Fashion

Kim: my life in New York – part 7

Altijd al benieuwd geweest hoe het leven in New York is? Neem dan een kijkje in het leven van Kim! Ze woont de komende maanden in The Big Apple voor haar studie 'Fashion & Design'. Ze gaat ons op de hoogte houden over schoolervaringen, de Amerikaanse avonturen en het leven in the Big City. Benieuwd hoe haar ervaringen zijn tot nu toe? Lees dan mee!

New York
Lunchen met uitzicht over Boston!

Time flies when you’re having fun. Echt waar, de afgelopen maand is voorbij gevlogen! Het begon met een weekendje Boston, waar ik samen met 3 vriendinnetjes heen ging. Een weekend wat vooral bestond uit shoppen, eten, drinken en heel veel kletsen, een heerlijke citytrip dus.

New York
Quincy Market

New York
Boston common park

Terug in New York ging het leven natuurlijk gewoon weer door. De Engels lessen worden steeds moeilijker nu ik in het Upper Advanced level zit, maar het is wel weer een uitdaging! Verder zijn we tijdens de fashion lessen druk bezig met ons final project. Voor Key Concepts moeten we een eigen collectie ontwerpen, dus daar gaat heel wat tijd in zitten. Gelukkig is het wel heel leuk om te doen, maar je moet veel meer uitzoeken dan je van tevoren zou denken: Voor welk seizoen ontwerp ik? Welk thema neem ik voor m’n collectie? Welke kleuren ga ik gebruiken? Wie wordt mijn klant? Wat voor type winkels gaat mijn collectie verkopen? Wat voor stoffen gebruik ik? En ga zo nog maar door.


Schetsen van m’n collectie & m’n fabric and color board.

Verder heb ik natuurlijk ook genoeg leuke dingen gedaan in New York de afgelopen maand! Zo ben ik naar een shoppingmall geweest (die zijn echt huge hier in Amerika), wat dus perfect is om goed te shoppen aangezien alle winkels naast elkaar zitten. Een beetje ongezellig is het helaas wel, want terrasjes zoals wij hier in Nederland kennen heb je daar niet. In februari heeft het nog heel erg gesneeuwd hier in New York. Er was zelfs sprake van een sneeuwstorm: Nemo. We hebben daardoor wel een dagje sneeuwvrij gehad, dus dat was lekker! De dag na de sneeuwstorm was er een strak blauwe lucht en zon, dus zijn we naar Central Park gegaan om daar van de sneeuw en zon te genieten! Daarna ook nog uit eten geweest met de ouders en zusje van een vriendinnetje wat heel gezellig was!

New York
In Central Park met de meiden

New York

Ook ben ik laatst naar Harlem geweest. Echt heel anders dan Manhattan, maar wel super leuk! ’s Ochtends zijn we eerst naar een Gospel Koor gegaan. Zo’n kerkdienst is echt heel vrolijk en levendig. Geweldig! Daarna nog even langs Colombia University, iets wat ik natuurlijk ook gezien moest hebben, en lekker uit eten geweest.

New York
Bij Columbia University!

New York
Lekker uit eten met de meiden

Wat tijdens mijn 6 maanden in New York natuurlijk niet kon ontbreken was een bezoekje aan het Metropolitan Museum. Nadat ik met m’n vriendinnetjes even op de MET-steps heb gezeten (just like Serena en Blair in Gossip Girl) zijn we naar binnen gegaan. Ik heb eigenlijk niks met musea, maar dit museum vond zelfs ik leuk! Helaas was de fashion tentoonstelling nog niet open, dus ik moet snel nog een keertje terug!

New york
Op de MET steps met de meiden.

Nog maar een weekje en dan ga ik helaas alweer naar huis, ik zou wel m’n hele leven in New York willen wonen! Gelukkig is het ook wel weer fijn om naar Nederland te gaan, maar eerst nog even goed genieten van m’n laatste dagen!

I will keep you posted about my life in NYC!

xoxo Kim

Ben jij benieuwd naar alle avonturen van Kim? Houd dan Girlscene in de gaten!

Zou jij in het buitenland willen studeren?

Must reads 👀