Fashion

Opening MOAM &Foam

Redactie

Een uitnodiging voor een opening van een nieuwe expositie in &Foam sla je natuurlijk niet af! Martijn Nekoui, net afgestudeerd van het AMFI, heeft deze mode- expositie geweldig neergezet. Ik -Anouk Emilie- was erbij! 

Vijftien fotografen werkten samen met vijftien designers. De duo’s namen Inez van Lamsweerd & Vinoodh Matadin, Anton Corbijn en Erwin Olaf als inspiratie en zetten daaruit een nieuw beeld neer. Onder andere bekende designers zoals Frans Molenaar, Claes Iversen, Jan Taminiau en G-star werkten mee.

De opening was een groot feest, je kon er foto’s laten maken en die kreeg je mee als sticker of sleutelhanger (leuk als herinnering!). Verder was de opening gevuld met creatieve mensen, lekkere drankjes, een DJ die leuke muziek draaide en tafels vol met kunstzinnige boeken, magazines en T-shirts. Met je drankje kon je de werken bekijken en RTL Boulevard kwam ook nog gezellig langs. Veel mensen hadden zich aangemeld voor de opening, de hele avond stonden er lange rijen buiten! Na afloop kregen we een goed gevulde goodiebag mee met een vrijkaartje voor Foam, notitieboekje en leuke postkaarten.

Het was gaaf om te zien hoe elk duo zijn eigen stijl heeft en echt een ander beeld neer heeft gezet. MOAM &Foam is dan ook echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in fotografie, kunst en mode. Je kan de expositie nog bezoeken op: woensdag/vrijdag/zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, donderdag van 10.00 uur tot 21.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur t/m zondag 17 maart 2013 in &Foam aan de Vijzelstraat 78 in Amsterdam.

‘’I love combining fashion with other disciplines, collaborations between the established and new talents. Always aiming for an unexpected and inspirational creation.’’ – Martijn Nekoui 

Benieuwd hoe het was? Kijk dan maar mee!

Nog een tip voor bloggers en fashion liefhebbers! Op dinsdag 22 januari vanaf 17.30 uur is de boek lancering van het nieuwe boek Closer van Scott Schuman, ook wel bekend als The Sartorialist. Hij is bekend geworden met zijn modeblog, waar hij mensen met een unieke stijl fotografeert op straat. Hij komt naar het foam om zijn boek te signeren en ook is er een limited edition verkrijgbaar! Interesse? Noteer 22 januari dan in je agenda!

Door Anouk Emilie

Must reads 👀