Lifestyle

Toffe opleiding: Internationaal Toeristisch Management

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Isis met haar tofste opleiding ever: Internationaal Toeristisch Management.

"Mijn naam is Isis en ik volg de opleiding Internationaal Toeristisch Management aan Hogeschool Tio. Ik houd erg van reizen en bij alles waar 'internationaal' voor staat gaat mijn hartje al sneller kloppen. Ondanks dat ik pas 19 jaar ben, heb ik het geluk dat ik al erg veel van de wereld heb mogen zien.

Toffe opleiding

Ook al had ik eigenlijk al mijn pijlen gericht op de opleiding Hotel en Eventmanagement, ik heb toch voor de opleiding International Tourism Management gekozen. De opleiding is volledig in het Engels en ik heb ervoor gekozen om International Tourism in drie jaar te doen in plaats van de gebruikelijke vier. Ik hou nou eenmaal van een uitdaging! Hogeschool TIO heeft vestigingen verspreid over het hele land, namelijk in: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hengelo. Zelf zit ik in Utrecht op school. Dit is een hele leuke studentenstad! Ook worden er verschillende, versnelde MBO opleidingen aangeboden op Hogeschool TIO.

Toffe opleiding
In Praag.

De school heeft een eigen studentenvereniging en daarbinnen heb ik samen met een aantal vrienden een jaarclub opgericht. De opleiding biedt heel veel mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Zo heb ik in mijn eerste jaar Londen bezocht. We gingen rond eind november naar Londen en hebben daar heerlijk onze kerstinkopen kunnen shoppen!

De eerste echte studiereis die ik maakte, was naar Lissabon. We hebben daar veel verschillende hotels bezocht en opdrachten gemaakt, maar we hadden ook genoeg vrije tijd om de stad te verkennen. Aangezien het een versnelde opleiding is, loop je in de zomer stage. Dit is dé kans om een langere tijd in het buitenland te vertoeven. Ik wilde graag mijn Spaans verbeteren en ben daarom drie maanden lang naar Spanje geweest om stage te lopen in de historische stad Sevilla. Ik liep daar stage bij een lokaal reisbureau en aangezien niemand Engels sprak, heb ik in een rap tempo de Spaanse taal geleerd. Ik heb een heerlijke tijd gehad en veel vrienden, van over de hele wereld, gemaakt. Met twee Duitse meisjes, één uit Londen en een meisje uit Brazilië heb ik nog regelmatig contact.

Toffe opleiding
Tijdens mijn studiereis in Kuala Lumpur.

In het tweede jaar van mijn studie heb ik ook weer de nodige reisjes gemaakt. De mooiste daarvan was toch wel de studiereis naar Kuala Lumpur in december. Dit is de hoofdstad van Maleisië. Ik was al een paar keer met mijn ouders en mijn zusje naar Azië geweest, maar met school is dat toch anders. We hebben cultureel erfgoed bezocht, van Aziatische culinaire hoogstandjes geproefd, door jungles geklommen en geklauterd en natuurlijk heel veel geshopt! Eén van de leuke dingen van Kuala Lumpur is dat er een heel groot winkelcentrum is met daarbinnen zelfs een pretpark. Wie kan er nou zeggen dat ze tien rondjes in een achtbaan, die dwars door een winkelcentrum heen ging, heeft gemaakt? Een ander hoogtepunt was toen we gingen stappen in een loungebar op het dak van een hotel inclusief zwembad en een prachtig uitzicht op de stad.

Voor mijn tweede stage wou ik toch wel heel graag buiten Europa stage lopen en dan het liefst in Amerika. Drie jaar geleden was ik met mijn ouders naar New York geweest en ik was meteen verliefd geworden op deze stad. Daarom heb ik afgelopen zomer stage gelopen in New York. Ik liep stage bij een digital marketing bureau en ook hier heb ik een fantastische tijd gehad! Het was werkelijk een ervaring om nooit te vergeten. Tijdens deze stageperiode heb ik ook San Francisco en Dallas bezocht. Ook super gaaf!

Toffe opleiding
Tijdens mijn stage in New York.

Inmiddels begin ik alweer aan mijn derde, en daarbij laatste, jaar op TIO. Dit semester ga ik niet in Utrecht naar school, maar in Barcelona. Ik heb namelijk gekozen voor een internationale uitwisseling. Ik zal alle lessen in het Spaans volgen aan een Spaanse Universiteit. Ik spreek wel goed Spaans maar nog niet vloeiend, maar zoals ik al eerder zei: 'Ik hou van een uitdaging'.

Naast een uitdaging hou ik ook van zekerheid en ik weet zeker dat ik goed terecht kom met deze opleiding. Bij Hogeschool TIO heb ik namelijk een goede basis gekregen en met mijn diploma kan ik straks alle kanten op! Kortom, zoek jij een brede opleiding, ben je avontuurlijk ingesteld en hou je wel van een uitdaging? Kies dan voor een opleiding aan Hogeschool TIO! Veel succes met het kiezen van je opleiding en ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren."

Wat vinden jullie van deze opleiding?

Wil jij ook graag eens over jouw opleiding vertellen? Schrijf ons dan eens alle ins en outs over alles wat je doet en meemaakt. Vergeet niet wat vakken te vermelden en wat ze inhouden. Zo krijgen de lezeressen een goede indruk. Wil je meedoen aan deze rubriek? Klik dan hier!

Bron beeld: Isis
Door: Isis