zonder tas de straat op?
“Ja hoor! Dan houd ik mijn telefoon in mijn hand en stop ik mijn pinpas in mijn zak. Ik doe het liever niet. Maar ik krijg echt heel veel last van mijn schouders als ik lang een veel sjouw, dus op momenten dat ik daar al last van heb en het niet per sé nodig is dat ik mijn tas meesleep, los ik het op die manier op.”

Hoe ziet jouw ideale tas uit?
“Ik spaar al ruim een jaar voor de 3.1 Philip Lim Satchel. Helaas is mijn spaarvarken op dit moment minder gevuld dan een jaar geleden, het gaat niet zo goed dus. DE Chaneltas staat ook nog steeds op de wensenlijst, maar die komt er alleen als ik de loterij win. Het zou wel beter voor me zijn, want in die tas past een stuk minder troep, dan word ik gedwongen minder spullen met me mee te zeulen!”

Wil jij ook graag jouw tas showen op Girlscene en laten zien wat je in jouw tas hebt? Stuur dan foto's van de tas + de inhoud daarvan naar info@girlscene.nl t.a.v. "Show your bag" en wie weet staat jouw tas straks op Girlscene.nl! De foto's moeten MINIMAAL 600 pixels groot zijn, dus het liefst zo groot mogelijk! En vergeet de onderstaande vragen niet te beantwoorden:

♥ Wat voor tas is dit?

♥ Heb je veel tassen?

♥ Wat heb je al-tijd bij je?

♥ De inhoud van een tas schijnt veel te zeggen over de persoonlijkheid van een vrouw. Geldt dat ook voor jou?

♥ Als je alleen een kleine clutch met drie dingen mee mocht nemen tijdens het uitgaan, welke dingen zou je dan kiezen?

♥ Ga je ook weleens zonder tas de straat op?

♥ Hoe ziet jouw ideale tas eruit?

Wat vind jij van de tas van Annemerel? En sleep jij ook zoveel spullen mee?