Fashion

Newcastle: Heel veel shoppen & heerlijk eten

Girlscene's Annemerel was afgelopen week een paar dagen in Newcastle om de stad te verkennen en natuurlijk de allerbeste hotspots te vinden. Inmiddels weet je wat over Newcastle en de geschiedenis van de stad, maar vandaag zal Annemerel vertellen over het allerbelangrijkste: waar je het beste kunt shoppen en het lekkerst kunt eten.

Voordat ik naar Newcastle ging had ik twee doelen: gezond eten en sparen. Het gezonde eten ging redelijk, het sparen echter iets minder. Nog belangrijker dat ik in Newcastle mijn hand op de knip zou houden dus. Je raadt het misschien al, dat is niet gelukt. Maar hallo! Er zijn twee Topshops, twee Primarks en de ZARA en de H&M zijn er ook gewoon en er is een warenhuis waar je mijn favoriete Engelse merken kunt kopen.. Goed, rustig aan Annemerel, begin bij het begin…

Shoppen in het centrum van Newcastle

In het centrum van Newcastle is alles op loopafstand. Er is een metro, maar zolang je in het centrum blijft hoef je daar echt geen gebruik van te maken. Het centrum heeft een groot overdekt winkelcentrum (Eldon Square), maar ook in de straten van Newcastle vind je de leukste winkels.

Eldon Square
In Eldon Square vind je zo'n 140 verschillende winkels. Je vindt er de Engelse Highstreet ketens Dorothy Perkins, New Look, Next en Topshop. Maar er zit bijvoorbeeld ook een mooie Apple Store in het winkelcentrum (ik kocht hier zelf in een vlaag van verstandsverbijstering een iPad Mini, OEPS! Maar hij is zoooo leuk!).

Northumberlandstreet
Northumberlandstreet zou je DE winkelstraat van Newcastle kunnen noemen. Je vindt hier onder andere een super grote (en toen ik er was extreem rustige) Primark en H&M. Ook vind je in deze straat een Waterstones (mijn favoriete boekwinkel, in Nederland zit 'ie ook in de Amsterdamse Kalverstraat) en warenhuis Fenwick.

Fenwick
Warenhuis Fenwick verdient haar eigen kopje, want dat is Newcastle's trots. In 1882 opende in Newcastle het allereerste warenhuis Fenwick, geïnspireerd door de warenhuizen in Parijs. Inmiddels vind je Fenwick's door heel Engeland, onder andere ook in Bond Street in Londen. Bijzonder aan dit warenhuis is dat het nog steeds een familiebedrijf is, er is geen groot moederbedrijf. 

In Fenwick vind je één van de grootste Beauty afdelingen van Engeland. Natuurlijk koop je er alle producten die je in Nederland ook kunt kopen, maar er zijn ook verschillende beautysalons gevestigd. Zelf kreeg ik een treatment bij Trueskin. Door middel van een speciale foto kon de specialiste precies zien waar mijn probleemgebieden zaten op mijn huid (kort gezegd: ik had alle problemen die je maar kon hebben.. pfffffft) en ik kreeg een speciale Express Acné Facial. Een heerlijke facial van zo'n 30 minuten waarin ik verschillende maskers op kreeg om mijn gezicht te zuiveren.

Maar in Fenwick vind je niet alleen alles dat met Beauty te maken heeft, er is ook een grote kledingafdeling met merken als Reiss, Whistles, Ted Baker en Topshop. Het was sale en dat betekent grote kortingen. En dan bedoel ik ook echt grote kortingen, 70% was eerder regel dan uitzondering. Ga je binnenkort nog naar Newcastle? De sale blijft nog tot minimaal eind februari!

High Bridge
High Bridge is de plek om de beste Vintage koopjes te scoren. Het is een heel smal straatje met oude huizen. De winkels die je daar niet mag missen? Union Clothing, Attica en Best Vintage!

Shoppen in Metro Centre

Maar shoppen doe je in Newcastle niet alleen in het centrum, je kunt dat ook heel erg goed in Metro Centre, net iets buiten het centrum. Metro Centre is het grootste overdekte winkelcentrum van Europa en je vindt hier echt alle winkels die je je maar kunt bedenken. Van ZARA en H&M tot Primark, River Island, Topshop en New Look. 

Je komt hier heel makkelijk, iedere 8 minuten rijdt er vanuit het centrum een bus naar Metro Centre, die je voor nog geen vier pond heen en terug brengt. Het ritje duurt zo'n vijftien minuten. Als je een bezoek brengt aan Newcastle dan kun je Metro Centre eigenlijk niet NIET gezien hebben.

Eten in Newcastle

In Newcastle kun je heel erg lekker eten. Het zit vol restaurantjes waar ze gerechten uit de Engelse keuken serveren. Daarnaast heb je China Town, waar een grote hoeveelheid Chinese restaurants gevestigd zit. Werkelijk ALLES dat ik in Newcastle gegeten heb was heerlijk en zijn echte aanraders.

The Broad Chare
In de buurt van de rivier de Tyne zit de pub The Broad Chare. Bij The Broad Chare heeft van Michelin een Bib Gourmand ontvangen, dat is een soort ster maar dan voor restaurants die iets toegankelijker zijn (beter te betalen dus). Ik at bij The Broad Chare een heerlijke Rib Eye met huisgemaakte frietjes. Hmmmmm!

Blackfriars Restaurant
In een zijstraatje van de belangrijkste straat van China Town, vind je Blackfriars Restaurant. Ze serveren hier traditioneel Engels eten, dat op een heel goede manier bereid is. Ik nam als aperitief een heerlijke Bellini en at drie heerlijke gerechten. Ik begon met een risotto met hazelnoot, kreeg als hoofdgerecht eendenborst en sloot af met mijn favoriete Engelse gerecht, Sticky Toffee. Een plakkerige mierzoete chocolade cake met warme caramelsaus en vanille ijs. Hmmmmm! Heb genoten!

Sky Restaurant Chinese Cuisine
Als je lekker Chinees wilt eten, moet je in China Town zijn. Ik at zelf heel erg lekker bij Sky. Toen we op straat in de lift moesten stappen om boven te komen, kreeg ik wel een beetje flashbacks naar verschillende horrorfilms, maar toen we de lift uitstapten op de tweede verdieping, waren die gedachten snel verdwenen. Je eet bij Sky heerlijke dimsums en crispy duck die aan tafel wordt klaar gemaakt voor je.

Sachins
Groot fan van Indiaas eten? Bij Sachins moet je zijn. Van iedereen die ik vroeg om een goed Indiaas restaurant, kreeg ik hetzelfde antwoord "Sachins". Nou, daar moest ik dan wel echt zijn volgens mij. De mensen uit Newcastle hebben niet gelogen, je kunt hier echt heel erg lekker eten!

Northern Diner
Op de bovenste verdieping van warenhuis Fenwick vind je Northern Diner, een restaurant geïnspireerd op Amerikaanse Diner's. Als je in Newcastle bent MOET je daar van mij een milkshake gaan drinken die zijn daar namelijk heerlijk! Ik kreeg een complete milkshake tasting en dronk een vanille, aardbei en chocolade milkshake! Zien jullie dat er glitters op de milkshakes zitten? OMG!

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke restaurants in Newcastle, maar hoewel ik een grote maag heb, was ik toch niet in de gelegenheid om NOG meer te testen! Op de website van Newcastle vind je nog heel veel andere adresjes in Newcastle! Mocht je een bezoekje brengen aan Newcastle, dan is die website echt een grote tip!

Beeld & Tekst Annemerel