Beauty

Oil pulling; doe-het-zelf ontgiftingskuur

Heb jij een slechte huid? Wil je wittere tanden? Wil jij je lichaam ontgiften? Dan kan oil pulling wel eens de oplossing zijn. Je kunt het gewoon thuis doen en het is spotgoedkoop! We horen je denken, wat is oil pulling?! Lees het hier. 

Voordat we uitleggen hoe deze wondermethode werkt, is het tijd voor een klein geschiedenislesje. Oil pulling – of olie trekken in het Nederlands – stamt uit de Ayurveda, een oude Indische geneeswijze. Dokter F. Karach bracht oil pulling weer onder de aandacht, omdat hij door de kuur was genezen van een chronische bloedziekte. Hij zweert bij oil pulling en gelooft dat het erge en minder erge kwalen kunt genezen. In India is olie trekken heel normaal en ontgiften ze hun lichaam best vaak.

Bron

Maar, wat is oil pulling nou?
Oil pulling betekent het trekken en duwen van olie tussen de tanden en de hele mond. Je neemt een eetlepel olie in je mond en daarmee ga je spoelen. Je 'stuurt' de olie door je hele mond heen. Let op dat je de olie niet inslikt! Je moet de olie in je mond houden en spoelen. Dit houd je ongeveer 20 minuten vol. Spoel dus niet te wild, dan krijg je pijn aan je tong. Het is de bedoeling dat je de olie langzaam door je mond spoelt. Daarna spuug je de olie uit. 

Wat gebeurt er dan?
Als je olie in je mond rondgaat, wordt de stofwisseling geactiveerd. Dit gebeurt alleen zolang je de olie in je mondholte beweegt. Door het activeren van de stofwisseling gaat het lichaam sneller en grondiger gifstoffen elimineren die via de slijmvliezen in het speeksel belanden. Het speeksel vermengt zich met de olie en bij het uitspugen verlaten die het lichaam. Op deze manier kun je individuele cellen, lymfeknopen en meer weefsels zoals interne organen genezen. 

Wat doet oil pulling voor je?
De resultaten verschillen per persoon. In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verdwijnen ontstekingen in je mond. De darmen gaan beter functioneren en het bloed gaat beter stromen en je krijgt meer energie. Ook zou je kippenvelhuidje (rode bultjes, vooral op de bovenarmen) als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar volgens Dokter Karach kan het ook andere kwalen genezen zoals: trombose, eczeem, paradentose, allergieën, maagzweren, tandpijn,, hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, spataderen, longziekten, diabetes, polio, tandvleesontsteking, stijve gewrichten, chronische infecties, slapeloosheid, maagzweren en bronchitis.


Bron

Klinkt goed toch! Als je oil pulling wil proberen, ga dan als volgt te werk:
1. Koop zonnebloem- of sesamolie. Het liefst biologisch.
2. Doe de kuur altijd op nuchtere maag, het liefst 's ochtends. Als dit niet lukt, dan kan je het ook op een ander tijdstip doen. Let er dan wel op dat er drie volle uren tussen het ogenblik waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd zitten. Tussen het olie trekken en je laatste drankje moet minstens een half uur zitten. 
3. Neem een eetlepel (kijk zelf even wat er in jouw mond kan en zorg dat je nog goed kan spoelen) olie en stop de hoeveelheid in je mond. 
4. Beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden. 
5. Vermijd doorslikken! Het zit vol met toxines.
6. Houd dit vijftien tot twintig minuten vol.
7. Spuw de olie uit in het toilet of buiten. Niet in de gootsteen, want het wemelt van bacteriën in hun beginstadium. 
8. Spoel daarna je mond schoon met lauw water met opgelost zeezout. Eventueel tandenpoetsen.

Als de kleur van de uitgespuugde olie wit is, dan heb je genoeg gespoeld. Als het nog geel is, dan moet je meer bewegingen maken of nog langer spoelen en trekken. Je mag 2 tot 3 keer per dag olie trekken. Het kan best dat je je op het begin niet zo lekker voelt, dat betekent dat je lichaam aan het ontgiften is. 

Het verschilt per persoon hoe lang je oil pulling moet doen voor resultaat. Acute kwaaltjes kunnen binnen een week of veertien dagen verdwijnen. Voor chronische klachten moet je het langer volhouden, dat kan oplopen tot wel een jaar. 

Bron

Ga jij oil pulling proberen? 

Bron: hetblad.be, mensengezondheid

Bedankt voor de tip, Suria!