Een eiland voor Diesel

Fashion door Redactie

Voor de nieuwste campagne van het Italiaanse modemerk heeft Diesel wel een hele unieke move gemaakt, Diesel heeft namelijk een eiland gekocht! 

Een eiland? Ja echt. Om hun nieuwste campagne kracht bij te zetten hebben zij een eiland gedoopt tot Diesel Island.

girlscene diesel

diesel girlscene

Diesel liefhebbers kunnen in 2011 emigreren naar het Diesel Island, virtueel dan. Het concept luidt: Waar Diesel boys en girls zich jarenlang té kleurrijk, té individualistisch of gewoon te ‘stupid’ voelden vergeleken met de rest van de wereld, is er eindelijk een plaats waar zij zich thuis kunnen voelen… Het Diesel Island.

‘Het Diesel eiland geen vakantieoord, maar een natie’, aldus Diesel. Want hoe zou het zijn om een natie te starten uit het niets? Goede eigenschappen van diverse landen mee te nemen en wetten te herschrijven?

De campagne beelden laten zien hoe de eerste ‘pioniers’ arriveren op het Diesel eiland. Zoals zij het simpel omschrijven: denk aan Lost, maar dan met mooiere kleding. 

Gedurende het jaar 2011 zullen er verschillende berichten vanaf het eiland naar buiten worden gebracht, door middel van video’s over het eilandleven op Diesel Island, radio en een Facebook applicatie waarbij je de virtuele eilandbezoekers kunt helpen de wetten aan te passen. Diesel.com zal volledig omgetoverd worden in de stijl van het eiland en uiteraard (waar het uiteindelijk allemaal om draait) kun je er de catalogus bekijken en de island-friendly kleding inslaan.

Last but not least zal het Diesel Island ook nog zijn eigen Wikipedia pagina krijgen met wekelijkse updates…

Als je het ons vraagt, is het nog een beetje onduidelijk. Waarschijnlijk is dat ook de bedoeling want nieuwsgierig hebben ze ons zeker gemaakt! Wij wachten met spanning af op eerste berichten van het eiland… spannend!