Minimarket

Fashion door Redactie

Scandinavische merken zijn hot. We kennen natuurlijk H&M, VILA en Vero Moda al, maar ook het Zweedse Minimarket wordt steeds populairder. Tijd om meer te weten te komen over dit merk!

Minimarket is in 2006 opgericht door drie zussen: Sofie, Pernilla en Jennifer Elvestedt. Minimarket ontwerpt kleding en accessoires – er wordt vooral gefocust op schoenen – voor vrouwen.

In 2007 ontving Minimarket de award voor ‘Best New Designer of the Year’ van de Zweedse ELLE, en onlangs mochten de zusjes nog twee ELLE awards in ontvangst nemen: die voor ‘Best Designer of the Year’ voor de lente/zomer 2009 en herfst/winter 2009 collecties.

Minimarket

Minimarket

Minimarket

In 2009 heeft Minimarket een exclusieve lijn binnen Minimarket in het leven geroepen: Mini. De kleding van Mini is wat kleuriger en fleuriger. Jammer genoeg wordt de Mini collectie alleen in winkels in Zweden, Finland, Denemarken en Spanje verkocht.

Benieuwd geworden? In Nederland wordt Minimarket bij 290 Square Meters in Amsterdam verkocht (Houtkopersdwarsstraat 3) en bij Black Sheep Road (Planciusstraat 5-D1). In Rotterdam  bij ansh46 (Mauritsweg 51). Voor wie niet dichtbij Amsterdam of Rotterdam woont, is er ASOS.com.

Ook worden Minimarket items tegenwoordig vaak gespot bij bloggers, zoals bij Yara van de populaire modeblog This Chick Got Style. Haar schoenen met rits zijn van Minimarket, echte eye-catchers!

Minimarket

Minimarket

Wat vind jij van Minimarket?

Door Melissa Sluyter