Lifestyle

Beyonce zingt bij inauguratie Barack Obama

Het was gisteren voor veel Amerikanen een heel belangrijke dag. Barack Obama werd voor de tweede keer officieel president van de USA en gisteren was de ceremonie ofwel de inauguratie. Traditioneel wordt na de inauguratie het volkslied door een artiest gezongen. Deze keer was de eer aan Beyonce. Ze deed het prachtig!

Voor deze gelegenheid droeg de zangeres een jurk van de lentecollectie 2013 van Pucci van fluweel met chiffon. Aangezien het ook in Amerika echter erg koud is, droeg ze een lange bontjas van Dior om gedurende de ceremonie warm te blijven. 

Zie je die prachtige groene oorbellen? Dat zijn dus 80-karaats diamanten oorbellen. Beyonce droeg er ook nog een matching 50-karaats ring bij. De sieraden zijn van designer Lorraine Schwartz.

Het haar werd gedaan door Neal Farinah. Hij gaf Beyonce een volumineuze stijlvolle coupe. Wat vinden jullie ervan? Farinah doet trouwens wel vaker het haar van Beyonce. En van Kelly Rowland, Solange (de zus van Beyonce) en Michelle Williams. Eigenlijk is hij dus kind aan huis. Hij komt eigenlijk uit Trinidad maar heeft tegenwoordig een eigen salon in Brooklyn, New York .

Oké, we weten dat ze er dus prachtig uitzag, nu moest ze nog zingen. Je ziet aan het begin van het filmpje dat ze ietwat emotioneel is. Ze knippert net iets te vaak en kijkt heel bewust haar publiek aan. Beyonce en hubbie Jay-Z zijn ook goede vrienden van Barack en Michelle. Zo hebben ze ook privé contact (Obama kwam zelfs in de The 40/40 Club van Jay-Z) en het muzikale stel heeft in de verkiezingsperiode van Obama ook hard gelobbyd voor stemmen. 

Wat vinden jullie van deze versie van het Amerikaanse volkslied door Beyoncé?

In 2009 was de eerste inauguratie van Obama, deze keer is de laatste. Een Amerikaanse president kan maar twee keer regeren. De vorige keer was Aretha Franklin de special guest. The Queen of Soul zong toen America My Country. Ze was toen natuurlijk al wat ouder, maar stond toch nog even haar mannetje. Wat vinden jullie ervan? 

Wie hadden jullie graag zien zingen? 

Door: Janet

Bron: ohnotheydidnt

Bron beeld: Reporters