News

Golden Globes: De jurken, de winnaars & de memorabele momenten

Gisteravond werden in Los Angeles voor de zeventigste keer de Golden Globe Awards uitgereikt. Grootste winnaar van de avond met drie awards, was de musical Les Misérables. Andere winnaars waren onder andere Django Unchained (2 awards) en Argo (2 awards). Maar misschien nog wel belangrijker dan de beeldjes, de jurken… We verzamelden de meest besproken jurken van de avond en vertellen jullie alles dat jullie over de Golden Globes 2013 moeten weten!

De jurken!

Adele stond voor het eerst op de rode lopers sinds ze beviel van haar zoontje eind vorig jaar. Ze droeg een prachtige jurk speciaal voor haar gemaakt van Burberry.

Amanda Seyfried droeg een prachtige crèmekleurige jurk, de Les Misérables actrice zag er prachtig en engelachtig uit.

Zooey Deschanel koos voor een rode baljurk van Oscar de la Renta.

Kristen Wiig droeg gisteravond een zwarte jurk van Michael Kors met een spannend buikdecolleté. 

Jennifer Lawrence droeg een prachtige rode baljurk van Dior Couture. Later op de avond mocht ze een beeldje voor haar rol in Silver Lining Playbook op komen halen.

Ook Anne Hathaway mocht een beeldje op halen, ze won de rol voor beste supporting actrice voor haar rol in Les Misérables. Ze droeg een prachtige witte jurk van Chanel.

Nicole Kidman droeg een mooie zwarte jurk met doorschijnende taille, als wij zo'n taille hadden, wisten wij ook wel wat we zouden dragen!

Taylor Swift droeg een baljurk van Donna Karen Atelier, ze was genomineerd voor een award voor het nummer dat ze voor The Hunger Games schreef, maar zag de prijs aan haar neus voorbij gaan toen Adele het beeldje won voor Skyfall.

Niet bij de Golden Globes, maar wel op één van de belangrijkste Afterparty's; Selena Gomez in een super sexy kort Atelier Versace jurkje gecombineerd met Jimmy Choo pumps.

Op het zelfde feestje werd ook Lea Michele gespot in een Elie Saab jurk met sexy leg-split. Het is goed te zien dat Lea afgelopen week samen met vriendje Cory Monteith op een zonnig eiland doorbracht.

De memorabele momenten!

Jennifer Lawrence wint een award voor haar rol in Silver Linings Playbook. Terwijl ze het beeldje in ontvangst nam maakte ze eerst nog een grapje, dat ze mooi wel Meryl Streep had verslagen (ze was ook genomineerd), vervolgens werd ze emotioneel, pinkte ze zelfs een traantje weg en bedankte ze haar broertjes. Ze zou nooit zo ver gekomen zijn als haar broertjes vroeger niet zo gemeen tegen haar gedaan hadden! Ahhhhhhhh….

De film Lincoln, over de Amerikaanse president, mocht ook een beeldje in ontvangst nemen, voor beste acteur in een dramafilm. Niemand minder dan ex-president Bill Clinton reikte het beeldje aan Daniel Day-Lewis uit! Een complete verrassing voor vrijwel iedereen!

Ben Affleck won een beeldje voor beste regisseur, tijdens zij bedankspeech bedankte hij een hele hoop mensen, maar George Clooney vergat hij! Gelukkig mocht zijn vrouw Jennifer Garner een paar minuten later een beeldje uitreiken en kon zij namens haar man George bedanken! Lief!

Adele heeft zo ongeveer ieder bedenkbare award al eens gewonnen, maar dat neemt niet weg dat ze heel erg blij was met het winnen van het beeldje voor haar nummer Skyfall! Tijdens haar bedankspeech bleef ze maar "Oh My God" zeggen! Ze was zo blij!

De winnaars!

Films
Drama: "Argo."  
Musical or Comedy: "Les Miserables."
Actor, Drama: Daniel Day-Lewis, "Lincoln."
Actress, Drama: Jessica Chastain, "Zero Dark Thirty."
Director: Ben Affleck, "Argo."
Actor, Musical or Comedy: Hugh Jackman, "Les Miserables."
Actress, Musical or Comedy: Jennifer Lawrence, "Silver Linings Playbook."
Supporting Actor: Christoph Waltz, "Django Unchained."
Supporting Actress: Anne Hathaway, "Les Miserables."
Foreign Language: "Amour."
Animated Film: "Brave."
Screenplay: Quentin Tarantino, "Django Unchained."
Original Score: Mychael Danna, "Life of Pi."
Original Song: "Skyfall" (music and lyrics by Adele and Paul Epworth), "Skyfall."

Televisie
Drama: "Homeland."
Musical or Comedy: "Girls."
Actress, Drama: Claire Danes, "Homeland."
Actor, Drama: Damian Lewis, "Homeland." Actress, Musical or Comedy: Lena Dunham, "Girls." Actor, Musical or Comedy: Don Cheadle, "House of Lies."
Miniseries or Movie: "Game Change."
Actress, Miniseries or Movie: Julianne Moore, "Game Change."
Actor, Miniseries or Movie: Kevin Costner, "Hatfields & McCoys."
Supporting Actress, Series, Miniseries or Movie: Maggie Smith, "Downton Abbey."
Supporting Actor, Series, Miniseries or Movie: Ed Harris, "Game Change."

Wat vond jij de mooiste jurk(en)? Ben je het eens met de Award verdeling?

Bron beeld: Reporters