Real life

Girls issues: Ik erger me dood!

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen we de vraag van een lezeres die zich heel snel irriteert en dit afreageert op haar vriendje.

Beste Girlscene,

Ik heb al bijna twee jaar een vriend en we zijn nog steeds super gek op elkaar. Af en toe irriteer ik me wel eens, aan hem of aan iets heel anders waar hij niet zo veel mee te maken heeft. Ik reageer dit vaak op hem af door boos te sms’en en ontzettend lullig te doen. Natuurlijk wordt hij dan weer boos op mij, omdat ik zo reageer (wat begrijpelijk is).

Ik probeer er echt iets aan te doen, maar dit is soms gewoon zo ontzettend moeilijk! Ik heb al een aantal dingen geprobeerd of mezelf voorgenomen, maar vaak vergeet ik die op het moment zelf weer en reageer ik weer zo. Ik wil helemaal niet boos reageren en achteraf zie ik ook heel goed in dat ik ontzettend dom reageerde, maar op het moment zelf heb ik het gewoon vaak niet door. Zouden jullie mij misschien hiermee kunnen helpen?

Groetjes, R.

Lieve R.

Het is helemaal niet vreemd dat jij je frustraties en irritaties op je vriend afreageert. De mensen die het dichtst bij ons staan krijgen het vaak zwaar te verduren.

Weet jij waarom je je zo irriteert? Waar erger je je zoal aan? Houd een irritatieboekje bij. Op het moment dat je je ergens aan irriteert schrijf je precies op waaraan je je irriteert en in welke situatie je je bevindt. Dit heeft twee voordelen; ten eerste ontdek je de aard van jouw irritaties, ten tweede heb je twee keer nagedacht VOORDAT je je vriend een onaardig sms’je hebt gestuurd. Waarschijnlijk ben je daarna al wat meer gekalmeerd en stuur je dat sms’je niet eens meer naar je vriend.

Ben je misschien wat opgefokt? Heb je het druk, heb je last van stress? Waar komen die irritaties vandaan. Als het goed zit in je relatie hoef je daar niet persé harder aan te werken, maar is het tijd om het onderliggende probleem op te lossen.

Heb je veel stress omdat je het de laatste tijd heel erg druk hebt? Pak je agenda erbij en probeer orde in de chaos te scheppen. Schrap desnoods een aantal afspraken en zorg dat je genoeg “adempauzes” overhoudt om te kunnen relaxen. Heeft jouw stress een andere oorzaak, probeer het op te lossen.

Heel veel succes, you can do it!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een vraag/probleem? Mail ons o.v.v. “Girls Issues” naar info@girlscene.nl en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld!

Must reads 👀