Lifestyle

Show your bag: Janet

Wij zijn altijd erg benieuwd naar de inhoud van een tas op het moment dat een meisje met een exemplaar voorbij loopt. Wat zal het zijn? Een koptelefoon, lippenstift of enkel schoolspullen? In deze rubriek nemen we iedere week een kijkje in een willekeurige tas! Dit keer was het de beurt van Janet van Girlscene. Kijk je mee?

Tas Janet

Tas Janet

Wat voor soort tas is het?
Deze tas is van Mexx en het is van blauw suède. Het hengsel is verstelbaar; je kunt deze handbag kort en lang dragen. De band is trouwens bevestigd door middel van een stalen ketting. De voering is van katoen en is versierd met een all over coral print. Ik heb hem trouwens echt al heel lang. Misschien zo'n drie jaar, maar van sommige tassen neem je minder makkelijk afscheid. Deze past vaak bij de outfit en is eigenlijk maar zelden te groot, of te klein.

Heb je veel tassen?
Ja, natuurlijk, ik ben een meisje. In mijn kamer staat een grote houten scheepskist en die is geheel gevuld met tassen. Ik durf ze ook niet te tellen, omdat ik dan waarschijnlijk een onwijs schuldgevoel ontwikkel. En ik zou dan de waarheid aan mijn moeder moeten vertellen. Dat ik er dus veel meer heb dan twee of drie. Mijn tassen zijn divers; rugzakken, clutches, uitgaanstasjes, grote shoppingbags, canvastasjes: alles. Er is een lijn in het geheel; alle materialen zijn natuurlijk en er zit geen plastic, polyamide of iets anders synthetisch tussen.

Tas Janet

Wat heb je al-tijd bij je?
Uhm, dit klinkt raar, maar PMS. En dan bedoel ik het op een andere wijze dan je misschien denkt. Maar als ik PMS heb, dan beschik ik over mijn portemonnee (P), mobiel (M) en sleutels (S). Zolang ik die dingen bij me heb, kan alles nog goedkomen; ik kan dan in de winkel kopen wat ik nodig heb. Ik kan degene bellen die mij kan helpen en er is altijd een manier om mijn huis in te komen.

De inhoud van een tas schijnt veel te zeggen over de persoonlijkheid van een vrouw. Geldt dat ook voor jou?
Dat denk ik niet. Nou ja, ik denk in ieder geval niet iedere ochtend na over hoe de tas nu op de beste manier mijn persoonlijkheid zou kunnen reflecteren. Er zitten wel wat typische ‘Janet-dingen’ in. Zo heb ik altijd mijn kleine zwarte Moleskine-agenda bij en een klein paars notitieboekje van hetzelfde merk. Zodoende kan ik alles noteren. Een pen daarentegen vergeet ik soms. Verder heb ik altijd zakdoekjes bij. Altijd. Ook tijdens het uitgaan, want je weet nooit of je zelfredzaam om het toilet moet zijn. En dan nog niet te beginnen over festivals. Ik heb ook eigenlijk altijd een krantje of boek bij, omdat ik graag lees op de momenten dat het mag. Die zie je nu niet op de foto, omdat ik de Volkskrant in de canvastas had opgeborgen, die ik ook mee had genomen. Nou dat was het denk ik wel, geen idee wat het over mijn persoonlijkheid zegt.

Tas Janet

Tas Janet

Tas janet

Tas Janet

Als je alleen een kleine clutch met drie dingen mee mocht nemen tijdens het uitgaan, welke dingen zou je dan kiezen?
Dan ga ik dus toch weer voor PMS. Mocht ik lippenbalsem of zakdoekjes nodig hebben, dan kan ik die altijd nog snel kopen. Ontzettend vervelend trouwens dat ik mijn rode lippenstift niet mee mag nemen. Maar mocht zowel de nood als de wanhoop echt zo groot zijn; dan wil ik die best een keertje lenen van een vriendin. Ik ben de moeilijkste niet en nood breekt wetten.

Ga je wel eens zonder tas de straat op?
Nee, volgens mij niet. Maar dat komt omdat die portemonnee zo ontzettend groot is. Die kan gewoon in geen enkele zak en om daar nu ook eens en bos sleutels naast te leggen? Dan zit mijn been vol blauwe plekken. Toch maar een tas erbij, want je weet eigenlijk ook nooit wat je verder nog tegenkomt!

Hoe ziet jouw ideale tas eruit?
Ik wil graag nog een grote suède vintage schoudertas in het zwart. Echt groot en het liefst wat verkleurd of sun-faded. Ik ga al tijden stad en land af via rommelmarkten, vintage winkels en het internet, maar ik heb nog niet dat pareltje gevonden dat ik het liefste wil. Maar het schijnt dat de aanhouder wint, dus binnenkort zal die prachtige tas eindelijk aan mijn arm hangen.

Wil jij ook graag jouw tas showen op Girlscene en laten zien wat je in jouw tas hebt? Stuur dan foto's van de tas + de inhoud daarvan naar info@girlscene.nl t.a.v. "Show your bag" en wie weet staat jouw tas straks op Girlscene.nl! De foto's moeten MINIMAAL 600 pixels groot zijn, dus het liefst zo groot mogelijk! En vergeet de onderstaande vragen niet te beantwoorden:

♥ Wat voor tas is dit?
♥ Heb je veel tassen?
♥ Wat heb je al-tijd bij je?
♥ De inhoud van een tas schijnt veel te zeggen over de persoonlijkheid van een vrouw. Geldt dat ook voor jou?
♥ Als je alleen een kleine clutch met drie dingen mee mocht nemen tijdens het uitgaan, welke dingen zou je dan kiezen?
♥ Ga je ook weleens zonder tas de straat op?
♥ Hoe ziet jouw ideale tas eruit?

Wat vind jij van de tas van Janet?