Fashion

Newcastle: Met de boot naar Newcastle

Zoals jullie inmiddels wel weten was Girlscene's Annemerel afgelopen week in Newcastle om de allerleukste hotspots in de stad te vinden. Maar hoe kwam Annemerel in Newcastle? Ze koos in ieder geval niet de snelste weg, maar wel een hele leuke. Ze ging met de boot van DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en sliep zowel op de heen als de terugweg een nachtje op de boot. Annemerel vertelt..

Van tevoren had ik er niet zo over nagedacht, die boottrip en de tijd die het in beslag zou nemen. Toen ik de bevestiging van mijn reservering was stuiterde ik op en neer, OMG ik heb zelfs een eigen hut! Uh, ja.. Maar dat is ook vrij logisch als je zo'n zestien uur op een boot zit en er de nacht doorbrengt. Goed, dat weet ik nu dus ook.

Als je met de boot van IJmuiden naar Newcastle gaat, reis je er dus ongeveer zestien uur over. Dit is zeker niet de snelste weg, maar leuk is het wel! De boot vaart iedere dag rond half zes uit IJmuiden en de volgende dag om 9.00u (Engelse tijd), kom je in Newcastle aan. Vanuit daar is het nog zo'n 25 minuten met de bus of taxi. Vanaf Newcastle vaart er iedere dag een boot om 17.00u (Engelse tijd) naar IJmuiden. Je kunt dus ook heel makkelijk alleen voor een dagje naar Newcastle gaan, je slaapt dan twee nachtjes op de boot en hebt ruim zes uur in Newcastle.

Goed, de boot. Ik heb dus mijn eigen hut, die ik overigens wel deel met mijn vriend die mee was tijdens deze trip naar Newcastle. In de hut bevindt zich ook een badkamertje, geen gedoe met openbare toiletten dus. Ik zag mezelf al in mijn pyjamabroek midden in de nacht over het schip waggelen (want waggelen doe je als het schip vaart, man het leek wel alsof ik drie flessen witte wijn gedronken had!).


Op de terugreis was dit het uitzicht vanaf mijn hut!

Je kunt natuurlijk zestien uur in je hut blijven zitten, maar je kunt ook genoeg doen op de boot. Er zijn verschillende plekken waar je iets kunt drinken (waarvan één met wifi! Je begrijpt welke ik gekozen heb natuurlijk!). Er zijn meerdere restaurants, een winkel en twee bioscoopzalen. Je hoeft je dus niet te vervelen. Overigens kun je natuurlijk ook heel de nacht films kijken op je eigen laptop, een voordeel van reizen met de boot… Een stopcontact! Halleluja!

Als je het aandurft kun je tijdens het varen ook het dek op. Ik zag op de heenreis een prachtige zonsopgang boven De Noordzee en waaide heerlijk wakker, want op zee staat er dus wel een heel erg stevig windje.

Ontbijten kun je natuurlijk ook op de boot, er staat een groot Engels ontbijtbuffet voor je klaar. Ik ga op dat soort momenten altijd lekker los en gooi al mijn gezonde voornemens zonder pardon van tafel. Scrambled eggs? Bacon? Pastries? Kom maar hier! Voor het idee neem ik natuurlijk ook een paar stukjes fruit.

Het reizen met de boot van DFDS Seaways is een hele ervaring. Je moet niet bootziek zijn, dan duren die zestien uur heel erg lang. Maar met een pilletje (of twee) kon ik dat gelukkig voorkomen. Het leukste vond ik nog dat ik in bed een beetje lag te schommelen. Ken je dat gevoel, dat je na het stappen in bed stapt en ligt te draaien en denkt "ooooh jee, lekker draaien, maar shit dat is geen goed teken, morgen heb ik vast een kater!", nou zo voelt dat dus. Alleen nu heb je waarschijnlijk de volgende dag GEEN kater (ik zeg waarschijnlijk, want je kunt je op de boot in de verschillende bar's ook prima bezatten, maar dat zou ik je niet willen aanraden….).


Voor meer informatie en speciale aanbiedingen over reizen met de boot naar Newcastle, bekijk de website van DFDS Seaways.

Beeld & Tekst Annemerel