Fashion

Hieperdepiep hoera, Levi’s 501 al 140 jaar!

De spijkerbroek zoals we hem kennen bestaat 140 jaar; de Levi's 501. Een van de meest legendarische denims ooit gemaakt. Presidenten, rocksterren, kunstenaars en wereldleiders werden gespot in deze denim en het merk komt nu met een opvolger: de non-denim 501 collectie.

De verjaardag van de 501 gaat gepaard met een online galerie. Hartstikke leuk, want zo kun je wat meer leren over de meeste legendarische denim ooit en er staan mooie foto's van (bekende) mensen die de 501 dragen. 


Riri & haar 501

Levi Strauss & Co. is de officiële naam van Levi's en werd opgericht in 1973 door de Duitse Levi Strauss die naar Amerika was verhuisd. Hij en Jacob Davis ontvingen dat jaar ook een patent om gespijkerde werkbroeken voor mannen met denim te maken. 

Wist je dat het bedrijf tegenwoordig nog steeds in handen van afstammelingen en verwanten van Levi is? Het merk Dockers, denk aan de chino's, is ook van Levi's. 

Ben je benieuwd naar die galerie? Klik dan hier. Maar het houdt nog niet op, iedereen maakt namelijk een kans om zelf in de galerie te komen. Als je mee wilt doen, kun je een foto van jouw Levi's 501 uploaden bij de site, of via Twitter en Instagram met een hashtag #501. De leukste foto's worden op de site gepubliceerd én komen misschien terug in het officiële boek: Book of 501. 

De non-denim 501 collectie bevat allerlei leuke broeken met verschillende kleurtjes zoals Ivy Green, olijfgroen, oranje/rood en taupe. 

Wat vind jij van de 501? Draag je weleens Levi's? 

Door: Janet

Must reads 👀