Lifestyle

Ik denk aan je!

Overkomt het jou ook wel eens dat je te lang afwezig bent? Op de een of andere manier lukt het niet om die ene vriend of vriendin regelmatig te vragen of alles goed gaat en als je jezelf eens kritisch achter de oren krabt, besef je ook dat je eigenlijk niet goed weet of diens haar nu bruin of blond was. Oeps, laat even weten dat je aan elkaar denkt. Hoe? Zo!

Brief of kaart
Juist ja. Vroeger was niets leuker dan af en toe een lange brief ontvangen van dat penvriendinnetje dat kilometers verderop woonde. Jullie vertelden elkaar alles door middel van een pen, papier en een postzegel. Nog steeds zijn feestdagen en verjaardagen erg leuk vanwege de kaartjes die erbij komen kijken. Waarom zou je jezelf enkel tot deze gelegenheden beperken? Een aantal weken geleden, moest ik (Janet) een vriendinnetje voor een paar weken uitzwaaien. Waar ze naartoe ging, was geen computer of telefoon. De post was dus een laatste redmiddel. Maar we genoten ontzettend van alle gekke verhalen. Het kan juist zo zijn, dat je bepaalde gebeurtenissen of gevoelens liever op papier zet. Postzegels zijn niet zo duur, je doet er lang mee en binnen een dag is het bericht aangekomen. Doe het eens, je vindt het vast leuk!


Bron: Tumblr

Bloemen
Soms geef je ontzettend veel om elkaar, maar heb je niet direct veel te vertellen. Je bent dol op diegene, maar dat heb je eigenlijk al vaak gezegd. Ga dan eens voor bloemen of een simpele roos. Heb jij die eens ontvangen? Dat is namelijk ontzettend leuk. Geloof ons, er zijn maar weinig dingen die jouw dag daarna nog kunnen verpesten! Bovendien kun je van bloemen nog wat langer genieten. De ontvanger kan enkele dagen de kamer opfleuren en wordt iedere keer herinnerd aan jouw kleine attenties. Bloemen zijn natuurlijk wat duurder dan een kaart of een sms, maar dat betaalt zich in waardering meer dan goed uit!


Bron: Tumblr

Een sms'je of een app
Dit doe je misschien al vaak, maar dat maakt niet uit. Heeft jouw vriendin een moeilijk examen en ben je niet in de buurt of wil je haar niet nog nerveuzer maken met een belletje? Stuur haar snel een berichtje met teksten als 'Ik denk aan je', of 'Dit gaat helemaal goedkomen liever, ik voel het!'. Deze berichtjes zijn vaak een hele goede oppepper en bovendien laat je op de meeste makkelijke manier zien, dat de persoon in jouw gedachten is. Wees niet bang dat het berichtje opdringerig of vervelend is, want dat is niet zo. 

Gebak
Is een vriendin verdrietig, van streek of is er juist iets leuks gebeurd? Verras haar dan! Laat zien dat je met haar meeleeft en maak een afspraak. Dat hoeft geen hele avond of middag te zijn, een uurtje is ook goed. Neem voor de gelegenheid een taartje of wat cakejes mee. Onder het genot van deze traktatie kan jouw vriendin haar hele verhaal doen en ben jij weer op de hoogte van alle ins en outs. Ben jij een echte keukenprinses? Snuffel dan eens door al onze lekkere recepten, zo steel jij vast en zeker de show. Weet wel, je doet dit om aan te geven dat je aan jouw vriend of vriendin denkt. Laat diegene dus lekker zijn of haar verhaal doen. Zo weet jij weer wat er allemaal speelt en is het contact weer helemaal top.


Bron: Luuux

E-card
De e-cards lijken al een tijdje van het podium te zijn verdwenen. Eigenlijk erg jammer, want dit zijn super leuke attenties! Weet jij alle adressen van jouw vrienden en vriendinnen? Nee, natuurlijk niet want we leven inmiddels in het digitale tijdperk. Kies dus eens voor een vrolijke of opbeurende e-card. Deze kaarten dekken in veel gevallen de gehele boodschap en/of jouw gevoelens. Bovendien zijn ze vaak net wat leuker dan een standaard sms'je of berichtje via Facebook. Je hebt immers moeite gedaan voor een leuk plaatje en een mooie persoonlijke tekst geschreven. De hele wereld kijkt even niet mee, dus voel je vrij om lekker weg te schrijven. Wij vonden hele leuke e-cards via deze site! 


Bron: imgfave

Een vluchtig bezoekje
Het kan zijn dat jouw vriendin om de hoek werkt of woont, maar dat het toch af en toe even niet lukt om af te spreken. Verras diegene dan eens met een bezoekje op het werk! Kijk natuurlijk wel even hoe en waar diegene werkt en of een vluchtig bezoekje wel gepast. Zeker met bijbaantje of banen in een openbare gelegenheid, kan het vaak wel. Schrijf snel een kaartje, of neem een reep chocolade mee als een verwennerij. Op die manier laat je direct zien dat het je interesseert waar de persoon nu uithangt en het is voor iedereen leuk om even snel te worden verrast met een kort bezoekje!

Jullie weten vast nog leuke ideeën! Wat doe jij allemaal om je vriend of vriendin een hart onder de riem te steken? 

Door: Janet