Fashion

Beat the snow met Moon Boots

Hebben jullie vandaag ook zoveel moeite gehad met het weer? Zijn jullie gevallen of misschien enkel schuivend en glijdend naar het werk gekropen… Wij zijn vandaag heel traag en voorzichtig naar het werk gegaan door middel van de fiets en bomvolle bussen en trams. Het engste was misschien om het laatste stukje over de grachten te lopen. Maar we zijn op zoek naar oplossingen voor deze avonturen en hebben deze al gevonden: Moon Boots!

Oké oké, Moon Boots zijn niet ontzettend charmant, maar wel veilig, fijn en warm. Bovendien heeft het ook wel iets om zonder blauwe plekken op het werk te arriveren. 

De originele Moon Boot werd aan het begin van de jaren zeventig in Italië ontworpen. Vanaf de jaren tachtig werden deze laarzen een echte hype en droegen zowel jonge meiden, als echte fashionista's, als mannen de warme laarzen. Ook kinderen gingen vaak met Moon Boots spelen in de sneeuw. Misschien heb jij deze laarzen, of varianten ervan, gedragen toen je klein was! Pas halverwege de jaren negentig verdwenen de laarzen uit het straatbeeld en werden ze ook minder populair. Nu, sinds enkele winters, worden ze echter weer vaker aangetrokken. 

Bron: Tumblr

De meningen over de laarzen, net als over Uggs, zijn nog verdeeld: de een vindt Moon Boots spuuglelijk, terwijl de ander niets liever gedurende deze barre temperaturen draagt. Maar over comfort valt niet te twisten: Moon Boots zijn warm en hebben veel grip, waardoor je veilig op pad kunt in de sneeuw. De prijzen gaan vanaf zeventig euro en kunnen oplopen tot boven de honderd euro. 

Mocht je de boots te duur vinden, er zijn ook nog verschillende varianten voor een andere prijs. Anedere bekende met opvallende snow boots zijn Sorel en Juicy Couture. Hieronder wat ideeën: 

Sorel 1964 Pac 2 Snow Cuffed Boots, Asos

Juicy Couture Sarabeth Snow Boots, Asos

Juicy Couture Libra Snow Boots, Asos

Sorel Winter Carnival Purple Snow Cuffed Boots, Asos

Moon Boot, Nylon, Zalando

Anna Field Snowboots, Zalando

Moon Boot Rainbow, Zalando

Pier One Snow Boots, Zalando

Moon Boot Vagabond, Zalando

Sorel Snowboot Winter Carnival, de Bijenkorf

Sorel Snowboot Cate The Great, de Bijenkorf

Ga jij met dit weer met Moon Boots of snow boots de deur uit? 

Door: Janet