Heftig verhaal: ik werd mishandeld door mijn ex

Lifestyle door Redactie

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Ik ben opgegroeid bij mijn moeder en heb mijn vader nooit gekend. Ik heb hem soms gezien, maar het is absoluut geen vaderfiguur. Ik ben altijd terughoudend geweest bij jongens en mannen. Toen ik 15 was begon ik uit te gaan en in die tussentijd had ik meerdere jongens ontmoet, maar ik vertrouwde ze nooit. Totdat ik op mijn zestiende uitging. Er was een jongen en hij keek de hele tijd naar mij. Mijn eerste reactie was: wat een engerd! Maar op de één of andere manier trok hij echt mijn aandacht. Uiteindelijk hebben we aan het einde van de avond toch telefoonnummers uitgewisseld en de dag erna afgesproken.

Heftig verhaal
Bron: Tumblr

Toen begon de ellende. Bij mijn moeder thuis ging het al niet meer goed. Vandaar dat ik bijna dagelijks bij hem was. Ik voelde me eindelijk speciaal en heel mooi door hem. De eerste nacht dat ik bij hem sliep weet ik nog dat hij mij alleen een kus op mijn hoofd gaf en me welterusten zei. De volgende ochtend was het eerste wat hij zei: "Je ziet er zelfs prachtig uit als je wakker wordt". Onze relatie ging dus snel en was heel intens. Ik was afhankelijk van hem en hij van mij. Het ging steeds slechter bij mij thuis en ik was er bijna nooit meer. Mijn moeder heeft me uiteindelijk de deur uitgezet.

Het samenwonen ging een hele lange tijd goed, totdat we op een avondje gingen bbq-en bij een vriendin van mij. Op de terugweg kregen we ruzie en hij wilde zijn sleutels terug. Ik stopte de fiets en gaf hem zijn sleutel. Hij werd erg kwaad en gooide de sleutels in de bosjes aan de overkant en vertelde mij dat ik ze moest gaan zoeken. Ik pakte mijn tas van de grond om weg te fietsen en op het moment dat ik bukte werd het zwart voor mijn ogen en ik viel op de grond. Terwijl ik op de grond lag, kreeg ik nog een trap tegen mijn buik aan. Ik begreep nog niet goed wat er gebeurde. Ik stond op en liep weg, ik stak vervolgens de weg over. Hij bleef eerst van een afstand tegen mij schreeuwen en liep toen achter mij aan. Hij haalde me in en trok mij aan mijn haren. Op het moment dat ik bijna op de grond viel trapte hij nog tegen mijn ribben. Op dat moment durfde ik niks meer te doen en deed ik alles wat hij wilde. Ik sliep dus weer bij hem en de volgende dag was hij echt de liefste jongen die je je maar kunt voorstellen. Daar raakte ik erg van in de war en ik wist niet wat ik moest doen. Ik hield van hem en hij leek super veel spijt te hebben, daarom besloot ik om toch bij hem te blijven.

Heftig verhaal
Bron: Tumblr

Zo zijn er echt heel veel voorvallen geweest, deze zal ik niet allemaal omschrijven. Uiteindelijk kreeg ik het het gevoel dat ik het verdiende wat hij mij aandeed. Hij was zielig en hij had het heel moeilijk, hij was echt alles voor mij. Niemand kon zoveel van mij houden, al was hij wel steeds minder lief tegen mij. Maar ik hield me voor dat het alleen was, omdat hij van me hield. Hij zei dingen als hoe dom ik wel niet was en dat ik beter niks kon zeggen, omdat hetgene wat ik zei, toch heel dom overkomt. Hierdoor werd ik zo onzeker en eigenlijk werd ik gewoon gehersenspoeld. Toen was er een voorval bij zijn vader en had zijn vader de politie gebeld. De politie kwam erachter dat hij mij mishandelde. De politie kwam mij thuis ophalen om aangifte te doen. Ik heb het uiteindelijk gedaan voor zijn vader, niet omdat ik het wilde.

Heftig verhaal
Bron: Tumblr

Uiteindelijk belandde mijn vriend in de gevangenis en hebben we nog een tijd contact gehouden. Ik ging vaak bij hem langs en heb echt alles voor hem gedaan. Ik was er helemaal kapot van. Ik was alleen en niemand begreep me. Ik had geen vrienden meer, zat alleen maar thuis en voelde me zelfs schuldig tegenover hem. Op één dag vroeg ik mezelf af waar ik mee bezig was en ik nam de dag erna een nieuw telefoonnummer. Ik heb hem daarna niet meer gesproken. De gehele relatie heeft een jaar geduurd. Kort na die relatie kwam ik weer een jongen tegen, maar helaas was deze jongen ook niet goed voor mij.

Heftig verhaal
Bron: Facebook

Bij hem heeft het wel langer geduurd, maar het was anders. In die relatie heb ik echt zelf een einde aan de relatie kunnen en durven maken. Ik zag eindelijk echt in dat ik het niet verdiende en dat ik meer waard ben. Niemand verdient het om zo behandelt te worden en dat hoort iedereen te weten. Als je in zo’n relatie zit, kun je altijd hulp krijgen. Er zijn bijvoorbeeld blijf van mijn lijf huizen. Er is hulp en uiteindelijk zul je versteld staan van jezelf. Je bent sterker dan je denkt!

Heftig verhaal
Bron: Tumblr

Ik kan nu zeggen dat ik twee jaar vrijgezel ben, op mezelf woon, een opleiding volg en eindelijk van mezelf houd! De band met mijn moeder, zus en oma is echt beter dan ooit tevoren. Het is heel lastig en zeker als je onzeker bent. Als je eenmaal in zo’n relatie zit kom je er heel moeilijk uit. Zelfs nu is het soms lastig, jongens kunnen nog niet dichtbij komen. En bij films denk ik nog steeds aan die eerste jongen. Deze tekst van Rihanna vat al deze gevoelens goed samen:

"It’s like you’re screaming and no one can hear. You almost feel ashamed that someone could be that important, that without them you feel like nothing. No one will ever understand how much it hurts. You feel hopeless, like nothing can save you. Then when it’s over and it’s gone, you almost wish that you could have all that bad stuff back, so that you could have the good."

Door: Miranda