Lifestyle

Show je kamer: Pleun

Show je kamer is de rubriek om jouw kamer in de spotlight te zetten. Iedere week gluren wij in de kamer bij een van onze lezeressen die haar deuren voor ons en jullie opent! Wat is hun stijl en waar shoppen ze hun meubeltjes? Deze keer: de kamer van Pleun.

''We gaan verhuizen''. Drie woorden maar iets wat ik niet begreep. ''We gaan verhuizen naar Ommen''. Het begon allemaal zo…. Na altijd in Zaanstad gewoond te hebben krijgt mijn lieve moeder een nieuwe vriend. Een Ommennaar! En zo begon het. ''Ommen'' schreeuw ik. ''Mam, je denkt toch niet dat ik mee ga naar Ommen, ze rijden daar op tractors!'' Maar nog geen jaar later kochten ze een prachtig huis en woonden we tussen de koeien. Naja, dat is overdreven. Die koeien zijn best leuk en die boerse jongens mogen er ook best wezen. Binnen een week had ik hier de tijd van mijn leven en nog steeds. Al snel had ik lieve vriendinnen die mij overal mee naar toe namen.

Verhuizen heeft een groot voordeel. Je krijgt een nieuwe kamer en die mag totale metamorfose. En ja hoor, ik heb mij uitgeleefd. Alles wat oud en brocant is vind ik mooi. Ik heb me dan ook laten inspireren door de kringloop. Nee, een kringloop is niet stom. Sommige mensen doen afstand van meubels en accessoires die prachtig zijn. Een likje verf en even goed schoonmaken en het is als nieuw. En meestal niet alleen nieuw, maar ook uniek.

Met trots wil ik dan ook vertellen over mijn romantische brocante kamer. Mijn bed heb ik gekocht via Marktplaats. Dagen, weken, maanden zocht ik naar dat perfecte bed. En ja hoor, na lange tijd zoeken had ik hem gevonden. Ik kocht mijn bed voor een leuk prijsje. Een dag nadat ik had gereageerd op de advertentie kreeg ik een reactie en mocht ik het bed meteen ophalen. We kwamen aan bij een prachtige pastorie. Dit bed had daar ook altijd gestaan. Het bed viel bijna uit elkaar en moest dan ook op nieuw gerestaureerd worden. Maar wat ben ik er blij mee. Het is een heerlijk bed. Maar bij elke beweging ben ik bang dat hij uit elkaar valt. ''Kraaak ''Kraaak''. Dit bed is dan ook niet geschikt voor vriendjes! Matras op de grond dan maar.

De twee stoelen die je ziet heb ik voor een tientje op de kop getikt. De barokke witte stoel was oud en vies heb ik zelf de leuningen eraf gesloopt opnieuw bekleedt en geverfd. Alle accessoires komen uit brocanteries. En de kopjes en kaarsjes komen van Marktplaats. Het duurste voorwerp in mijn kamer is mijn dierenhuid die op de grond ligt. Dat is toch ook wel mijn trots. Gelukkig hoefde ik deze niet zelf te betalen.

Het belangrijkste wat ik wil zeggen is: Tweedehands spullen zijn leuk & uniek. En het leukste ze zijn goedkoop. Hou de kringloop bij jou in de buurt dan ook goed in de gaten.

 

Ben je ook zo trots op & happy met je kamer? Stuur dan je foto + informatie o.v.v. "Show je kamer" naar info@girlscene.nl en wie weet sta jij straks met je kamer op Girlscene.nl!

Wat vind je van de kamer van Pleun?