Beauty

Zo laat je je make-up de hele avond goed zitten!

Niets is vervelender dan dat je make-up niet meer mooi zit tijdens een avondje stappen. Je hebt namelijk niet voor niets uren voor de spiegel gestaan. Voorkom dat je make-up vervaagt met deze handige tips, zodat je niet telkens je make-up hoeft bij te werken op de wc. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Een tip dat geldt voor alle make-up die je aanbrengt: zorg dat je gezicht goed gereinigd is. Op een goed gereinigd gezicht blijft alle make-up beter en langer zitten. Dit is ook ontzettend belangrijk voor de foundation. Reinig dus elke avond je gezicht met een make-upreiniger en water. Doe voor een optimale verzorging ook dag- of nachtcrème op je gezicht.

gezicht
Bron: Tumblr

Foundation
Nadat het gezicht goed gereinigd is en de dagcrème is ingetrokken (na ongeveer 10 min.) kun je de foundation aanbrengen. Om te zorgen dat je foundation de hele avond goed blijft zitten kun je het beste nog een beetje poeder over de foundation aanbrengen.

Oogschaduw
Het geheim om oogschaduw de hele avond goed te laten zitten, is om twee verschillende soorten oogschaduw te gebruiken:
♥ Poederoogschaduw of
♥ Cream oogschaduw (in crème structuur)
Belangrijk is wel dat je twee dezelfde kleuren oogschaduw gebruikt, om een alle kleuren van de regenboogshow te voorkomen!

Oog
Bron: Tumblr

Als je alleen cream oogschaduw gebruikt heb je kans dat na een tijdje de oogschaduw zich ophoopt in de vouw van het oog, waardoor je alleen nog maar een lijntje kleur op je ooglid hebt zitten. Gebruik je alleen poederoogschaduw, dan heb je kans dat de oogschaduw vervaagd. Dit komt door de oliën die in je huid zitten. Maar als je de twee soorten oogschaduw samen gebruikt, blijft het de hele avond zitten!

Oogschaduw
Bron: Tumblr

Breng allereerst de cream oogschaduw aan op het ooglid. Om je ogen nog meer te laten spreken kun je ook een lijntje onder je oog trekken, vlak onder de wimpers. Doe hierna de oogschaduw in poedervorm erover.  

Oogpotlood
Om ervoor te zorgen dat het oogpotlood goed blijft zitten moet je eigenlijk geen oogpotlood op het onderste randje van het oog aanbrengen. Doordat dit randje erg waterig is kan je oog sneller geïrriteerd raken en loopt het oogpotlood snel uit. Breng het oogpotlood aan net boven je wimpers of net onder je wimpers, zo blijft het veel langer zitten!  

Lippenstift
Een tip om lippenstift langer te laten zitten is, om eerst foundation op de lippen aan te brengen. Breng een klein beetje foundation aan en zorg ervoor dat je niet te veel opdoet. Als je te veel foundation op de lippen doet, krijg je namelijk een hele laag op de lippen wat er niet mooi uitziet. Breng na de foundation gewoon de lippenstift aan en voilá; je hebt langer plezier van het kleurtje op je lippen! Een tip is wel om je lippen bij te werken als je uit een glas gedronken hebt zonder rietje. Danique's tip: 'Kleur je lippen in met lippenpotlood, je krijgt hierdoor een erg mooie kleur en het blijft lekker lang zitten!'

Lippenstift
Bron: Tumblr

Bronnen: thebeautydepartment, cosmopinie

Must reads 👀