Lifestyle

Miley Cyrus in Cosmpolitan

Miley Cyrus staat volgende maand op de cover van de Amerikaanse Cosmopolitan. Het is Miley's eerste covershoot met haar nieuwe look. In het interview praat Miley over haar nieuwe album dat dit jaar uitkomt, haar liefde voor Liam en haar carrière na Hannah Montana.

Cosmo: Als ik je zou vragen om de aspecten van je leven in te delen; liefde, familie, muziek, acteren.. wat zou er dan bovenaan staan?
Miley: Op nummer één staat mijn relatie met Liam. Daar voel ik me het meest zeker over, want je weet het nooit. Er is zo’n hype rond mijn nieuwe CD, maar als het uitkomt zou, in het ergste geval, iedereen het kunnen haten. 

Cosmo: Maar je bent er wel trots op.
Miley: Zeker, het album is het tweede waar ik het meest blij mee ben. Ik heb nooit een album kunnen maken op deze manier. Disney was er altijd bij betrokken, dan zeiden ze: “Je moet de TV show over twee maanden promoten, dus zorg ervoor dat je CD dan klaar is.. En als je je CD aan het promoten bent, kun je dan ook de show, de film en de Hannah Montana CD promoten?” Het was alsof ik de carrière van twee mensen tegelijk moest dragen en ik probeerde mijn eigen carrière de prioriteit te maken. Het voelt nu alsof ik een nieuwe artiest ben die een eerste indruk moet maken. Ik denk dat die twee jaar vrij nemen het beste is wat ik heb kunnen doen. Mensen zien me nu niet meer als het meisje dat ik was in de show.


Cosmo: Denk je dat ze je ooit zo zagen? Als er een foto van je persoonlijke leven lekte, zag je direct al een heel ander beeld dan Hannah Montana.
Miley: Sommige van de slechtste dingen die in mijn carrière gebeurd zijn, zoals foto's die lekte, zijn eigenlijk het beste voor me geweest. Mensen wisten tijdens de show dat ik opgroeide. Ik heb het nooit gefaked. Ik heb nooit het Disney-spelletje gespeeld. Ik heb nooit gelachen en me gedragen als een prinsesje, om vervolgens een zwaardere periode te hebben en dan te zeggen “Dat is niet wie ik echt ben, dit ben ik.”

Cosmo: Op je album werk je samen met veel onverwachte namen, heeft je album een heel nieuw geluid?
Miley: Ik heb een nummer geschreven met Mary J. Blige en Tyler The Creator hoorde het en zei: “Ik ben geobsedeerd door dat nummer en ik wil het produceren als je me belooft dat je het op het album houdt” En hij flikte het! Ik wilde geen hip-hop album en ik probeer geen Rihanna of Nicki (Minaj) te zijn, dat is niet mijn vibe. Toen ik opgroeide gaf mijn oudere broer me CD’s van Nelly, mijn vader liet me luisteren naar Dolly (Parton) en Johnny (Cash) en mijn moeder is een Metal Head. Dus dit album is een rare mix van dat alles.


Cosmo: Veel muzikanten zien andere artiesten als rivalen, jij bent juist fan van je competitie.
Miley: Katy Perry is al vijf jaar een vriendin en ik zal ons werk nooit tussen onze vriendschap laten komen. Als Katy Katy blijft en Ke$ha is gewoon Ke$ha en Rihanna is Rihanna en ik ben ik, dan is er ruimte voor iedereen. Het is pas een probleem als mensen kijken naar Gaga en zeggen “Oh dat werkt, ik ga net zo zijn al zij.”

Cosmo: Waar luister jij nu naar?
Miley: Frank Ocean’s CD is zo goed. Ik vind het goed dat hij uit de kast is gekomen en heeft toegegeven dat hij homo is, want dat heeft nog steeds effect op je carrière. Als je denkt dat dat niet zo is, het is wel zo en het maakte hem niets uit. Ik denk dat het hem juist groter gaat maken.


Cosmo: Laten we het over Liam hebben, heb je nog steeds van die momenten waarop je versteld staat van hoe HOT hij is?
Miley: Ja, de hele tijd! Ik kijk letterlijk naar hem en denk “You are hot, dear god!”. Laatst deed ik de zwembad verwarming aan en het stoomde en hij kwam naar buiten, deed zijn kleding uit en sprong in het zwembad. Ik dacht “Ik ga flauw vallen, de hotste jongen is in een stomend zwembad.” Het zag eruit als een shoot voor Playgirl. Dus ik nam een foto en ik plaatste de foto als achtergrond op mijn telefoon. Toen mijn beste vriendin mijn telefoon pakte en zei “Wie is DAT, hij is HOT” zei ik “That’s my hubby*!"

*Ja, dat zegt ze inderdaad "hubby" (man). De Amerikaanse roddelbladen vragen zich af, is Miley dan toch al getrouwd met Liam? Who knows… wij weten het in ieder geval niet, maar gokken dat het gewoon een koosnaampje is dat Miley aan Liam geeft."

Het maartnummer van Cosmopolitan met Miley Cyrus op de cover ligt in Amerika vanaf 5 februari in de winkel, wij kunnen het nummer een paar dagen later bij de grotere boekhandels en The American Book Center scoren!

Wat vinden jullie van het interview met Miley en wat vinden jullie van de bijbehorende foto's! Zijn jullie ook zo benieuwd naar Miley's nieuwe album?

Bron beeld + tekst: Cosmopolitan